• petitelle

    förtvivlad, vill få hjälp nu.. tunna slemhinnor, ingen mens.

    Hej

    Jag är i samma situation som er! Fick ni inte börja m östeogen för att få igång mens?

    Hur har det gått för er? Väldigt tacksam för svar!

  • petitelle

    Hej!

    Tack för svar!!

    Jag sökte för några år sedan då jag inte fick ngn mens efter att jag slutade med p-piller. Fick då reda på (av blodprov) att jag hade lågt östrogen och en tunn slemhinna vilket jag tror beror på mkt träning och viktnedgång när jag var yngre (är normalviktig idag). Han tyckte också att han såg tendens till pco på ultraljudet. Jag har nu börjat med p-piller igen och jag tycker att jag mår bättre av dem. Är redo för att skaffa barn nu (är 28år gammal) så ska tillbaka till gyn i slutet av månaden. Då kommer jag att få följande stimulering enligt min gynekolog:

    1) Östrogen för att få igång mens
    2) Därefter ta gulkroppshormon
    3) Därefter få ägglossningsstimulerande medel

    Om mensen inte kommer (och jag inte är gravid) så får jag börja om från steg 1. Kommer mensen börjar jag istället om vid steg 2. 

    Hade ni också lågt östrogen? Hur fick ni i så fall igång mensen?

    Tacksam för alla svar :)

  • petitelle

    Hej camille

    Vad hände för din del när du behandlades med Pergotime? Fick du igång din ägglossning?

    Undrar också om du tog primolut nor innan pergotime för att få igång mensen? Gick det i så fall?

    Jag själv har fått igång min mens nu efter primolut nor efter flera års uppehåll. Tar sista tabletten Pergo idag och hoppas så att ägglossning ska komma igång.

    Jag har låg östrogennivå, tunn slemhinna och mina äggstockar såg PCO-aktiga ut på ultraljud innan jag började hormonbehandlas.

  • petitelle

    Aha ok, trodde man var tvungen att få fram en blödning innan man började med pergotime. Varför fick du ingen blödning? Var det pga lågt östrogenvärde tror du?

    Ja detta är min första behandling så tack för ditt svar:)! Känner mig ju lite ny i denna värld...

  • petitelle

    Ah ok men då är vi nog i precis samma situation eftersom jag också haft lågt östrogenvärde och tunn slemhinna. Undra hur jag kunde få en blödning då? Kanske har det blivit bättre... Fick du inte mens av p-piller heller?

    Ja jag hoppas också verkligen att det fungerar! Vi har precis satt igång det här ju så detta blir början till att försöka. Visste redan innan jag var redo att skaffa barn att jag skulle behöva hormonbehandlas nämligen.

    Förresten, har du tips på bra ägglossningstest? Det är ju en djungel av olika :-S.

  • petitelle

    Tack för svar snorklan!

    Jag har haft ätstörningar och gick ner väldigt mkt i vikt för ca 10 år sedan men nu är jag helt normalviktig och inte smal längre. Har även dragit ner på träningen för att verkligen satsa på detta nu. Hoppas att detta ska hjälpa...

    Fick du igång mensen innan första rundan med pergotime?

    Usch man är så orolig....

  • petitelle

    Tack för era svar!

    Efter hur lång tid fick ni remiss till IVF och var gjorde ni det? Hur lång väntetid var det då?

    Min gyn vill att jag ska testa tre omgångar med Pergo och funkar inte det ska jag höja doserna eller börja med sprutor. Kan det vara aktuellt att ställa sig i privat kö redan nu istället för att vänta på remiss?

  • petitelle

    Ok bra att veta!

    Men visst är det gynekologen som skickar en remiss för IVF? I så fall kommer det ta ett tag innan jag får remiss med tanke på hur min gyn resonerar... Funkar inte 3 omgångar Pergo vill han som sagt fortsätta m sprutor...

    Vad ska jag göra och var ska jag vända mig för att få remiss snabbare? Om jag vänder mig tex till Sophiahemmet så måste vi ju bekosta det själva.

  • petitelle
    Sthlmsthlm skrev 2015-04-10 14:30:12 följande:

    Hej!
    Länge sedan jag var inne i den här tråden. Jag är inne på mitt tredje IVF, hoppas hoppas det går vägen denna gång. Härligt att höra att era graviditeter fortskrider!

    Jag vill bara kommentera om IVF ovan. IVF är inget att vara rädd för! Det är inte smärtsamt och inte jobbigt. Kräver typ fyra läkarbesök. Väldigt smidigt. 

    Personligen är jag för att gå snabbaste vägen mot målet. Sjukvården låter ofta många harva alldeles för länge med pergotime etc, fast det inte ens är rätt behandling. Man "ska" liksom igenom det innan man får remiss på IVF. 

    Satsa på IVF och hävda vårdgaranti. Eller gå privat och starta igång nästa vecka. :)


    Hej Sthlmsthlm! Gick du privat eller fick du remiss? Hur många omgångar Pergo eller annat körde du innan du gjorde IVF?
  • petitelle

    Tagit ägglossningstester nu och resultaten har varit svaga streck förra veckan, ett starkare streck igår (dock inte lika starkt som kontrollstrecket) och jättesvagt streck idag. Ni som inte fått ägglossning av pergotime, hur har era tester sett ut? Fick ni inga streck alls?

Svar på tråden förtvivlad, vill få hjälp nu.. tunna slemhinnor, ingen mens.