• Camille

    förtvivlad, vill få hjälp nu.. tunna slemhinnor, ingen mens.

    snorklan skrev 2014-11-23 20:32:46 följande:
    De anade nog att något var på G när jag verkade vara överstimulerad.. sen så fick jag ju väldigt sent testdatum i början, över 2v efter blastoåterföring. 

    Jag är på 4+2 idag, eftersom ÄP är 2+0 som jag fattat. Är fortfarande svullen, men nog lite bättre. Hade både vätska i magen och ordentligt förstorade äggstockar. Igår var det tortyr, kunde knappt äta för det tryckte på så, bättre idag. Jag har redan fått tid för ULJ vilket blir 7+0 (fick tiden av där när vi kollade överstimuleringen) Men ska ringa barnmorskorna och höra vad de säger, det kan ju mkt väl vara så att de har något från kliniken som man ska göra me.

    Jag är jätteslut, trött, men så fruktansvärt fantastiskt glad.

    Har du berättat för någon Camille? Vi tänkte berätta för närmaste familjen i jul, men sen hålla på det för övriga ett tag till.
    Skönt att du fått tid för ultraljud!

    Jag ska på ultraljud imorgon.. Är jättenervös!

    Jag har varit ganska öppen med IVF- behandlingen. Så mina kollegor vet för att jag skulle slippa ljuga om min frånvaro. Min närmaste familj och några av mina vänner vet.

    Kan känna att det både är bra och dåligt att många runt vet. Kan vara lite jobbigt med vissa frågor men skönt att kunna få stöd när jag behöver det.
  • Camille
    snorklan skrev 2014-11-26 20:48:26 följande:

    Jag pratade med gyno idag om Lutinus. Jag sa att jag var orolig för att sluta med dem. Fick besked att jag "lika gärna kunde fortsätta" att det inte fanns någon riktig koncensus i vad som var rätt och fel. Jag ska iaf fortsätta till vårt tidiga ULJ, sen får vi se hur vi gör. Fanns inga risker att fortsätta såhär tidigt i grav, och olika kliniker gör tydligen på olika sätt. Så jag fortsätter ett tag till!

    Är mycket bättre i överstimuleringen, magen inte alls lika spänd och stinn längre. Skönt!

    Vet inte om jag känner av så mycket gravidsymtom eller vad som är lutinus. Spända bröst har jag haft genom hela behandlingen. Jag kan må illa från och till, men inget störande illamående. Jag är rätt trött, men jag dricker mkt mindre koffein än vad jag är van vid. 

    Hur går det för er andra? Camille, hur mår du? Lilladun, vad händer? Sthlmsthlm, har du paus nu över julen? Vad händer sen?


    det var ju bra att du kan fortsätta med lutinus ett tag till. Skönt att magen är bättre också!
    Här är status oförändrat, illamående och trött men glad =)
  • Camille
    Sthlmsthlm skrev 2014-11-27 20:36:56 följande:

    Skönt att du mår bättre! Även du camille, härligt att det rullar på. :))

    Jag planerar januari. Men fick precis veta att min gyn går på semester TVÅ månader! Skulle jag vänta på honom blir det april... Jag måste hitta en annan.

    Hur gör ni med träning nu? Jag har känt mig omotiverad nu när jag får träna igen. Strange!


    Segt att behöva vänta. Har du börjat leta någon ny?

    Jag tränar några gånger i veckan. Men det blir bara lugna korta pass. Max 45min.

    Min mage är fortfarande supersvullen vilket faktiskt är lite jobbigt.. Men en svullen mage kan jag ju leva med om det leder till en liten bebis.
  • Camille
    snorklan skrev 2014-11-29 15:05:47 följande:
    Camille, varför är du så svullen? Är du överstimulerad?
    Lätt överstimulerad blev jag ju men det ska ha gått tillbaka nu. Det har ju gått några veckor sedan insättning. Tror att svullnaden främst beror på en nästan konstant förstoppning
  • Camille
    snorklan skrev 2014-11-29 18:48:10 följande:
    Ja magen fungerar ju helt klart inte som den ska, det håller jag med dig om. Jag kör naturliga vägen med psylliumfrö/loppfrö och torkad frukt som tex plommon. Tycker det hjälper. Har även testat inolaxol som är nåt pulver man äter, men är tveksam om det haft någon större effekt faktiskt. Magen lär ju inte blir mindre trög ju längre i grav man kommer... vilken v är du i nu? Jag är 5+1. Håller på att längta ihjäl mig till vårt tidiga ULJ, som är bokat till 7+0 (villen vecka gjorde du ditt?) Har även bokat tid på MVC veckan efter. 
    kör också med psyllumfrön och linfrön. Jag är i slutet av v.7. Gjorde ultraljudet v.7+2.
    Bra att du bokat tid på MVC!

    SthlmSthlm: Ja, himla knepiga regler sverige har ibland..
  • Camille
    lilladun skrev 2014-12-02 07:16:01 följande:

    Hej Tjejer!
    Har försökt att uppdatera mig lite då jag inte varit här på ett tag,  STORT grattis Camille och Snorklan ;)
    Har känt att jag fått ett litet bakslag nu efter senaste överstimuleringen.. nu går ju gyn på semester osv. Känns som man är ett stort vakium och har inte orkat tänka på det när man är i "paus"..

