Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Varför hatar folk MP?

    Quintus Zebra skrev 2014-07-06 19:47:19 följande:
    Är det Justitieministern som "tillåter" brotten också?

    Tror du vet vad som menas. Det är män som tjänar på de största miljöutsläppen och det är män som ligger bakom och styr över de flesta företag som orsakar dem.

    För egen del tycker jag ibland att det är lite tröttsamt att fokusera på kön. Men frågan är om man får prata om dessa fakta utan att kallas manshatare?
    Får man prata om viss invandrarkulturers överrepresentation i brott utan att kallas rasist?

    Du är smart nog att se problemet med Romsons tal. Hon pekar ut vita, svenska män som ansvariga för att Sudanesiska kvinnor svälter och hon gör det indirekt genom att koppla ihop fenomenen utan ytterligare länkar och/eller förklaringar emellan.

    Talet är bara ännu ett bevis i raden på att MP ideologiskt härbärgerar på den yttersta vänsterkanten.
  • Flash Gordon
    amia01 skrev 2014-07-07 00:28:45 följande:

    Inte svårt att hata MP efter deras utspel i Almedalen om att alla lantbruk längs östersjökusten skall vara ekologiska. Det kommer att innebära en snabb död av det lilla liv som finns kvar i havet!
    Ekologiskt lantbruk är bra på många sätt, men inte för minskat näringsläckage! Läcker mycket mer än det konventionella lantbruket. Endera är MP helt obildade om dom inte har koll på detta, eller så försöker de bara fiska röster på havets bekostnad. Synd att det inte finns någon som vågar ta debatten.


    Vilket är ännu ett exempel på samma fenomen.
  • Flash Gordon
    themia skrev 2014-07-07 09:10:57 följande:
    Snacka om att inte ha koll på läget!

    Ekologiskt jordbruk är just vad vi behöver för att inte fylla Östersjön med industrigödsel.
    Förr var allt jordbruk ekologiskt och Östersjön var ett frisk hav.

    Snyggt försök.

    Förr i välden var vi vikingar i Sverige och då var Östersjön frisk så om vi bara alla går tillbaka till att segla långbåt och slakta utlänningar så löser det sig.

    Ekologiskt jordbruk släpper ut mer gödningsämnen per producerad enhet än ett modernt jordbruk. att det "ekologiska" jordbruket inte skadade Östersjön mer än det gjorde förr beror givetvis på volymerna som producerades då och som produceras idag. 

  • Flash Gordon
    themia skrev 2014-07-07 19:30:32 följande:
    Det bjuder vi gärna på - SD kommer ändå inte ifatt Miljöpartiet.
    Jag skulle inte sätta mina sista slantar på det uttalandet.

    Det skiljer ett par, tre procentenheter mellan partierna i de undersökningar som görs och SD är kända för att underprestera i opinionsundersökningarna medan MP tvärtom ofta värderas högre INNAN man kommer till valbåset.

    Exempelvis i EU-valet så tappade MP 1,8 procentenheter från vallokalsundersökningarna till det färdiga resultatet medan SD ökade 2,7 mellan desamma.

    Sedan, när valet kommer, ska MP slåss med Fi, S och V om samma väljare medan SD inte har så många på sin sida att tappa till, så att säga.
  • Flash Gordon
    themia skrev 2014-07-09 12:26:50 följande:
    ... den sverigedemokratiska PK-kören.

    Se där en tulipanaros. Politiskt nyspråk i sin finaste form. Ett försök att försöka ta makten över ordet.

    "Den sverigedemokratiska PK-kören".

    Som om SD:s tankar och åsikter någonsin skulle ses som politiskt korrekta.

    Och detta från det mest(?) politiskt korrekta partiet av dem alla.
  • Flash Gordon
    Jeaninne skrev 2014-07-09 12:28:39 följande:
    Fast man måste ju även kolla på fördelningen i rekryteringsunderlaget. I de stora tekniktunga bolagen bör man vara civilingenjör i botten för de höga posterna. Hur många kvinnliga civilingenjörer arbetar i nivån närmast under den, som man nu ska rekrytera till, och är redo att klättra en pinne till..? Låt oss säga personer som är mellan 45 och 55 år nu. När de gick på KTH och Chalmers, fanns det inte många flickor där! 

    Om det visar sig att det finns 10 procent kvinnor och 90 procent män på den aktuella nivån, så är sannolikheten,  av rena slumpkalkylsskäl, inte så stor att den bästa kandidaten ska finnas just bland de tio procenten. Ska man då ändå ta en av de tio procenten kvinnor, "bara för att" - fast det finns flera, eller rentav många, män som skulle vara bättre..? Och skita i ifall hon kör företaget i sank, för den goda sakens skull..?

    Vill man ha in fler kvinnor på dessa poster, så måste man bredda rekryteringsunderlaget ända nerifrån botten. D.v.s. uppmuntra fler flickor att läsa till civilingenjörer. Men eftersom denna kampanj pågick redan för 30 år sedan, och procenten fortfarande inte ökat mycket, så kanske man måste inse att det finns något genetiskt där som gör att flickor inte tycker att teknik är så kul. Och detta "något" kanske också förklarar varför det är pojkar intresserar sig för modellflygplan och -järnvägar, att lära sig tågtidtabeller utantill, att köra snabba bilar och att mecka med dem, att finjustera vapen, att tillverka bomber, att programmera datorer...

    Fast nu stökar du till det om du börjar tala om kvinnors fria val och intressen och allt sånt där.

