• lilladun

    förtvivlad, vill få hjälp nu.. tunna slemhinnor, ingen mens.

    Sthlmsthlm skrev 2014-10-23 17:39:37 följande:

    Hej

    Hoppar in i tråden här. Kärt ämne med träning. Jag är lite som du Karin, normalt BMI men mycket muskler och lite fett (dock typ 15-18 %, inte som dina 3% - men 30% på kvinnor är inte ovanligt). Är 167 cm och väger 59-60 kg.

    Har sista åren tränat intensivt och tungt och byggt flera kilo muskler. Superkul och min kropp svarat så bra.

    Under senaste två åren har jag också försökt bli gravid utan lycka. Har haft regelbunden cykel men ändå inget.

    Nu är jag övertygad om att träningen påverkat. Kroppen fokuserar på återhämtning och inte graviditet. Sista fyra månaderna har jag successivt trappat ner styrketräning till nära noll och kör lugn löpning 30-40 min 2 ggr i veckan. Har fått stabilare kroppstemperatur, tydligare ägglossningssekret etc, fått lite mer hull (nåja, mer slappa muskler än fett). Jag har stora förhoppningar nu att bli gravid med ivf!

    Återkommer om jag lyckas.. :)


    välkommen in i tråden sthlmsthlm!.  har du kommit igång med IVF? Låter klokt att llägga fokus på återhämning och inte graviditet.
  • lilladun
    Ashurst Klara skrev 2014-10-24 08:32:43 följande:

    Vad skönt att det finns fler som är i samma sits som mej! Känner verkligen igen mej i er... Ingen mens på 2 år, och doktorn säger att det beror på för lite näring (171 cm lång och väger 57 kg).

    Försökt gå upp, men får ångest av att öka portionerna eller äta kaloririk mat. Egentligen har jag lätt för att gå upp, men svårigheterna sitter i huvudet. Jag VILL inte få dubbelhaka, höftfläsk och runda lår.

    Gått på hormonbehandlingar i över ett år, Primolut + Pergotime upp till trippel dos, men ingen ägglossning. Väntar nu på tid för äggledarspolning för att kunna få en remiss till Sahlgrenska för vidare hormonbehandlingar. Och min bäbislängtan blir större för varje dag...


    Ashurts Klara:
    Jag har gjort precis samma behandling och började i måndags med perugonpenna (injektion i magen).
    gjorde min spolning för några veckor sedan nu. Då är vi ju i nästan precis samma fas :) Spännande.  Är det kö för att få spolningstid för dig?

  • lilladun

    A


    Ashurst Klara skrev 2014-10-24 13:04:10 följande:
    Oj, vad spännande med pennorna! Hur många dagar ska du ta dem? Hoppas, hoppas, hoppas att de hjälper!
    Mitt sjukhus är så litet (Lidköping) så det finns bara en doktor som gör spolningar och hon är på långsemester. Förhoppningsvis får jag en tid v.46.
    snorklan skrev 2014-10-24 09:56:21 följande:

     


    Jag tror att du måste försöka släppa viktångesten just nu, och prioritera möjlighet till graviditet. Som du ser om du läser denna tråd har vi alla problem med detta och jobbar hårt varje dag för att "tänka rätt"


    Ja, du har helt rätt. Men det är verkligen svårt! När jag har lyckats öka energiintaget någon vecka i sträck, så märker jag på vågen och kläderna att jag har gått upp. Då får jag panik och börjar räkna kalorier...
    Har du lyckats få in "rätt tänk" och gå upp lite i vikt utan att få panik?
    Ja har tagit sprutorna  en veckan nu å ska på första kontrollen nu idag.. har mått bra fram till de sista dagarna då kan känt mig nedstämd, svullen och magont på kvällar. har du fått någon spolningsid än??

    Camille: Hur går det??!! hur mår du??
    Snorklan: Hur känns den nya sprutogången?? mår du ok?
  • lilladun
    Camille skrev 2014-10-27 08:44:51 följande:

    Hej på er!
    Jag mår sådär faktiskt om jag ska vara ärlig. Dagarna är ok förutom att jag fortfarande är jättesvullen om magen och känner mig deppig och trött. Men nätterna är hemska, vaknar ca en gång i timmen med kraftiga smärtor. Känns som att hela livmodern och äggstockarna krampar. Det har varit så de två andra försöken också. Då har de sagt att det är äggstocksvridningar, men jag är tveksam. Jag är rädd att det är kroppens sätt att försöka stöta bort embryona :( men men hoppet lever ju fortfarande. Har testdag den 6:e.
    Känns bra att jobba igen iallafall och få tänka på lite annat.
    ( även om kroppen är i fokus även i mitt jobb då jag jobbar som sjukgymnast med inriktning Basal Kroppskännedom).

