• Pedalen

    Tvillingar BF Augusti 2014

    Ja, det är spännande! Vi har gått på ultraljud varannan vecka sen vecka 14. Skrevs in på Mvc i vecka 10 och ska på första riktiga besöket på måndag. Är jättenyfiken på hur sf-måttet är jämfört med förra graviditeten, känner mig enorm! Men först ultraljud igen på torsdag!

  • Pedalen

    Idag har vi gjort ultraljud nr.... eh... tja, strunt samma. Killarna växer på som de ska, den ena ligger strax under medel och den andra strax över i tillväxt. Bägge har gott om fostervatten och allt ser bra ut. Nu får vi gå lite glesare, var tredje vecka istället för varannan! Men nu tillkommer ju massa kontroller på mvc istället, så det är väl hugget som stucket kanske... :)

  • Pedalen

    Är i vecka 25. Så vi har ett ul till i vecka 27, sen är nästa i vecka 30. Känns som att man hinner prata lite mer vid besöken på Mvc, det är rätt tight med tiden när vi gör ul, verkar som att de alltid ligger efter i schemat...

  • Pedalen

    Jo, det är väl kanske så att de inte kan svara på så mycket, men ibland är det bara skönt att prata med nån som har tid att lyssna, även om man inte har så mkt frågor. Jag och min bm känner varann rätt väl också, så det är skönt att ha henne!

  • Pedalen

    Jag har också ont! Främst mitt fram i blygdbenet, men även ländryggen är en ständigt ömmande punkt. Sova går sådär, måste ha kuddar som stöd mellan knäna och under magen. Går jag för fort får jag sammandragningar som gör ont och jag måste stanna. Lyfter jag sonen minsta lilla snett hugger det i höger sida, under revbenet. Hade inte en krämpa under hela förra graviditeten, så jag får väl igen det nu... Glömde ju förstoppningen och halsbrännan också. Gnäll gnäll!
    Men det är bara några månader kvar, vi fixar det!

  • Pedalen

    Ja visst är det kul att jämföra med enlinggraviditeter? Jag ska leta fram mina gamla mått i morgon, när jag har varit hos bm, och jämföra. Känns som jag ligger minst 5 veckor före.

  • Pedalen

    MrsCecilia, det skiljde ca 70 gram på våra i uppskattad vikt, förväntad vikt var 790 gr, tvilling 1 vägde uppskattat 756 gr och tvilling 2 vägde uppskattat 824 gr. Kommer inte ihåg procenten, men detta var i vecka 25+6. Den ena låg lite minus och den andra lite plus iaf.

  • Pedalen

    Jag tror det spelar roll hur stor man själv var Multijournalist, har för mig att min bm sa det förra gången, att sonen var så stor som man kunde förvänta utifrån mina och mannens mått. Men skönt att de kollar upp er lite extra!
    Vi har alltid en läkare med på våra ul, har haft sen andra gången tror jag. Men det kanske är olika på olika ställen. Nästa besök för oss är på specialistmödravården, så om en vecka blir vi oficiellt inskrivna där, då är vi i vecka 26+5.

  • Pedalen

    Om någon av er funderar på att åka till Gekås så rekommenderas extremt sköna skor och massor av pauser... Jag är slut överallt efter dagens utfärd, men nu har vi babyskydd! Och lite annat småpyssel, typ nappflaskor, varsin liten snutte och en massa saker till storebror... Nu blir det soffan resten av helgen!

  • Pedalen

    Tul idag igen, tvilling 1 hade vuxit på sig, vägde 1074 gr och låg -0,3. Tvilling 2 hade vänt sig till säte, vägde 1014 gr och låg på minus 5,nånting.
    Känns ju inte som det var så stor skillnad på våra mått Multijournalist, jag är i vecka 27+6 idag.

Svar på tråden Tvillingar BF Augusti 2014