Inlägg från: Anonym (Orolig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Orolig)

    Är det ett tecken på respektlöshet om man blir tilltalad vid namn när någon skriver/pratar med en???

    Hejsan!

    Jag har upptäckt att jag ofta blir lite illa till mods när jag gång efter gång när jag lär känna nya människor märker att de efter ett tag börjar tilltala mig vid namn när de svarar på en fråga eller bara vill mig något.

    Jag är en öppen människa, för öppen många gånger som till stor del bygger på rädslor skapade i en annan tid då jag behövde vara rädd i de miljöer där jag etablerade relationer med människor. Kort sagt är att mitt omedvetna är tidlöst och påverkar mig i nuet - ngt jag får mkt bra hjälp med. Men jag blir fortfarande rädd i många situationer och hur många redskap jag än har, så blir jag alltid lite rädd... Speciellt om jag via jobb eller skola måste umgås långa intervaller i taget varje dag och måste hitta lösningar osv i grupper.

    Jag upplevs nog pga detta som väldigt stressad och orolig. Jag undrar om detta i kombination med att jag nog tar på mig alldeles för mkt som kanske inte är mina problem samt är väldigt öppen, som gör att folk "namnar" mig i framför allt skrift efter ett tag????

    Jag upplever att folk inte "namnar" personer de har stark respekt för i samma grad som dem de inte respekterar lika mkt. Hur gör ni??? Jag upplever inte att någon tycker illa om mig alls - men kanske att de tycker jag pratar för mkt när jag blir rädd och "stör sig på" när jag säger för mkt osv.

    Jag kan inte hjälpa att känna det som att folk har tappat lite respekt för mig när de kallar mig vid namn. Har jag helt fel eller vad är det som händer???

  • Svar på tråden Är det ett tecken på respektlöshet om man blir tilltalad vid namn när någon skriver/pratar med en???
  • Anonym (Orolig)
    Eterisk skrev 2013-10-15 18:18:19 följande:
    Det var ett ovanligt antagande du gör och det är inget jag känner igen. Hur mår du annars, skulle du säga?



    Om man bortser från mina nojjor så mår jag bra. Har det riktigt bra annars så jag klagar inte över det.

    "Vad duktig du är Lisa".... Eller "tack Lisa".... Eller "försök göra så här Lisa" eller.... "Jag förstår inte riktigt hur du tänker Lisa".

    Jag upplever inte att folk talar så här med människor de respekterar. Sen finns det ju folk som är väldigt framåt och har det här sättet att prata med ALLA.

    Men om man börjat lära känna folk och märker att de baaaara talar så här till en själv, så kan jag inte låta bli att känna det som att de inte riktigt respekterar mig. ????
  • Anonym (Orolig)
    puss skrev 2013-10-15 18:25:54 följande:
    det är väl typ kungen som folk inte namnar i allmänhet. annars är det ok.



    Hm... Ok. Gör du det själv och blir du "namnad" själv???
  • Anonym (Orolig)
    puss skrev 2013-10-15 18:28:24 följande:
    okej, det där låter ju dissande när det blir så där mycket.

    men "hej Beatrice" ser jag typ i alla mail jag får.  



    Det händer ju inte varje dag direkt och oftast bara i skrift. Men det är illa nog när ingen annan i grupp-sms blir tilltalad så.
  • Anonym (Orolig)
    Anonym (m) skrev 2013-10-15 18:29:51 följande:
    jag är lärare och jag använder namn precis tvärtom :"bra skrivet Anton, precis så är det man ska göra"

    jag visar Anton att det var precis till honom jag vände mig med berömmet, inte till hela klassen eller en liten grupp som det ibland kan gälla. Ögonkontakt med Anton och ett uppmuntrande leende + namnet visar att jag verkligen SETT honom och det han jobbat med. Förstår du?   



    Ja visst gör jag det. Men du gör kanske det till alla och skiljer ingen från gruppen???
  • Anonym (Orolig)
    Anonym (nej) skrev 2013-10-15 18:30:41 följande:
    Jag upplever att det är någonting speciellt lite äldre kvinnor gör för att vara trevliga och avslappnade, speciellt i situationer där jag kanske upplevs som nervös som t ex. kontakt med sjukvården. Jag tycker att det känns obekvämt och konstigt - jag vet ju vad jag heter och jag vet att du pratar med mig, så varför upprepar du mitt namn? Att det har med brist på respekt att göra håller jag dock inte med om.



    Exakt!! Det är ungefär så jag menar. Med respektlöshet menar jag nog att man genom att tilltala ngn vid namn liksom "talar till den personen" snarare än "med". Man vill liksom stärka att nu ska du lyssna på mig för det räknar jag inte med att du ska göra.
  • Anonym (Orolig)
    puss skrev 2013-10-15 18:32:27 följande:
    ja det är illa, om alla i gruppen får samma sms utom du.



    Alla får samma sms eftersom det är grupp-messande.
  • Anonym (Orolig)
    puss skrev 2013-10-15 18:37:17 följande:
    eller hur.

    "Nu vill jag att alla begriper, Anton, att ingen får kasta äpplen på skolgården.". 



    Ha ha! Ja fast det exemplet var kanske lite väl tydligt. Där "avslöjas" man ju totalt om man talar till "en grupp" på det sättet. Men visst! Det är ännu mer respektlöst. (Även om det kanske är befogat)
  • Anonym (Orolig)
    puss skrev 2013-10-15 18:38:50 följande:
    men du sa ju att du blir utpekad.



    Ja om ngn svarar på ett inlägg jag skriver så svarar de mig vid namn. Men om någon annan skriver ngt så svarar man bara på frågan.
  • Anonym (Orolig)
    Anonym (Orolig) skrev 2013-10-15 18:42:06 följande:
    Ja om ngn svarar på ett inlägg jag skriver så svarar de mig vid namn. Men om någon annan skriver ngt så svarar man bara på frågan.



    Snarare är det som så att om jag skriver en fråga i grupp-samtalet kanske vi kan kalla det, så svarar folk på det med mitt namn i svaret. Om någon annan frågar ngt så gör de inte det.
Svar på tråden Är det ett tecken på respektlöshet om man blir tilltalad vid namn när någon skriver/pratar med en???