Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Felaktigt resultat, klamydia

    Här är en till som gått igenom ett rent helvete. Jag tänkte jag skulle berätta min historia också, ser att tråden är gammal men kanske är det någon därute som varit i min situation och som kan få lite hopp. 
    För några veckor sedan var jag på ett vanligt läkarbesök för att kolla upp vad min magsmärta som jag kan få i nedre delen av magen ibland när jag löptränar kan bero på. 


    Förutom att klämma och känna på magen så tog hon blodprov samt klamydiatest. Jag var inte särskilt orolig för att klamydiatestet skulle vara positivt då jag varit i en fast relation med min sambo i 8,5 år.   


    En vecka senare ringer läkaren upp mig och meddelar mig att jag har klamydia. Jag blev helt chockad och förtvivlad. Min första reaktion till läkaren var att jag ju då måste vara steril, eftersom jag inte varit med någon annan än min sambo på mer än 8,5 år. Jag sa att min sambo inte heller varit med någon annan och då kan det bara innebära att jag haft det under väldigt lång tid. 


    Läkaren sa att det vore otroligt om jag haft klamydia så länge utan minsta symtom. Hon sa något i stil med att ?du kan ju bara tala för dig, så får din sambo tala för sig?. Även om hon inte sa det rakt ut så var innebörden att min sambo varit otrogen. 


    Min sambo blev också chokad när jag berättade om mitt positiva klamydiatest. Han kunde inte riktigt tro på testet eftersom han testat sig för klamydia några månader efter att vi blivit stadiga, och att det testet visat negativt, och att han inte varit med någon annan än mig under vår tid tillsammans. 


    För oss var det aldrig frågan om någon av oss två varit otrogna, inga anklagelser eller gräl utan jag blev förkrossad för att jag direkt gjorde antagandet att jag var steril. I tillägg så hade vi sedan några månader börjat att försöka skaffa barn så det blev extra känsligt. 
    Min sambo var lugn och cool hela tiden. Han sa att från mitt perspektiv finns det bara tre alternativ:
    1. att testresultat för 8 år sedan var felaktigt negativt och/eller att han av någon konstig anledning aldrig blivit smittad av mig i det fall jag bar smittan in i relationen. 


    2.  att jag skulle ha varit otrogen mot honom


    3. att vi fått ett falskt positivt klamydiatest. 
    Alternativ 1 trodde han inte var sannolikt och likaså att jag skulle varit otrogen. Därför misstänkte han att jag fått ett falskt positivt svar. 


    På grund av detta så testade vi oss båda två igen. En vecka senare kommer svaren och bådas test visade NEGATIVT. Ingen av oss hade alltså klamydia. 
    Jag var fortfarande lite osäker eftersom jag hunnit ta 3 av 21 tabletter av min antibiotikabehandling och att det hade hunnit påverka testet? Efter att jag pratat med barnmorskan på smittskydd så var hennes svar nej. Det är högst osannolikt att du får ett negativt klamydiatest efter tre tabletter i det fall du skulle ha klamydia. Det kan ta flera veckor innan man får ett negativt test efter en hel behandling eftersom det är så känsliga test. 


     


    Så summa kardemumma: Vi fick ett FALSKT positivt klamydiaresultat. Det har varit ett sådant helvete helt i onödan! Jag har gråtit varje dag från det att vi fick det falska beskedet till dess att vi fick tillbaka de senaste negativa testresultaten. 


    Idag har jag dessutom varit på en äggledarspolning och det såg hur bra ut som helst. Fri passage i bägge ägglederna. 


    Så vad vill jag säga med detta långa inlägg?? Jo, att falska positiva klamydiatest existerar och att du om du tror att det är felaktigt ska kräva att ta nytt test. 


    För oss var det som sagt aldrig på tapeten om att någon av oss skulle ha varit otrogen, men det skadade ändå så oerhört mycket då jag var ett vrak i 8 dagar och drog ner min sambo i detta helvete helt i onödan! Hoppas verkligen ingen behöver gå igenom det.
    Ber om ursäkt för långt inlägg! ;) 
Svar på tråden Felaktigt resultat, klamydia