• Anonym (Arg arg arg)
  Äldre 26 jan 18:45
  42476 visningar
  267 svar
  267
  42476

  Kvinnor-sluta klippa er så jävla fult!

  Varför klipper ni kvinnor er så fult ibland. Det borde vara brottsligt och fängelse eller böter. Jag kan tycka att det är lite av ett brott mot naturen att klippa sig så kort och fult. Kvinnor ska ju ha lågt hår!

  Det värsta jag vet är tårta-frisyrer...dvs. då ni klipper er en kort potta så det ser ut som en svamp eller tårta på huvudet och rakat upp till öronen och nacken...så fult! Det set ut som att någon lagt en kastrull på ett huvud och rakat runt den. Skäms ni inte? Ni borde få fängelse eller böter. Det är synd om män som måste utså att se sånt. Det kan faktiskt leda till depression hos män och då är det ert fel så ni vet om det!

  Jag tycker att man ska tänkta lite mer på hur man ser ut och sluta vara egoistisk.

  Tack på förhand

 • Svar på tråden Kvinnor-sluta klippa er så jävla fult!
 • Anonym (miell­e)
  Äldre 28 jan 19:53
  Anonym (kortis) skrev 2014-01-28 18:51:31 följande:
  Det är mitt hår, mitt huvud, mitt utseende. Om jag vill raka av mig håret eller spara ner det till rumpan angår ingen annan än mig själv. Om min partner älskar mig så älskar han mig oavsett längden på mitt hår. Visst kan jag ibland känna avund när jag ser ett långt, välskött svepande hår men det går lika fort över när jag minns hur lång tid det tog att sköta.
  Jag tvättade håret 1 i veckan, det tog två timmar för håret att torka. Om man har håret ner till rumpan sliter föning och plattång sjukt mycket på håret, även om man använder alla dyra j-a produkter som finns. Sommaren var ett helvete, värmen höll på att ta kål på mig och det tjocka håret gjorde inte saken bättre. Efter ett par dagar i värmen luktade håret unket av svett och...bläh! Bada? Glömt det, saltvatten i långt tjockt hår är ett helvete. Och poolvatten gör inget långt hår lyckligt.
  För att inte snacka om tyngden! Och allt flätande, alla uppsättningar och alla f-de hårklämmor som krävdes för att hålla håret på plats.... suck.

  Nä, det var en befrielse att klippa håret. Min envisa huvud och nackvärk gav med sig. Jag kund kasta alla tofsar, snoddar och skit som behövdes för att hålla håret ur ansiktet. Wash and go bara. Jag experimenterar med färger och frisyrer, stylar bara om jag har lust. Och jag är alltid snygg i håret!!
  Intressant! Men synd att du hade så mycket besvär med ditt hår. På sommaren har jag oftast håret i en lång fläta eller bulle om det är extra varmt, och det är som att jag inte har hår alls. Mitt hår väger typ ingenting. Och mitt hår blir inte alls slitet eftersom jag använder produkter som faktiskt funkar och att jag inte sliter på håret alls ofta med värmeverktyg eller så. När jag fönar håret så fönar jag alltid topparna med kallluft, så att det inte slits. Håret slits precis lika mycket på kort som långt hår. Det kan dock verka som att långt hår slits mer men det är ju för att topparna tex har varit med väldigt länge på långt hår. Mitt hår har växt i ca 4 år för att få den längden som det har, så mina toppar är liksom 4 år gamla och därmed slits fler gånger än utväxten som precis kommit liksom. Om du förstår du jag menar? Saltvatten i mitt hår är jättebra, det blir lockigt och fint och jag får verkligen strandkänslan. Dessutom torkar det superfort i solen vilket jag älskar. Och poolvatten är inte heller jobbigt, jag är ofta och simmar och jag älskar att kolla på mitt hår i vattnet, ser så himla fint ut. Och vill jag har det ur vägen sätter jag det i en bulle eller fläta så är det inte i vägen. Men det finns iaf produkter som funkar bra. Vet att du svarade TS men jag känner bara att du borde skriva att det var så här du upplevde ditt långa hår, för det är ju olika för alla. :)
 • Anonym (miell­e)
  Äldre 28 jan 20:01
  Anonym (kort nu) skrev 2014-01-28 18:58:28 följande:
  Jag har också äntligen vågat klippa håret kort och jag har mer kul med hårstyling än någonsin. Mitt långa hår hamnade allt som oftast i en tråkig hästsvans eller knut eftersom det sällan såg perfekt ut (smålockigt hår som lätt blir risigt) och var i vägen. Nu kan jag ha det bakåtkammat, platta luggen, rufsa till det, använda lockgel, sätta i hårband osv och det tar bara några minuter, så jag har tid att göra det varje dag. Glad Att platta eller locka mitt långa hår tog ju minst 20 minuter, så det orkade jag sällan med.

