• Mar14

    förtvivlad, vill få hjälp nu.. tunna slemhinnor, ingen mens.

    TS, jag tycker du skall försöka hitta någon vettig tereapeut/coach/samtalspartner som kan hjälpa dig och stötta dig igenom detta.

    Din läkare har antagligen rätt - även om du har ett bra BMI (men BMI funkar väl inte så bra som måttstock när man är så vältränad som du) så är din kropp antagligen "stressad" på grund av all träning och då producerar den inte de hormoner som krävs. Vad mer är är att även OM du blir gravid så kanske inte kroppen klarar att förse barnet med det det behöver för att kroppen själv är så "stressad" på grund av träningen.

    Det måste finnas vettiga idrottspsykologer och liknande där ute som kan hjälpa dig - både att hitta någon form av kärlek och förlåtelse för din kropp och att kunna ge dig rätt råd för att kunna bli gravid och samtidigt fortsätta din karriär.

    För framförallt - att mensen uteblir är ett tydligt tecken på att kroppen inte mår bra. Så försök få hjälp av någon som faktiskt har lite vana av just idrottare, det måste ju finnas.

    Lycka till!


    Bloggar om 'husmorstips' för att bli gravid. -> www.frejochfreja.se/fertilitetsbloggen/
  • Mar14

    Jag håller med Camille... försök att lösa det "på egen hand" genom att gå upp lite i vikt först, hellre än att börja äta hormonpreparat. Det finns trots allt ett skäl till att mensen slutar komma pga för hård träning, och det beror ju på att kroppen är i obalans och inte redo för en graviditet. Även om du tillsätter rätt hormoner själv så är det ju inte säkert att det räcker, för det finns ju så mycket som man inte vet kring hur hormoner och annat i kroppen påverkar graviditeten.

    Jag gick upp en del av IVF-medicinerna (ytterligare en nackdel med att ta hormoner, man går lätt upp utan att man egentligen borde det) och det var lite jobbigt, men jag fokuserade på mina vänninor som har några kilos övervikt och hur lätt de blivit gravida. Det hjälpte mig att släppa kroppspressen lite. (Nu hade jag inte samma problem som du, men det kanske kan hjälpa att tänka så.)

    Försök att göra det till ett projekt: Nu har du länge haft som projekt att hålla kroppen så vältränad som möjligt. Gör nu ditt nya projekt till att göra kroppen så babyvänlig som möjligt. Sätt en tidsgräns på 1-2 år om det känns bättre och fokusera på att lägga på dig lite fett och få ordning på hormonerna.

    Det finns någon bok (på engelska) som handlar just om att göra kroppen "baby friendly". Tyvärr minns jag inte exakt vad den heter, men det går säkert att googla sig fram om man vill.


    Bloggar om 'husmorstips' för att bli gravid. -> www.frejochfreja.se/fertilitetsbloggen/
Svar på tråden förtvivlad, vill få hjälp nu.. tunna slemhinnor, ingen mens.