Inlägg från: Anonym (hus) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hus)

    Hur gick det för er som sålt och köpt bostad samtidigt?

    Vi bor i bostadsrätt just nu och har börjat titta runt efter hus lite smått. Vet att det kan bli ganska bökigt/dyrt när man ska köpa och sälja samtidigt. Vad har ni för erfarenheter? Finns säkert både skräckhistorier och de som haft tur. Vad har ni för tips? Köpte eller sålde ni först?

  • Svar på tråden Hur gick det för er som sålt och köpt bostad samtidigt?
  • Anonym (hus)
    Anonym (Sälja) skrev 2013-10-21 14:38:40 följande:
    Vad menar du med att det blir dyrt när man köper och säljer samtidigt?

    Vi valde att sälja vår bostadsrätt först av den anledningen att vår handpenning låg i den eventuella vinsten. Vi skulle fått ett så pass lågt lånelöfte om vi valt att köpa först, så det kändes inte aktuellt. Bökigt blir det, ja, om det inte klaffar med utflytt/inflytt. Vi fick magasinera våra möbler i en månad innan vi fick tillträde till huset. Under den tiden bodde vi hos vänner.
    Jag skrev att det KAN bli dyrt om man inte skulle få sålt och står med dubbla boendekostnader ett tag. Kändes det inte som att ni fick stressa och ta första bästa hus för att få ett eget hem?
  • Anonym (hus)
    Ehmm skrev 2013-10-21 14:40:00 följande:
    vi köpte först.. kontaktade mäklare samma vecka som vi lade budet på nuvarande lägenheten. funkade fint. är väl lite lurigt om det inte kommer någon och kollar på ens gamla lägenhet när man ska sälja den. vi hade bara 2 st som kollade och en som la bud, 30.000:- mindre mot vad vi ville ha. 
    Så ni fick sälja till ett lägre pris än vad ni ville?
Svar på tråden Hur gick det för er som sålt och köpt bostad samtidigt?