  Okej, intressant hur olika det kan vara för olika människor. :) Men jag tror att det har lite med hur mycket du vill göra roliga frisyrer också. Nu med ditt korta hår så säger du hur du älskar att fixa i ordning det, så du har ju en bra inställning. Jag kan fixa en jättefin annorlunda fläta eller en half up half down eller en messy bun på ca 2-3 minuter. Jag slipper dessutom alla geler och stylingkrämer, vilket jag är glad över eftersom jag verkligen ogillar känslan. Jag använder nästan aldrig produkter i mitt hår, men ibland hårolja och torrshampoo då det ändå inte känns så konstigt i håret. Men det är ju superbra att vissa gillar det och att det funkar bra för dig.


  Jag älskar verkligen att fixa mitt hår, och sitter gärna i 7 minuter och lockar det eller gör något annat kul. Men för er som inte har så stort intresse i hår (tex alla som säger "det är ju baaaara hår, det växer ut") så har jag nu förstått att det är lättare och bättre för er att ha kort hår. Tack :)

 • Anonym (nej)
  Äldre 28 jan 20:15
  Anonym (mielle) skrev 2014-01-28 15:27:57 följande:

  Det är bra att du gör det, men är det inte jobbigt att behöva underhålla det så mycket? Dessutom har jag sovit med tjejkompisar och pojkvänner som haft kort hår, och dom ser inte kloka ut på morgonen haha. Håret spretar åt alla håll och dom måste fixa det massor. Är det så för alla med kort hår? Mitt hår är liksom alltid ready to go, jag vaknar och håret är helt perfekt liksom. Den borstar jag oftast igenom det på ca 20 sekunder och så är det klart för dagen. Ibland sätter jag upp håret i tofs eller fläta, och det tar ca 1 minut med allt. Oftast är jag klar att gå någonstans före min man tom, så jag gillar verkligen långt hår. Jag behöver inte duscha ofta, det är lätt att få ur vägen, det går att göra extremt fina frisyrer med, och mitt är jättelättskött. Så är mitt hår i alla fall, så länge jag tar hand om det en gång i veckan så är det perfekt.


  Ni med kort hår, saknar ni inte att kunna göra fina flätor eller sätta upp håret på andra fina sätt? Eller att kunna locka håret? Det går ju inte att göra så mycket olika saker med kortkort hår, saknar ni inte det? Det blir ju typ samma sak varje dag? Jag vet att jag skulle sakna att kunna göra många olika frisyrer med mitt hår i alla fall, för jag hade kort hår (till axlarna) en gång i mitt liv (förutom när jag födde då) och jag hatade det då jag inte kunde göra någon fin frisyr och knappt kunde sätta upp det när jag skulle idrotta eller laga mat. Det hängde liksom bara och såg alltid likadant ut.


   


  Jag saknar verkligen inte att kunna fläta mitt hår eller fixa mitt hår. Har aldrig kunnat fläta mitt hår eller fixa det fint genom plattång eller locktång. Och sen vill jag inte hålla på att lägga ner massa onödig tid på det.
 • Anonym (nej)
  Äldre 28 jan 20:23

  För några månader sen klippte jag av mitt hår som hade blivit alldeles för långt, gick ner en bit under axlarna. Det är så sjukt jobbigt med långt hår, att tvätta, borsta igenom och låta det torka. Jag tog helt enkelt fram en kökssax och klippte av precis så att jag kan ha håret i en tofs. Nu går det snabbare att tvätta, borsta igenom och det torkar fortare. Jag fixar i princip aldrig med mitt hår. Har mitt hår i tofs både dag och natt, förutom direkt efter dusch då det ska få torka då. Jag är för feg för att klippa av håret ännu mer. Men det känns nästan som snaggat som det är nu, då jag i princip alltid har håret uppsatt i en tofs.

