Inlägg från: Professionell |Visa alla inlägg
  • Professionell

    Felaktigt resultat, klamydia

    Hej alla. Är relativt arg så vill bara ut och informera om det helvete jag och min kille nyss gått igenom, eftersom läkarna uppenbarligen inte gör det själva.

    Min pojkvän gick till läkaren för ett par veckor sedan då det sved när han kissade (funderare över om det kunde vara uvi eller liknande), där han bland annat fick ta ett klamydiatest som visade sig vara positivt. Detta blev så självklart en stor chock för oss. Han svor på att han inte varit otrogen, men då jag inte legat med någon annan så blev det ju automatiskt att jag inte kunde tro honom. Vi började fundera om det legat latent hos honom i över 2 år (den tiden vi varit tillsammans), vilket jag hört att det kan göra, men tyckte att det var väldigt konstigt då jag testat mig flera gånger ihop med mitt vanliga gyn-besök, och alltid fått ett negativt resultat. Efter mycket bråk så hittade jag denna artikel: ( www.dn.se/debatt/halften-av-provsvaren-om-klamydia-kan-vara-fel/  ) och han gick och testade sig igen (han hade inte ätit någon antibiotika då, vilket är viktigt att tillägga att man inte ska ha gjort om man ska testa sig en extra gång). Provresultatet visade då NEGATIVT. Med andra ord så var det andra provet felaktigt, och vi har varit nära en separation för ingenting. Jag känner mig både ursinnig och lättad.

    Hur som helst så vill jag helt enkelt inte att det ska gå osagt att ett klamydiatest KAN ge ett felaktigt provsvar. Jag kan tänka mig att detta förstört ett och annat förhållande.

    Hoppas att detta åtminstonde kan hjälpa någon. Tack för mig.

  • Svar på tråden Felaktigt resultat, klamydia
  • Professionell

    Skönt att höra att din sambos läkare informerade honom om detta, själv har varken jag eller någon jag känner varit med om att någon informerat om detta, så tackar gudarna för att jag googlade runt tills jag hittade informationen. Att man kan få klamydia utan att ha sex vet jag ingenting om.

  • Professionell

    Jag vet att man även kan få klamydia i ögonen, då klamydia sätter sig på kroppens slemhinnor (dvs underlivet eller ögonen). Det är dock näst intill omöjligt att få klamydia om man inte direkt petar någon smittad i ögonen och sedan i sina egna ögon/könsorgan eller vise versa.

Svar på tråden Felaktigt resultat, klamydia