Inlägg från: ölburk2 |Visa alla inlägg
  • ölburk2

    Varför hatar folk MP?

    Philipsson skrev 2014-07-15 11:09:16 följande:
    Den kapitalistiska arbetsmarknaden har sina sidor, men erfarenheten visar att den är bättre än alternativet. Tänk dig om politiker/tjänstemän skulle bestämma vilka som skulle jobba var, vad som skulle produceras, hur, o.s.v.

    Så var det i Sovjetunionen. 

    Resultatet: Ett obsolet och improduktivt arbetsliv! Man gjorde bocken till trädgårdmästare!

    De enda som hade det rätt bra var politikerna och partitrogna tjänstemän (s.k. politruker) som befann sig högt upp i hierarkin, och ändå hade de det inte speciellt bra ekonomiskt, om man jämför med relativt välfungerande ekonomier under den tiden, som Sveriges, USA:s, Frankrikes, o.s.v.
    Problemet idag är troligen att de rådande ekonomiska ideologierna inte passar värst bra, inte nu när vi i allt högre grad verkar globalt.
    Dom är mer anpassade till en lokal marknad.
    Lätt å se, då regelverken för den globala handeln, tenderar att bli helt obegripliga å ohanterbara för oss mindre företagare + att motparten ibland inte alls använder sig av samma ekonomiska ideologi eller regelverk..
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Runes skrev 2014-07-18 09:29:51 följande:
    Klimatförändringar har vi alltid haft men denna kan skena så vi alla dör.
    Exakt, vi männiksor har "satt turbo" på dom normalt förekommande klimatförändringarna, genom de utsläpp vi människor bidrar med
    Vi kommer alltså  inte tidsmässigt hinna ställa om till ett nytt klimat..
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Philipsson skrev 2014-07-18 09:13:17 följande:
    Den typiske miljöpartisten är en medelklass-innerstadsbo som aldrig har arbetat med händerna (bortsett från en sexmånadsperiod som volontär vid nån kibbutz) som käkar "nyttig" exotisk frukt, importerad från andra sidan jordklotet, som tar flyget till exotiska resmål som Machu Picchu, Gambia och till nåt tempel i Indien - för att finna "sanningen" -, och för att propagera världsförbättrandet. Dock utan att göra avkall på sin egen samhällsposition!

    Vad miljöpartister inte verkar begripa är att det är arbetet och produktionen som har skapat vår välfärd.

    Miljöpartiet bygger sin retorik på en skräckvision om att jorden kommer att upphöra om vi inte röstar på partiet. Sanningen är ju att klimatförändringar alltid har ägt rum. Därmed inte sagt att vi ska förorena vår miljö mer än nödvändigt. Dock, det viktigaste är ju inte att alla svenskar börjar cykla och kör med handvevade generatorer för att få ström till läslampan, utan att verka internationellt, för att få till globala avtal.
    Jag håller i stort sett med dig.., men Gambia

    Skulle fan bli lite orolig för dennes mentala hälsa, om jag råkade stöta på en ensam MP:are i Gambia.
    Här finns inget som kan dra, inte för en MP:are, möjligvis om denne är ute efter en miljö-skräckupplevelse, eller går igång på nedskräpning å total avsaknad av minsta gnutta miljövård.., hela det mer tätbefolkade Gambia är som en enda stor jävla soptipp, om jag ska hårddra det.

    Dom försöker göra nåt åt det, men förståelsen å de ekonomiska resurserna saknas helt.
    Lägg till att vi i Väst, även många svenskar, troligen även en drös MP:are, skickar hit sin uttjänta miljöfarliga skit.., tonvis med sån skit, i all välmening.., "dom är ju sååå fattiga å vi vill ju bara hjälpa", så underlättar det inte precis för gambierna att förbättra miljön.. 

    Fast det förstås, en gruppresa i syfte att "se å lära" kan kanske få lite ordning å nya perspektiv på tänket i MP.
    Men jag har svårt att se att en MP:are skulle kunna hålla tyst, å inte komma sina pekpinnar i parti å minut.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Philipsson skrev 2014-07-18 09:58:36 följande:
    Vad får dig att tro det?

    Du ska inte låta dig luras av skräckvisonärerna. Det finns stora pengar att tjäna på denna skräckvision; det är därför den har fått så stort genomslag.

