Inlägg från: Anonym (Alopeci) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Alopeci)

    Vågar inte gå och klippa mig p.g.a. kala fläckar. ÅNGEST

    Jag ahr alopeci och brukar få kala fläckar som så småningom brukar växa ut (tar ca 6 månader innan det ens börjar dyka upp lite hår) men jag har alltid minst en kal fläck någonstans på skallen :) Första gången jag skulle klippa mig så var jag skitnervös. Men jag sa inget och när frisörskan klippte mig och upptäckte fläcken så märkte jag att hon blev lite obekväm i blicken tittade runt lite och så böjde hon sig ner och sa lite tyst "är du medveten om att du saknar hår här". Jag log och sa att ja jag har alopeci och att det är stressrelaterat. Det visade sig att hon var bara nervös för hon visste inte om jag var medveten om detta eller om hon skulle vara den som break the news till mig. Inte fläcken i sig. Sen blev hon lika bekväm och fortsatte.

    Andra gången ville jag förbereda frisörskan så när jag satte mig i stolen sa jag till henne rakt ut "bara så du vet så har jag en kal fläck här och det beror på att jag har alopeci men det är inget farligt så bara klipp på!" Och hon reagerade inte alls. Hon sa bara ja ok och det var inget mer med det. 

    En gång hade hade jag ingen flint men håret vid min gamla flint hade växt ut och var ca 5-7 cm långt men mycket kortare än resten av mitt hår och frisörskan trodde att att jag hade tagit saxen själv och misslyckats med klippningen. Så det var ju roligt! Vi satt och skrattade i några minuter åt det och hon skämdes lite men vad fan... kul ju!

    Så jag tror att om du bara förklarar att du saknar lite hår här och där så bryr dig sig inte mer än så. Skäms inte! 

Svar på tråden Vågar inte gå och klippa mig p.g.a. kala fläckar. ÅNGEST