    Det vore nästan som om man skulle titta på hur det ser ut med kvinnor ledande positioner på skolor och inom sjukvården.

  • Flash Gordon
    Har du ens läst länken?

    Det står att ekologisk odling, som den ser ut idag, ger mindre utsläpp eftersom den också ger lägre volymer.

    Per enhet läcker ekologiskt mer än konventionellt. En hyfsad förklaring till varför har du redan fått i tråden. Ska alla jordbruk runt Östersjön vara ekologiska och fortfarande ge samma volymer kommer utsläppen att öka.

    Men har du inte samma produktionskrav på dem som idag är det klart att utsläppen kan minska. Vi kan faktiskt ta och lägga ned jordbruken helt och hållet så är vi av med det problemet. Ekologiskt och bra.


  • Flash Gordon
    themia skrev 2014-07-12 15:53:12 följande:
    Det är rätt tröttsamt att diskutera med alla inskränkta män, som utan att reflektera utgår ifrån att män alltid är mer kompetenta, eftersom de är män.

    Jag hävdar att variabeln "kompetens" saknar koppling till kön.
    Det finns, utom i vissa speciella fall, alltid tillräcklig kompetens inom båda könen för klara en rekrytering.

    (Nu tycker du kanske att jag avsiktligt misstolkade dig. Det stämmer - jag gjorde som du)
    Cool
    Och det är rätt tröttsamt att höra alla "offer" ta till den enkla förklaringen, den som inte handlar om dem själva som personer, och klaga på att de blir bortkvoterade pga kön. 

    Du har redan fått den långa förklaringen till varför män dominerar på de höga positionerna i åtminstone den tekniska delen av näringslivet.
    .
    .
    Samma, fast omvänt, har du inom exempelvis sjukvården:
    http://www.nll.se/sv/Om-landstinget/Organisation/Folktandvarden/Verksamhetschefer-i-Folktandvarden/

    35 kvinnliga chefer och 4 manliga inom folktandvården i Norrbotten och det ser mer eller mindre likadant ut var du än tittar inom vården och omsorgen. 

    Beror det på att männen blir bortkvoterade pga kön, faktiskt har lägre kompetens eller att det handlar om intresse och därmed könsfördelningen inom hela området?
  • Flash Gordon
    themia skrev 2014-07-12 18:50:09 följande:
    Nej, det vill jag inte vilket jag påpekat ett antal gånger i tråden, men det man inte vill förstå går inte in.

    Jag hävdar att det inte är någon motsättning.
    Kvoterad rekrytering ska såklart vara kompetensbaserad.

    Det som påstår att man måste välja det ena eller det andra, påstår samtidigt att det inte finns kompetens hos båda könen.
    Nä, man påstår att det naturligt blir en könsfördelning enligt hur det ser ut i företaget i övrigt.

    Att kvotera in 50/50 på en arbetsplats där kanske 15-20% är kvinnor ger, rent matematiskt, att du kommer att sidsteppa mer kompetenta män för en mindre kompetent kvinnas skull. Förr eller senare.

    Här skulle jag kunna berätta om hur det gick till hos oss kring sekelskiftet när man medvetet lyfte fram unga tjejer till lägre chefspositioner före unga grabbar (som också ville ha den positionen). Det gick sådär ...

    Sjuktalen ökade markant. Både hos personalen som fick chefer som inte höll måttet och hos de nyblivna cheferna själva som kände att de inte räckte till. Man gav upp det experimentet efter något år.

    Och nä, jag var (och är) INTE intresserad av att bli chef.
  • Flash Gordon
    themia skrev 2014-07-12 20:32:31 följande:
    Okej, låt os dyka lite djupare.
    Men först och viktigast - kvotering pga kön är bara intressant på de arbetsplatser eller i de styrelserummen där en ojämn könsfördelning har negativa konsekvenser för endera könet.
    Med jämn könsfördelning brukar mena att endera könet har 40 - 60 %

    Sen har vi begreppet "kompetens"
    I debatten här ovan och på andra ställen verkar man förutsätta att "den mest kompetenta" alltid är den som enligt en objektiv betraktelse tycks ha högsta kvalifikationer.
    Men stämmer det?

    Vem är "mest kompetent"

    Ibland är den bäst utbildade
    Ibland är det den mest erfarna
    Ibland är det den med tillräcklig utbildning och lång erfarenhet
    Ibland är det den måttliga kvalifikationer men stor utvecklingspotential.
    Ibland är det den tillräcklig bakgrund som kan hoppa in snabbt
    Ibland är den med okej kvalifikationer och måttliga lönekrav.
    Ibland är det den med goda kvalifikationer och rätt kön
    Ibland är faktiskt även den med högsta kvalifikationer, oavsett kön.
    osv...

    Listan kan bli mycket längre. Att bara hävda att man inte kan kvotera eftersom man måste välja "den mest kvalificerade" är inget annat än dumheter.
    Finns det en klar fördel med en jämn könsfördelning, så är kvotering ett klokt val.
    Hahaha!

    Är du på riktigt?

    Tror du på allvar att de som tillsätter en tjänst behöver hjälp av dig och ditt Miljöparti att definiera vad de anser vara nödvändig kompetens för tjänsten?

    Jisses, den där listan du rabblar upp är ju som tagen ur en lärobok från en ABF-kurs om "Teorier om strukturell ojämlikhet".
Svar på tråden Varför hatar folk MP?