Inlägg från: hrewak |Visa alla inlägg
  • hrewak

    Lära sig somaliska?

    Jag är och har alltid varit väldigt intresserad av språk. Har kommit på idén att det skulle vara intressant att lära sig somaliska. Dels för att jag även mäter en hel del personer inom mitt jobb där språket blir ett hinder.
    Har många språkkunniga kollegor, men ingen som kan somaliska.
    Tänker själv att det hade underlättat mitt jobb och även kanske kan upplevas som väldigt bra av de personer jag kommer i kontakt med.
    Vet inte om någon vet, men är det väldigt svårt? Har kollat runt på nätet och hittat lite sajter där man kan lyssna på ord och så, men det är ju svårt att bedöma hur pass invecklat själva språket är när man bara hör/ser enstaka ord.
    Hade varit spännande om någon hade erfarenhet och vill dela med sig :)

  • Svar på tråden Lära sig somaliska?
  • hrewak

    "MÖTER en hel del personer inom mitt jobb" ska det vara.. Mäter ingen på jobbet :)

  • hrewak
    kara84 skrev 2014-01-19 01:16:11 följande:
    Vad coolt att du vill lära dig somaliska. Det är någorlunda lätt att läsa och skriva somaliska. Det som är svårt är att det är ordrikt. Dessutom gillar somalier att retas om man råkar säga fel. Talspråket är otroligt viktigt. Fanns en kurs i somaliska i Göteborgs universitet. Vet inte om det finns kvar.

    Ja, jag såg att det hade funnits kurser på GU, men det verkar tyvärr inte finnas nu.
    Har däremot sett att Folkuniversitetet har kurser och ramlade på en gratis "prova-på" kurs i Somaliska på 3 timmar nu i veckan, så den ska jag gå på och se hur det verkar.
    Kanske kan få bidrag från arbetsgivaren om jag har tur, men det är nog inte så troligt tyvärr.
  • hrewak
    LängtansBlåaBlomma skrev 2014-01-19 01:13:35 följande:
    Det är tydligen ett väldigt logiskt språk rent grammatiskt. Jsg vet en språkkunnig person som lärde sig det självmant. Sätt upp en annons på Komvux där du söker privatlärare, det borde finnas många som vill tjäna lite extra pengar på att undervisa 2h/v. Fast du får ju välja nån med omsorg, nån som kan okej svenska och som gått några år i skolan i sitt hemland (välutbildad).


    Okej, låter bra att det skulle vara logiskt!


    Har fortsatt kolla runt på nätet lite på ord och uttryck och hittade nån sida där man även kunde lyssna på uttal av ord och liknande.


    Bra idé med hemundervisning, men är rädd för att inte lära mig "rätt" då bara. Men vi får se, kanske längre fram när man kan lite grunder.

Svar på tråden Lära sig somaliska?