Vad är dyrast i affären där du handlar?
Ja, hur är det egentligen? Är det billigare att göra egna köttbullar? (Räkna inte på extrapriser, nu, då blir det skevt. 1 kg köttfärs eller 1 kg köttbullar till ordinarie pris, alltså.)
Ja, hur är det egentligen? Är det billigare att göra egna köttbullar? (Räkna inte på extrapriser, nu, då blir det skevt. 1 kg köttfärs eller 1 kg köttbullar till ordinarie pris, alltså.)
Köttfärsen här hemma går den här veckan loss på 60 kronor kilot. Köttbullarna brukar ligga på drygt 40 kronor kilot sist jag kikade. I normalfallet blir hemtrillade köttbullar dyrare (om än mycket godare) än de färdiga.
Detsamma gäller ju för färdiggjord pulled pork som kostar en tia mer än det rena köttet. Färdigmat är inte alltid så dyrt i jämförelse.
Här kostar köttfärsen mellan 89:-/kg och 109:-/kg. Svindyrt.
Färdiga köttbullar är billigare, men de smakar för jävligt så hemmagjorda är klart mer prisvärda.
Svensk färs är så klart dyrare än färdiga köttbullar som oftast innehåller utländskt kött.
Sedan är de köpta utspädda med en massa och innehåller oftast en massa konstigheter och tillsatser och så smakar de skräp.
Hemma har jag bara färs - alltid svensk så klart! , riven lök, ägg och kryddor.