Inlägg från: Christel01 |Visa alla inlägg
  • Christel01

    NI som valde att behålla barnet trots att pappan valde att inte närvara. Hur har det gått för er sen?

    Disa36 skrev 2013-12-04 22:51:45 följande:
    Vad stark du är som lyckades få ihop det. Vilken fin historia ändå att ni blev ihop igen. Pappan till barnet har sagt att väljer jag att behålla det så vill han inte finnas med på något sätt alls. Det känns väldigt jobbigt och tungt att veta. 

    Jag har stöd men sen vet man aldrig i realiteten hur det stödet kommer att se ut. Jag känner att jag pendlar dag från dag med om jag vill ha kvar barnet eller inte.  Precis som du säger så beror allt på vad det är för barn man får. Får man ett barn som är frisk och lugn som person då kommer allt bli toppen! Men sånt kan man ju aldrig veta innan. 

    Jag har vänner med barn och som förstår mitt dilemma. Och jag har rätt bra koll på saker som händer runtomkring.  

    Oroar mig lite för ekonomin, hur jag ska räcka till då jag har en dotter på 7 år som jag har delat vårdnad med en annan man. 

    Önskar bara att pappan ändrar sig och finns där för mig. 

     


    Hej Disa.


    Jag fick barn April 2011, var i samma situation att pappan kom på lite sent att han inte ville ta sitt ansvar. Och hotade med det ena och det andra om jag ska vara ärlig. Det var riktigt stormigt men hade familj som stöttade mig. Pappan har fortfarande inte sett sin dotter. På MVC fick jag råd att kontakta Minna mottagningen i Göteborg, jag råder dig att ta kontakt med dom. Var lite tveksam i början men jag kan inte beskriva hur mycket dom på Minna har betytt för mig och min dotter!


    Man får 8 kurser inför förlossning, amningsråd att en sköterska från Östra, en träff om olika bedövningsformer och NÄR man ska be om det, en träff med familjerätten och vad som gäller, en träffa med F-kassan så man vet hur man ska göra, besöka både Mölndals BB och Östra inne på förlossningen samt bb (INGA andra som för göra det förutom vi minna mammor!). Fast du har ju ett till barn så där har du ju redan varit ;)


    Samt hjälpa att söka fonder om ekonomin tryter.


    Sen får man babymassage när barnet kommit, chans vara med på rytmik och framför allt stöttning av kuratorer och alla andra mammor som är i samma sits! Dom flesta är första gångs föräldrar men många har två barn och även tre.


    http://www.alingsastidning.se/nyhet_visa.asp?id=2854&sidnamn=V%C3%83%E2%80%A6RA%20BARN


     


    Adress: Danska vägen 20, 412 66 Göteborg
    Telefon:031-82 66 11

                 www.minna.nu


     


    Bara ring och förklara ditt läge om telefonsvararen går på säg bara förnamnet och ditt nummer så ringer dom upp dig. 


    Lycka till det kommer gå jätte bra!

Svar på tråden NI som valde att behålla barnet trots att pappan valde att inte närvara. Hur har det gått för er sen?