    Tänk dig bara vilken business det har blivit med "ekologiska ägg". Hela marknadsföringen går ut på att folk ska handla med "samvetet". Så slår man ut konkurrenterna!

    Huruvida ekologiska ägg är naturvänligare/nyttigare/bättre för hönsen eller inte, tycks inte vara klarlagt.
    Du verkar ju rätt sansad å påläst, men här har du missat att det du kallar en skräckvision, redan är här.
    Vi märker ännu inte så mycket av den i Sverige, men på ett flertal platser har man redan tvingats lämna sina sen 100-tals boplatser, regn, blåst, våldsamma oväder som kan härledas till en ökad temperatur tvingar bort dom.
    Även torka å rent ökenklimat har orsakat samma sak på andra ställen.

    Å det går inte längre att skylla på naturliga varitioner, inte ens USA gör det längre, dom är i själva verket skräckslagna, å gör nu allt för att minska sina utsläpp å rädda det som räddas kan.
    Tyvärr är dom skamsna för att inte tidigare börjat göra nåt, men USA har alttid tjurat å själv velat vara dom som kom med idéerna, om dom inte får igenom sin vilja, ja då börjar dom tjura alá litet barn, typ "kan själv".
    Därför sker det mesta i det tysta i USA, å med en skammens rodnad på kinderna, å dito lysande ur sina ögonen

    Även Kineserna, som det ofta av okunnighet å rädsla klagas på, satsar på miljöförbättringar, å det stenhårt, men det är nog mer beroende på att dom inte längre får luft att andas, än med tanke på den globala miljön.., fast varför klaga, det ger ju önskat resultat..

    Så let´s face it.., klimatförändringen är här, å vi kan inget göra för att stoppa den, bara försöka mildra verkningarna av den.
    Men som sagt, vi har tidsbrist, så den kommer att få långt mer långtgående konsekvenser än den fått utan vår "hjälp".
    Det som tidigare skett relativt långsamt, det kommer att gå fort nu..
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2

    När jag ändå är igång då...

    Vad blir verkningarna/konsekvenserna i Sverige då, ja det är bara å titta på dom fysikaliska lagarna så vet vi svaret.., högre medeltemp, men med stora variationer över året, mer å vålsammare nederbörd, regn som snö, fler stormar å orkaner..
    Men trots allt kommer Sverige att klara sig hyfsat, p.g.a vårt geografiska läga, det blir Norge som får ta största smällen, sen minskar verkningarna p.g.a bl.a den bergskedja som ligger i vägen i väst å mildrar det värsta.
    I vissa delar av Sverige blir det mest ett varmare klimat, rent behagligare att bo där, men i stort blir det generellt negativa konsekvenser..

    Speciellt tänker jag på en av Sveriges huvudnäringar, skogsbruket.., kan vi ens forsätta bedriva det som nu.., ja både och, men absolut inte utan större förändringar, i södra Sverige kommer t.ex inte våra nuvarande barrträd att överleva, på andra ställe blir det omöjligt, för att blåsten kommer att förstöra produktionen.., det blir att hitta alternativ till vårt nuvarande skogsbruk, det är ett som är säkert..


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Runes skrev 2014-07-18 22:08:17 följande:
    Problemet är alla lobbyister som lurar folk och man även gått på i Kanada samt nu Australien. Men som du skrev har Ca och TX haft svår torka, Australien har problem så de kan sansa sig.Värre är att det saknas bra alternativ som kommer så sakta.
    Vet inte varför lobbyister skulle behövas för klimatförändringen, inte för att påvisa den iaf, skulle vara det motsatta då, att lobba för att den inte finns, eller kanske för att lobba för nåt "miljvänligt", ja jag vet inte riktigt.

    Annars så är klimatförändringen högst påtaglig å konkret, glaciärna försvinner eller är redan borta, isarna i haven smälter eller är redan borta dom med.., o.s.v., inget av det hade kunnat hända om inte det skett en temp-höjning.., det går inte längre att skylla på enbart naturliga variationer.., det går helt enkelt för fort för det..