    Hur går det för dig snorklan?

    Och hur går det för dig att jobba lilladun? Lycka till på mötet idag!

    Styrkekramar till er alla


    Camille:
    fy låter inte alls kul.. kan tänka mig att det känns långt till den 6e, hål ut... Huvudet ställer säkert till det lite extra för dig (man tänker för mycket och mår ännu sämmre pgav det) , Snorklan förklaring kändes rimlig. Har du prata med din läkare om nätterna?

    Jag förstår dig Camille, när man arbetar med andra mäniskors kroppar blir man lätt påmind om sin egna situation. Men samtidigt bra att ha ful fokus på något annat.. då går ju tiden lite snabbare.
    Känner själv att så länge jag är igång/ kör klasser "hinner jag liksom inte känna efter" men på kvällen när man hunnit sitta still en stund får jag ont i magen.
    Har fram tills i dag bara sprutat 33E (hade inte hänt särsklt mycket vid dagens undersökning) kommer att starta på 50E i morgon för ny kontroll på fredag misstänker att det kommer bli jobbigare nu..

    Snorklan och Camlle:'
    225E och150E fy då det låter jätte mycket!.. förstår att n känner de ni känner... startade ni  också på så lågt som 33E??

    Sthlmsthlm:
    tråkigt med ditt mottagande i sjukvården... Om jag förstår dit läge rätt så har ni alltså försökt helt på egenhand i två år utan resultat du har din mens och alla tester på dig och din man är bra.. Fick du då går direkt på IVF eller har du fått köra hormonbehandling med "hemma befruktning" innan..  Du  skriv att du beb översimulerad hur har din dosstegring sett ut?

    Stor styrkekram till er!
  • lilladun
    snorklan skrev 2014-11-02 20:58:00 följande:

    Camille: Förstår att det blir ännu jobbigare väntan av att du dessutom inte kan träna, men tänk på det som en fas, att du kan träna hur mycket du vill senare i livet. Men ta det extra lugnt nu, låt kroppen vila och återhämta sig. Gör något annat för att stimulera hjärnan, korsord? Baka en ett bröd? Laga matlådor för hela veckan och frys in? Sortera den där envisa pappershögen? Distrahera dig utan träning, jag vet att det är enormt svårt men försök!


    bra där snorklan, att få tankarna på annat håll är nog bra..

    Camille: förstår dig.. tror att kroppar som är vana vid stora mängder träning inte tar så hårt av ett sådant pass. Det handlar nog väldigt mycket om vad man har för bakgrund.. precis som du nämner din puls var inte högre är vad den kanske är för många andra under ett lite snabbare promenad. Det var säkert ingen fara  :) men det e ju säkert bra att ta det lugnt nu och som snorklan säger kanske kan uppehålla tankar med något annat spännand så länge? 

    Var på ny undersökning i fredags morse.. inte särskilt så mycket som hänt ( blev besviken och lite ledsen) bara fler små blåsor.. känner mig orolig att jag lite kan få blåsorna att växa. i morgon har jag tagit sprutorna 14 dagar med en dosökning från 33till 50.

    Hur reagerade era kroppar första gången ni tog sprutorna?
    Fick ni försöka med sprutor + hemma varianten innan ni gick på IVF.

    Liksom snorklan är det nu undersökning i morgon tisdag även för mig.

  • lilladun
    snorklan skrev 2014-11-03 14:27:27 följande:

    Hej!
    Jag tycker att du verkar ha en jättelåg dos, jag hade vad de ansåg vara låg dos i början, 50, som sedan höjdes till 75. På mitt första ULJ hade det heller inte skett så mycket. Se det som att man kollar att du tål behandlingen. De kommer nog att växa till sak du se! Spännande för oss med nytt ULJ imorgon, båda två! 