  Vad män tycker skiter jag i, jag föddes inte in till denna värld för att behaga män. Jag skiter fullständigt i vad män föredrar, ligga får jag göra ändå till skillnad från vissa män...Tyst

 • Äldre 28 jan 22:09
  molly50 skrev 2014-01-28 19:32:44 följande:
  Det är din åsikt och det står dig fritt att tycka så.
  Men min åsikt kvarstår. Älskar man sin partner så gör man det oavsett partnerns frisyr.
  (Och nej,jag har inte läst en enda Harlequinroman,om jag ska vara ärlig. Jag utgår bara från mina egna erfarenheter.)
  Jag förstår inte riktigt varför en del tror sig ha rätt att bestämma hur ens partner ska se ut osv.
  Man måste väl själv få bestämma hur man ska se ut för att själv må bra.
  Mår man inte bra så blir man inte heller attraktiv.

  Jaha men nu handlar det inte om att bestämma eller att sitta ihop osv utan det handlar om vad man tycker är snyggt.
  Om min man tycker att det är fruktansvärt fult med snagg -så ja, då snaggar jag mig inte. ÄVEN om han älskar mig ändå så vill jag helt naturligt vara attraktiv för honom och det skulle jag ju inte vara i hans ögon med snagg.

  Så igen : det är inga konstigheter alls och handlar näppeligen om kärlek.

  Om din man höt inte tänder på en snaggad kvinna skulle du snagga dig då ? 
  On duty !
 • Anonym (kort nu)
  Äldre 28 jan 23:10
  Anonym (mielle) skrev 2014-01-28 20:01:04 följande:

  Okej, intressant hur olika det kan vara för olika människor. :) Men jag tror att det har lite med hur mycket du vill göra roliga frisyrer också. Nu med ditt korta hår så säger du hur du älskar att fixa i ordning det, så du har ju en bra inställning. Jag kan fixa en jättefin annorlunda fläta eller en half up half down eller en messy bun på ca 2-3 minuter. Jag slipper dessutom alla geler och stylingkrämer, vilket jag är glad över eftersom jag verkligen ogillar känslan. Jag använder nästan aldrig produkter i mitt hår, men ibland hårolja och torrshampoo då det ändå inte känns så konstigt i håret. Men det är ju superbra att vissa gillar det och att det funkar bra för dig.


  Jag älskar verkligen att fixa mitt hår, och sitter gärna i 7 minuter och lockar det eller gör något annat kul. Men för er som inte har så stort intresse i hår (tex alla som säger "det är ju baaaara hår, det växer ut") så har jag nu förstått att det är lättare och bättre för er att ha kort hår. Tack :)


  Nja, jag skulle väl säga att det är just för att jag tycker att det är kul med hår som jag har klippt det kort. Mitt hår är så svårskött och bångstyrigt att det är svårt att göra fina frisyrer när det är långt. Eftersom det är så tjockt måste jag klippa upp det rejält och då är det svårt att göra olika flätor och knutar utan att en massa hår sticker ut. Dessutom blir det väldigt frissigt så fort det blir det minsta fuktigt i luften, så det håller sig aldrig som jag vill det. Jag har inget emot att lägga några minuter på att fixa håret, men det är inte kul att lägga en halvtimme på att platta det när det är tovigt och frissigt så fort jag lämnar huset. Det blev som sagt oftast en knut för mig och jag tröttnade på att alltid ha samma frisyr. Nu känner jag mig faktiskt snygg och piffad varje dag. Om jag hade haft mer lättskött hår hade jag nog varit mer pepp på att ha det långt. Rakt, blankt hår ser alltid normalt och respektabelt ut och när det blir tråkigt kan man fläta eller locka. Mitt naturliga hår ser ut som trollhår och jag måste styla innan det ens ser normalt ut. Det blir väldigt tråkigt i längden och håret blir dessutom väldigt slitet av styling och hårsnoddar vilket gör det ännu värre. Vilken hårlängd som blir roligast och enklast att ha beror helt enkelt på vilken hårkvalitet man har.
 • Anonym (samar­beten)
  Äldre 29 jan 03:07

  Jag provoceras av klitoris och blygdläppar. Klipp av dem, tack.

