• Lady Namárië

    Familjelivs julkalender 21/12 Vinn en Label-Label snuttis!

    Det låter kanske banalt att föreslå att tomten skall ta en svart sopsäck i plast istället, men faktum är att den svarta plastsäcken har en rad användningsområden för de uppfinnigsrike och blir en finfin sista julklapp att dela ut när alla andra paket är borta.

    Av den svarta sopsäcken i plast gör man till exempel kvickt och elegant en heltäckande mygg- och knottskyddsdräckt med bara tre små hål för ögonen och näsan. Införskaffar man två stycken blir det ett snitsigt matchande mor- och dotterset som med fördel används under den påtvingade familjefisketuren i de djupaste finnskogarna som de stolte fadern ger familjen i julklapp. Tänk er själva vilken glädje den svarta plastsäcken kommer att bringa familjen till sommaren!

    Därefter är det dags för kräftskivor. Med hjälp av lite silvertejp förvandlas den svarta plastsäcken raskt till en sexig liten festblåsa som dessutom extraknäcker som avtorkningsbar helkroppshaklapp. "Trash bag chic" är det nya svarta och mamma blir garanterat kvarterets snackis.

    Efter lång och trogen tjänst klipps den svarta plastsäcken i remsor till Halloween och sys fast på valfritt plagg som  häx- eller ghouldräkt till barnen. Perfekt snabbkostym när de stressade föräldrarna läser veckobrevet om fredagens halloweendisco på torsdag eftermiddag.

    Till sist förvandlar remsrona till "plarn" (plastic yarn). I den kulna novembernatten lyser lampans flit medan familjen gemensamt virkar en hatt som mormor skall få i julklapp:
    cdn2-b.examiner.com/sites/default/files/styles/image_content_width/hash/26/9d/1347849089_8377_005.JPG

    Så går hela året och när tomten åter står i dörren är jag säker på att hela familjen hoppas på att han även denna gång stoppat sina klappar i den bästa säck man kan tänka sig - årets julklapp till hela familjen!



    Jag vill vinna snuttefilten för att jag hemsk gärna ville ha en till mina barn när de var små, men aldrig hittade någon. De skulle gärna vilja ge den här till sin nya lilla kusin. Jag tror nämligen inte att kusinens mamma uppskattar att vi syr en av svarta plastsäckar (hon är lite underlig på det viset... ).


     


    So say we all
Svar på tråden Familjelivs julkalender 21/12 Vinn en Label-Label snuttis!