    Jag har gjort 1 försök med pergotime innan IVF, gav inte ÄL. Sen 4 försök med sprutor, där 2 gav ÄL men inte grav, en gav inte ÄL(den blåsan man såg var sannolikt en cysta) och sista försöket fick avbrytas pga cysta. Båda försöken som "misslyckats" har varit i direkt anslutning till ett lyckat ägglossnignsförsök.


    Tack snorklan för din pepp :)
    Nu håller vi tummarna för ULJ för oss båda i morgon!! Känns inte som jag har något jätte hopp till det då jag inte upplevt några större känningar..

    Camille: roligt med äpplemos ;)  ett annat bra tips är att sticka ut i skogen å dra upp en mini gran, plocka kottar å mossa å göra en "vinterkruka" arrangemang att ha på trappen eller göra en snygg höstkrans att hänga på dörren av kvistar å löv.

    Jag har inte fått några restrektioner alls mer än från början för att jag över huvudtaget få hjälp var tvungen att ha med ett intyg från min psykolog att jag var redo samt dragit ned på träningen.. får väl erkänna att jag inte dragit ned såå mycket som jag kanske skulle ha gjort men äter mer kalorier nu än tidigare.

    Nu har vi en spännande vecka framför oss :)
    styrkekramar till er!
  • lilladun

    Snorklan: super kul!! å va härligt :)
    Jepp nu går vi alla in för att dra ner på tempot.

    Camille: jepp har allmänt ont i kroppen, huvudvärk till och från samt spänd ballongmage och "gasig".. så jag tog faktiskt in vikarie på min sista stepklass i går samt två av mina tre dansklasser i dag. Känns som kroppen verkligen talar om för mig att det inte vill anstränga sig..

    Uppdatering från min sida:
    hade en blåsa på 9mm och en på 6mm.. där av hade det hänt något sen i fredags :) ska fortsätt med osen på 50 tills på fredag då det blir ny undersökning.

    Hade ni träningsrestruktioner även när ni tog sprutorna med mindre dos för "hemmabefruktning"

  • lilladun
    Camille skrev 2014-11-06 05:12:03 följande:

    Vaknade 04:30 och kunde inte somna om. Lika bra att gå upp och göra testet på en gång... Det blev ett stort och tydligt plus!! Känns helt fantastiskt :)!!


    WaAAAAAAAAAAAAAAOOOOOOO!!!! jihooooo.. Camille vi e sååå glada för din skulle. såå kul att höra!! helt underbart!
    kan inte sluta le :)
    Hur lång var din vänte tid tills du fick göra testet?????

    I morgon bitti är det ny koll för mig..

    Snorklan: nu håller vi tummarna till tusen för dina ägg!
    tänka inte förmycket.. fokusera på nuet och ta det lugnt.. nu är det bara att vänta in och låta tiden gå sin gång. Du har gjort allt du kan för att göra detta bra. nu är det bara att hålla tummarna och hoppas att allt går bra :)

    Kan inte låta bli tanken.. tänk om vi alla kunde plussa i år! hade ju varit fantastiskt!
  • lilladun

    hejhopp! har varit frånvarande några dagar här då det inte hade hänt något alls till undersökningen i fredags.. fortfarande 9mm. Vi har nu ökat dosen till 75. förstod det som att det var sista försöket/ dosökning innan jul (avsluta denna behandlingen).. ny undersökningen i morgon.. Men blir så deppig när inget händer och att man dessutom ska behöva göra "julpaus" och sen DISKUERA hur man ska gå vidare.. :(
    Hoppa hoppas hoppas på morgondagen.

    Hur mår ni i dag tjejer??
    Snorklan: Håller tummar och tår för dig i dag :)

  • lilladun

    fy tusan här händer det ju grejer för allihop! såå kul!

    Å snorklan! det låter ju super!!!! underbart :) sååååååå spännande.

    Så himla rolig å spännande nu med allihop.

    Sthlmsthlm: Jepp jag tar puragon för "hemma befruktning" har tagit det i 3 veckor nu. ska på koll i morgon. sen blir det förmodligen uppehåll till efter jul.
    "lutinsgegg" vad är det och hur funkar det?  Kan va något liknande jag också fått på recept.. som jag ännu inte fått använda.

    ÅÅÅ vad det e spännande nu med er allihop!

    Snorklan: Tack för peppen känns skönt att du också hade samma dåliga respons men fick bättre respons på högre dos.. hoppas på samma här.
     

Svar på tråden förtvivlad, vill få hjälp nu.. tunna slemhinnor, ingen mens.