    Hur ligger ni till med mat och träning nu allihop??


    Hej lilladun!
    Man behöver ta en liten paus från försöka bli gravid bubblan emellanåt. Förstår att det känns trist efter stimuleringen =( När blir nästa möte med gyn?

    Jag har varit igång med träning i några veckor. Men det är träning på en helt annan nivå än tidigare. Blir lugna, lugna och korta joggingturer eller lätta styrkepass på gymmet. Kroppen är ganska bra på att säga ifrån faktiskt så jag håller mig inom bekvämlighetszonen hela tiden.. så träningsmässigt ger det väl egentligen inte särskillt mycket men det känns bra för psyket =)
  • Camille
    lilladun skrev 2014-12-08 08:30:02 följande:

    Snorklan och Camille!
    fantastiskt att få läsa om att ni lyckats :) såååå underbart, hur långt gångna är du nu Camille??
    Otroligt att man kan se ett litet liv i vecka 7/8 eller var är du nu Snorklan?
    Hur mår ni?

    Kan tänka mig att det är läskigt att gå runt med all oro..  men tänk va fantastiskt kul! jag ler stort här.. SÅ kul att få läsa om, inspirerande liksom..
    Jepp kommer att gå på ny behandling i januari är tanken. Då gör vi ett försök till på detta vis å sen direkt på IVF om det inte skulle bli en bättre stimulering.

    Lite fundersam över att jag inte fått någon blödning än.. Min läkare sa att jag skulle få en blödning men ingen har kommit, kan det ha stannat av? jag fick ju aldrig någon ägglossningsspruta nu. (glömdes den bort?) det är 23 dagar sedan jag var där och fick veta att jag hade flera ägg med det största på 16mm.  Gjort ett gravtest i går men där va det inget... hade ju dessutom sexförbud de fösta 10 dagarna därifrån.

    Camille: låter ju som att du och kroppen förstår varandra och kan samarbeta bra då :)

    Snorklan: Hur långt gången ska du va för att det ska kännas tryggare?? när brukar man säga att man kan slappna av mer?


    hur mår du lilladun? Hur gör du med träning nu?
    Håller alla tummar och tår att behandlingen lyckas i januari!

    Jag är i v.9+4.
    Jo jag försöker samarbeta med min kropp =). Men det var längesedan jag kände mig så otränad som nu...
  • Camille
    lilladun skrev 2014-12-14 16:47:24 följande:

    Jo tack det går bra, försöker focusera på annat..  har dock dragit på mig en Diskbuktning!! så nu FÅR jag inte hur mycket jag än vill inte göra något i form av dans, hopp, studs, löpning eller lyfta tungt :(. Men försöker se det som bra övning på kommande tider eller också som ett tillfälle för kroppen att verkligen få en chans till återhämtning.
    Har nu vilat helt sen torsdag eftermiddag då jag var en sväng hos vår naprapat, då jag känt att ryggen inte var helt hundra och har haft en öm punkt i ryggraden i över 4 veckor. Men kört på ändå... ni vet man tänkte att det nog bara var ett ligament som vart lite överansträngt.. men gick därifrån med sträng order för att inte framkalla ett diskbrock :(
    Så nu e det seeegt och precis som du säger Camille så känner man säg plufsigare än någonsin (egentligen bara av rena tanken att kanske inte få träna på en längre tid. Helt ärligt så tror jag att om jag skulle få ett brock inte kunna dansa skulle jag hamna i en alvarlig depression. Försöker tänka några dagar i taget nu och har satt in vikare på mina klasser både måndag och tisdag nu i veckan som kommer..  men tror att jag ska boka in vikarier hela veckan :(
    VIIIIILL IIINTE!
    Men hellre två veckor utan träning än ett halvår kass!!

    När man är positiv så tänker man att det kanske på något vis är meningen för fertiliteten skull på något sätt (ödet typ)

    Har ni kunnat slappna av mer i era graviditeter än?  Skulle vara super kul att få följa er här nu även  under era gaviditeter! känns super inspirerande :)


    åhnej vad jobbigt med en buktande disk! Fick du lite övningar av naprapaten som du kan göra hemma?
    Ja, försök att tänka positivt kring vilan. Att det är en förberedelse för nästa behandling och att det kommer att göra gott för fertiliteten!  och precis som du skriver är två veckor utan träning bättre än ett helt år...
    Men jag kan verkligen förstå hur tufft det känns när man inte får =(
    Har du ont i ryggen/benet eller domningar? Fungerar det ok att gå?

    Jag har också tänkt tanken ibland, hur skulle jag klara av livet om jag blev sjuk/skadad så att jag inte skulle kunna träna... deprimerad är nog troligt. Men det ska ganska mycket till att man inte kan träna någonting alls....

    Jo jag tycker att jag börjat kunna slappna av mer och mer i graviditeten. Har börjat våga tänka lite mer på att jag faktiskt kanske kommer att ha en liten bebis i sommar... och flugit iväg i tankarna väldigt ibland och börjat fundera på löparvagnar hehe =)

    Hoppas att du återhämtar dig snabbt!
Svar på tråden förtvivlad, vill få hjälp nu.. tunna slemhinnor, ingen mens.