• Ashurst Klara

    förtvivlad, vill få hjälp nu.. tunna slemhinnor, ingen mens.

    Vad skönt att det finns fler som är i samma sits som mej! Känner verkligen igen mej i er... Ingen mens på 2 år, och doktorn säger att det beror på för lite näring (171 cm lång och väger 57 kg).

    Försökt gå upp, men får ångest av att öka portionerna eller äta kaloririk mat. Egentligen har jag lätt för att gå upp, men svårigheterna sitter i huvudet. Jag VILL inte få dubbelhaka, höftfläsk och runda lår.

    Gått på hormonbehandlingar i över ett år, Primolut + Pergotime upp till trippel dos, men ingen ägglossning. Väntar nu på tid för äggledarspolning för att kunna få en remiss till Sahlgrenska för vidare hormonbehandlingar. Och min bäbislängtan blir större för varje dag...

  • Ashurst Klara
    lilladun skrev 2014-10-24 09:24:27 följande:
    Är det kö för att få spolningstid för dig?
    Oj, vad spännande med pennorna! Hur många dagar ska du ta dem? Hoppas, hoppas, hoppas att de hjälper!
    Mitt sjukhus är så litet (Lidköping) så det finns bara en doktor som gör spolningar och hon är på långsemester. Förhoppningsvis får jag en tid v.46.
    snorklan skrev 2014-10-24 09:56:21 följande:

     


    Jag tror att du måste försöka släppa viktångesten just nu, och prioritera möjlighet till graviditet. Som du ser om du läser denna tråd har vi alla problem med detta och jobbar hårt varje dag för att "tänka rätt"


    Ja, du har helt rätt. Men det är verkligen svårt! När jag har lyckats öka energiintaget någon vecka i sträck, så märker jag på vågen och kläderna att jag har gått upp. Då får jag panik och börjar räkna kalorier...
    Har du lyckats få in "rätt tänk" och gå upp lite i vikt utan att få panik?
  • Ashurst Klara
    snorklan skrev 2014-10-29 19:45:01 följande:

    Tack för era svar! Jag ska på nytt VUL på fredag, vilket blir stimuleringsdag 8. Fick fortsätta med samma dos Menopur fram tills dess, men kunde ta paus med Orgalutran. Östrogen var ca 500- Har ni koll på vad som är normalt??


    Hur gick det på ditt VUL idag?
  • Ashurst Klara
    snorklan skrev 2014-10-31 17:24:12 följande:
    Hur går det själv?
    Oj, vad roligt att det går så bra för dig nu! Kör du privat eller offentlig vård?

    Jag har äntligen fått en tid hos gyn, men inte förrän den 24/11. Hon kunde inte svara på om jag skulle få göra äggledarspolningen då, eller om det blir en senare tid för det. Dagarna kommer förmodligen gå enormt långsamt fram till den 24e...
  • Ashurst Klara
    snorklan skrev 2014-11-23 08:07:11 följande:

    GRAVID!!!


    Stort grattis! Det måste vara en helt underbar känsla! Ta hand om dig ordentligt nu!
  • Ashurst Klara
    petitelle skrev 2015-04-09 20:36:19 följande:

    Ok bra att veta!

    Men visst är det gynekologen som skickar en remiss för IVF? I så fall kommer det ta ett tag innan jag får remiss med tanke på hur min gyn resonerar... Funkar inte 3 omgångar Pergo vill han som sagt fortsätta m sprutor...

    Vad ska jag göra och var ska jag vända mig för att få remiss snabbare? Om jag vänder mig tex till Sophiahemmet så måste vi ju bekosta det själva.


    Fast det kanske kan vara värt att testa en eller ett par omgångar med sprutor? Om man kan lösa det med sprutor så går det nog ganska snabbt och smärtfritt jämfört med IVF, som innebär flera besök och smärtsamma ingrepp.

    Jag har bara provat trippeldos Pergo (vilket inte ger mig någon ÄL), men fick sen remiss för IVF direkt. Tänkte be att få prova en omgång med sprutor först, eftersom IVF verkar ganska smärtsamt. Och jag tror inte att vi har problem med varken äggkvalité eller spermiekvalité, utan det är bara äggen som inte vill lossna.

    Men det är verkligen svårt att veta vilken väg som är den snabbaste...
  • Ashurst Klara
    Decibel84 skrev 2015-06-07 19:10:54 följande:

    jag har ätit pergotime i fem dagar. på ultraljudet så såg man en fin äggblåsa och slemhinnan var fin.
    tog otrivelle igår, insemination imorgon
    kan det vara så att otrivelle sprutan inte gjort sitt?
    för den ska väl göra att ägget lossnar?
    tog ett ÄL test imorse, mest på "kul" för att jag hade hemma, visade inget alls.

    läser också om er som tar sprutor i flera dagar, vad är det för sprutor?


    Hoppas att inseminationen gick bra!

    Min Dr sa att man inte ska oroa sig för att Ovitrelle inte funkar. Hon sa även att ägglossningstesten är opålitliga när man har gjort hormonstimuleringar.

    Vi som tagit andra sprutor innan Ovitrelle har inte lyckats med pergotime eller genomgår IVF. Men det är ju positivt för din del att du svarar på Pergotime. 
Svar på tråden förtvivlad, vill få hjälp nu.. tunna slemhinnor, ingen mens.