• Pedalen

    Tvillingar BF Augusti 2014

    Jag mätte i vecka 25 nånting, sf-mått 29/31 beroende på var hon mätte. Jämför jag med sonen i samma vecka låg jag mitt på medelkurvan med honom och två streck över maxkurvan nu... Känns som det kommer bli en tung sommar!

  • Pedalen

    Spännande med ett datum! Vi blir också igångsatta i vecka 38, om de inte kommit självmant då. Men jag hoppas på att det startar av sig självt och att jag får föda vaginalt. Allt efter vecka 35 känns som en bonus, samtidigt som jag nästan hoppas att de inte stannar hela vägen till v 38, jag är redan enorm, tung och full av vätska...

  • Pedalen

    Mitt järn låg på över 120 sist, äter inga tabletter än men får nog snart börja misstänker jag.
    Vi har fått besked om igångsättning vecka 38 pga att vi väntar enäggs med delad moderkaka, kanske är olika i olika landsting?
    Har haft väldigt stabilt blodtryck hittills, men har börjat samla vätska nu, och fått lite sammandragningar. Ska försöka vila i helgen , så gott det nu går med treåring på Astrid Lindgrens värld, och ringa bm på måndag om det inte ger sig.
    Vi har bekanta som fick en flicka förra veckan i vecka 23+6, hon lever men prognosen är så klart oviss. Känns skönt att veta att våra iaf hunnit växa till sig lite mer om nåt skulle hända...

  • Pedalen

    Ska till bm nästa vecka, hon mäter sf-måttet för att jag ber henne, men för inte in det i journalen!
    Vägde mig idag, har gått upp 12 kilo i vecka 28+5. Har ingen uppfattning om det är mycket eller inte, gick upp 14 totalt med sonen som föddes i vecka 40+0. Känner mig som ett hus, finns varken plats för lungor eller urinblåsa!

  • Pedalen

    Jag vet hur det känns Nånting! Ettan ligger och puttar på urinblåsan medan tvåan ligger högt upp och bufflar på mina revben. Obekvämt på alla håll!
    Idag har jag ätit matjessill, det var ingen bra gravidmat, har halsbränna som tusan nu...

  • Pedalen

    Ja, nu känns det nära på nåt vis! Börjar känna att jag vill boa och fixa hemma, det gjorde jag tidigare med sonen. Samtidigt har jag lite panik inför allt som ska komma, är rädd att det blir kejsarsnitt, är rädd att sonen ska bli utanför och att jag och sambon tappar bort varandra i blöjträsket...Men vi får väl ta det som det kommer helt enkelt!

  • Pedalen

    Idag känner jag att jag måste sätta igång och förbereda på riktigt! Har en rastlös känsla i kroppen på nåt vis...
    Vi har vagn, dock inte ihopsatt bäddad och klar, och vi har babyskydd som fortfarande ligger i plasten. Säng har vi sen sonen var bebis, men den är inte monterad. Kläder har jag inte köpt nånting utom lite sockar på Gekås, vet inte vilken storlek jag ska köpa heller, sonen räknade jag ju med att gå över tiden, så han hade nästan bara storlek 56. Men det kanske blir väl stort nu... 44 el 50? Vad köper ni andra? Babysitter lånade vi till sonen, som hatade den, så frågan är om det är värt att köpa det nu? Och mitt i alltihop renoverar vi badrum och groventren, så hela huset är upp och ned, vi har ingen tvättmaskin och inget varmvatten, känner liiite panik faktiskt!

  • Pedalen

    Hihi, min panik igår fick igång mannen lite! Så i helgen blir det klädinköp plus att vi tar hem vagnen och sängen som står hos svärföräldrarna. Tänkte köpa ett par uppsättningar strl 44, och resten i 50. Det kommer ju säkert vara varmt när de kommer, så i början har de nog inte så mycket kläder på sig. Ska inventera det som finns efter sonen också, tror där är nåt i strl 50. Babysitter tittar vi på begagnat, vagn och säng är också köpta på Blocket. Funderar på om man behöver en eller två sitters, kanske är lika bra med två?
    Ska även köpa blöjor, bindor och sånt tänkte jag. Nappflaskor har vi, ersättning väntar jag med att köpa tills jag ser hur amningen funkar.
    Idag är killarna riktig rörliga, och det känns som hela magen är ett enda stort blåmärke. Har nedräkning till semestern, åtta dagar kvar, sen ska jag VILA!

  • Pedalen

    Idag har vi varit på tillväxtkontroll. Ettan vägde ca 1450 gr och tvåan 1320 gr. Minus 8% och minus 16%. Inga tungviktare alltså. Men flödena var bra i navelsträngen och allting annat såg bra ut, så de får väl helt enkelt vara lite små...

  • Pedalen

    Ja, läkaren var inte så orolig utan de ligger ju fortfarande inom 'normalspannet' för enlingar. Upp till minus 21% är tydligen helt ok. Fick göra ctg också, för den ena hade lite hög och oregelbunden puls, men det lugnade sig, den var nog bara stressad av att bli petad på under ultraljudet.
    Som de ligger nu så blir det troligen vaginal förlossning, under förutsättning att de växer ok. Håller tummarna för att de ligger kvar så till nästa tillfälle!

Svar på tråden Tvillingar BF Augusti 2014