 • Anonym (kortk­ort)
  Äldre 29 jan 07:47
  Anonym (mielle) skrev 2014-01-28 20:01:04 följande:

  Okej, intressant hur olika det kan vara för olika människor. :) Men jag tror att det har lite med hur mycket du vill göra roliga frisyrer också. Nu med ditt korta hår så säger du hur du älskar att fixa i ordning det, så du har ju en bra inställning. Jag kan fixa en jättefin annorlunda fläta eller en half up half down eller en messy bun på ca 2-3 minuter. Jag slipper dessutom alla geler och stylingkrämer, vilket jag är glad över eftersom jag verkligen ogillar känslan. Jag använder nästan aldrig produkter i mitt hår, men ibland hårolja och torrshampoo då det ändå inte känns så konstigt i håret. Men det är ju superbra att vissa gillar det och att det funkar bra för dig.


  Jag älskar verkligen att fixa mitt hår, och sitter gärna i 7 minuter och lockar det eller gör något annat kul. Men för er som inte har så stort intresse i hår (tex alla som säger "det är ju baaaara hår, det växer ut") så har jag nu förstått att det är lättare och bättre för er att ha kort hår. Tack :)


  Fast jag älskar också att fixa håret, det är bara annorlunda med ett kort hår, och sen beror det ju givetvis vad man har för frisyr. Men en sak som jag kan leka med som är väldigt svårt att få till snyggt på egen hand med långt hår är fingervågor. Och det går att variera en hel del. 

  Jag hade håret utsläppt, rakt eller lockigt, eller i en svans eller möjligen en svinrygg när jag var långhårig. Jag älskar slarviga håruppsättningar men det var omöjligt att få till för mig. Mina hårstrån är så tunna och mjuka så även en svinrygg med mängder av hårnålar och hårsprej ramlade ner efter en middag. Frisören svor några gånger när hon skulle göra håret till bröllopet. Veckan efter kapade jag håret i en lång page.
 • Götebo­rg66
  Äldre 29 jan 09:09
  Anonym (primadonna) skrev 2014-01-28 16:02:59 följande:

  Jag tycker du är fin, dina ansiktsdrag är vackra och framhävs av din frisyr.

  Till alla.
  Visst får man tycka olika, men den här tråden visar så tydligt varför feminismen fortfarande behövs
  Ingen kvinna skulle ha mage att ha synpunkter på hur män ska ha sitt hår, hur dom ska klä sig, hur dom ska se ut i kroppen, vad dom ska äta, vad dom ska jobba med, med vilka dom ska umgås, hur dom ska ha sex, med vem dom ska ha sex.
  Det är män som anser att dom har rätt att bestämma sånt åt kvinnor, som anser att dom har rätt att bestämma över kvinnor.
  Inte alla män, men en del män, några av dom kan vi läsa i den här tråden.
  Det är precis samma funktioner som träder in när en del män tar sig rätten att våldta en kvinna bara för att dom vil det och då ska hon gå med på det.
  En våldtäkt är bara en extrem reaktion på exakt samma tankemönster.
  Ett tankemönster som män och kvinnor får lära sig som barn.
  Kvinnor finns för att tillfredsställa män.
  Och så säger en del att det inte finns en könsmaktsordning i Sverige, är dom både, blinda och korkade?

  .
  Vad har feminismen med saken att göra???
  Män kommer inte att ändra sina idéal på en kvinna för det. Dagens tryck på unga mäns utséende är det samma så behövs det i så fall dras igång en mansrörelse menar du då?
 • Anonym (Strum­pbyxan­)
  Äldre 29 jan 09:14
  Anonym (nej) skrev 2014-01-28 20:23:17 följande:
  För några månader sen klippte jag av mitt hår som hade blivit alldeles för långt, gick ner en bit under axlarna. Det är så sjukt jobbigt med långt hår, att tvätta, borsta igenom och låta det torka. Jag tog helt enkelt fram en kökssax och klippte av precis så att jag kan ha håret i en tofs. Nu går det snabbare att tvätta, borsta igenom och det torkar fortare. Jag fixar i princip aldrig med mitt hår. Har mitt hår i tofs både dag och natt, förutom direkt efter dusch då det ska få torka då. Jag är för feg för att klippa av håret ännu mer. Men det känns nästan som snaggat som det är nu, då jag i princip alltid har håret uppsatt i en tofs.

  Vad män tycker skiter jag i, jag föddes inte in till denna värld för att behaga män. Jag skiter fullständigt i vad män föredrar, ligga får jag göra ändå till skillnad från vissa män...Tyst

  Härlig inställning! Not!
Svar på tråden Kvinnor-sluta klippa er så jävla fult!
Logga in
Bli medlem