Inlägg från: Söttok06 |Visa alla inlägg
  • Söttok06

    35.5000 kr för golvläggning efter ROT inkl. moms

    Har bett att få ett anbud från firma som varit hemma hos mig och tittat. 35.500 kr fick jag ett pris efter ROT och inklusive moms. Detta skulle ingå:
    Rivning och bortforsling av gammalt golv. Stegljudsmatta/isolering under nya golvet. Kährs Askgolv  2 stav som i affär kostar 650 kr per kvm (antar att de köper rabatterat själva från fabriken eller affär). Nya tunna smyglister vid väggsocklarna. Väggsocklarna ska inte rivas bort, de är från 40-talet och sitter med järnspikar i väggen.
    Det är 3 rum som ska göras: hall, sovrum och vardagsrum. Totala ytan är 31 kvm

    Är detta jättedyrt? Eller rimligt? Vågar inte anlita någon jag inte sett få bra omdöme på REJTA eftersom jag inte kan se referenser eller så. Eller vågar man anlita någon liten golvläggare man inte hört talas om som t ex golvaffären anlitar?

    Tacksam för snabbt svar. Måste återkomma med besked snarast.

  • Svar på tråden 35.5000 kr för golvläggning efter ROT inkl. moms
  • Söttok06

    35.500 kronors firma har jag avvecklat, mest beroende på att han verkade så på. När jag avsa mig golvläggningen ringde han flera gånger och ville sälja golv till rabatterat pris. Tackat nej.

    Har haft ytterligare en firma och de gav mig också ett prix på drygt 35.000 kr. Verkade solida, tydlig offert.
    "billiga killen" verkar nog okej, kanske han inte vill ligga så högt i pris för jobbet för att kunna etablera sig på marknaden? Eller vad kan gå fel vid golvläggningen? Många lägger ju in golv själva om det är något händiga och efter instruktioner.
    Jag vågar inte göra det själv på grund av oerfarehet, men vet många som säger "lägg in själv", hmmm.

    Beslutsångest..
    Väntar på en tredje firma som skulle tydliggära sin offert, men han har inte hört av sig. Ringde honom i går eftermiddag. Ger homom till kvällen i dag..
    Man ska inte behöva jaga dem tycker jag.

Svar på tråden 35.5000 kr för golvläggning efter ROT inkl. moms