Inlägg från: Majsan70 |Visa alla inlägg
  • Majsan70

    Förväntningar på era tonåringars rum?

    Barnens rum är deras zon oavsett ålder. Jag kan yttra mig om att de kan behöva städa, men tvång föreligger inte. Jag har en 21 årig son hemma med bl.a OCD och städa är oerhört svåt för honom. Hans rum ser ut som en regelrätt soptipp för det mesta men det är hans ensak. Däremot kan jag säga till honom att nu är det dags och ibland har jag hjälpt honom på traven eftersomdet innebär svår ångest att städa. Men det sistnämnda sker ytterst sällan.


    Har de stökigt på rummet får de ha dörren stängd.

  • Majsan70
    Kraftverk skrev 2013-10-10 10:27:35 följande:
    Ja, en del av mig resonerar ju som du - det är hennes val och hennes rum. Men samtidigt blir det ju ohygieniskt till slut, och dessutom verkar hon ju trivas så bra när det är ordning (eller åtminstone rent) i rummet. Jag märker ju hur hon hellre tar hem kompisar när det ser ok ut, men samtidigt har hon ett så stort motstånd mot att städa upp att hon hellre sitter i röran och läser en bok själv, än städar upp och umgås där med vänner.

    För mig känns det faktiskt inte okej att låta gammal disk och tvätt hopa sig i rummet, men så mycket mer krav kanske man egentligen inte borde ställa.  
    Jag hojtar bara till när det blir tomt i skåpen.
    Är det ohygieniskt så är det deras problem känner jag.
Svar på tråden Förväntningar på era tonåringars rum?