    Förresten är det skit samma vilket, gör vi inget åt problemet så får vi ett h-vete i vilket fall som helst, så sluta tjafsa å lös problemen istället..
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Runes skrev 2014-07-19 00:44:12 följande:
    Lobbarna sysslar med desinformation om klimatforskarna och betalas av bolagen som sysslar med olja kol och gas, som vill ha kvar sina vinster. Jag har länkar på hur de får 1 miljard dollar per år för att lura oss. Dom kan ta livet av oss och gör vi inget lär vi alla dö. Skeptiker här länkar just ofta till mystiska länkar i USA.
    Det är självklart att man inte ska ta sådana risker, då kan man inte ha barn. Det är ofta gamla gubbar som försöker lura oss.
    Har gjort iaf, det vet jag åxå.., vet inte om det är så meningfullt längre, bevisen för klimatförändringarna är så stora att jag ser det som bortkastade pengar, att försöka påverka oss att tro att det inte händer.
    Dessutom så har t.ex oljebolagen själva börjat satsa stora pengar i vindkraft å solenrgi, alternativ energi, så jag tvivlar på att dom fortfarande lägger så värst stora pengar, på att lura oss att inte klimatförändringarna inte finns.., verkar jävligt dumt i så fall.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Philipsson skrev 2014-07-19 00:21:45 följande:
    Ja, men om det nu är så att klimatet snappt skulle ändras, så kan man bara, möjligen, som sagt, minska förändringens påverkan. Med kallt blod, ty ingen vinner något på att jaga vinden, som det står i Predikaren.

    Oavsett det, ingen klimatforskare ska försöka inbilla mig att vederbörande sitter på bevis på att klimatförändringen (om den nu skulle vara verklighet), skulle vara åstadkommmen av människan. Hur skulle de bevisen se ut, f.ö.? I så fall finge densamme bevisa varför inlandsisarna smalt bort för c:a 10 000 år sen, och som gjorde att skandinaviska halvön steg en ordentlig bit, och som gjorde att Östersjön bildades! Och varför kontinenterna Afrika och Amerika skilde sig åt (när det nu skedde), och varför Atlantis sjönk! Vårt jordklot har ju genomgått drastiska klimatförändringar sedan dess tillblivelse!

    För den sakens skulle säger jag INTE att det är bra med miljögifter/föroreningar, märk väl.
    Men det är ingen som försöker bevisa för dig/inbilla dig, att det är människan som ensam åstadkommit klimatförändringen.., möjligen kan miljömupparna hävda nå´t sån´t, men inte några seriösa forskare eller klimatexperter
    Fast den åsikten verkar va totalt omöjlig att få bort, det gäller inte bara dig, den är utbredd, så ta inte åt dig personligen 

    Vad vi människor gör, är att vi med de utsläpp vi är skyldiga till, skyndar på den naturliga klimatförändringen, vilket är minst lika illa.
    Å genom att inte ha accepterat det tidigare, så har vi nu hamnat i tidsnöd.., vi kommer helt enkelt inte att hinna anpassa oss, till den allt mer påtagliga klimatförändringen..

    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Runes skrev 2014-07-19 02:19:56 följande:
    Den är nu man made, någon naturlig fanns inte, det enda vi väntat på är nästa istid långt fram Att vi skulle få det varmare utan all CO2 och metan från kor finns inte, du minns lite fel
    Där håller jag inte alls med dig.., istider är ovanliga å förekommer med långa mellanrum i tid, men "mindre" klimatförändringar kan vi se förekommer reltivt regelbundet, å inte alls med samma långa tidsintervaller.
    Det är inte idag speciellt svårt att följa dom svängningarna bakåt i tiden, dom finns t.ex lagrade i glaciärisarna å kan tydligt ses med blotta ögat, om du tittar på en borrkärna med is..

    Det är alltså en av dessa mindre svängningar vi nu satt fart på, förstärker effekten av med våra utsläpp.
    Gör det inte mer komplicerat än vad det är, det är inte svårare än att acceptera fysikens lagar, för det är dom, å endast dom, som spelar in när temperaturen höjs på Jordens yta..
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Runes skrev 2014-07-19 15:46:11 följande:
    I så fall måste du ha en orsak som solfläckar eller El nino etc. Det är inte magi.
    Hur fick du ihop det där, förstår inte vad du menar..
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
Svar på tråden Varför hatar folk MP?