• Baktakt

    Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus

    Oj, oj! Ni ligger i lä!

    Jag är 1,73 och startade på 66 kg. En bra vikt för mig är ett par kilo lägre, men två kilo hit eller dit tycker jag inte jag kan klaga på. Nu, däremot, väger jag 74 pannor och prognosen säger att jag slutar på 82,5. Sist gick jag upp till 81,5 och tappade sedan 20 kg med raketfart. Med ett BMI på ca 20 såg jag inte klok ut och jag mådde skräp. Kring E:s ettårsdag var vikten normal, men ytterligare ett år gick innan jag kommit tillbaka till samma styrka och kondition som innan graviditeten. Får se hur det går nu...

    Sist gick jag upp som mest under den första halvan av tredje trimestern, men det mattades inte av så enormt mycket under sista delen.

  • Baktakt

    Det kanske är så det ska vara? Lätt upp, lätt ner.

    Idag har jag huvudvärk, svårt att andas och magen känns som om jag har sammandragningar konstant. Och när jag inte har det, så lever Knyttet om därinne.

    Kul att jag tog på mig att fixa en massa mat till morgondagens kalaslunch då och att det måste göras ikväll Får se vad jag kan delegera till mannen. Det är ju "mina" rätter som han inte har full koll på.

  • Baktakt

    Jag tillbringade gårdagen med att sitta. Ibland satt jag och åt, ibland satt jag och pratade, ibland satt jag och sov.

    Tur att dottern hade fyra andra barn att leka med, så min man också hann sitta lite. Alla utom det minsta barnen körde på högsta växel mellan 13-22.30. Då först, när jag frågade E om hon ville ha välling, verkade hon inse att hon var trött. Efter vällingen kom klockan ifatt henne, för då kunde hon inte stå på benen. Hon stängde av och slocknade som ett ljus i bilen vid 23. Men i morse vaknade hon kl 8, piggast av alla. Tur att jag fick sova en stund till då och att hennes pappa var piggare än jag. Nu sover hon en välbehövlig lur i bilen på väg till farmor och farfar och vi väntar gäster inför en grillkväll. Om jag inte somnar först.

  • Baktakt

    Skönt att börja dagen lugnt och bli omhändertagen av sina älsklingar

    Och Liseberg blir säkert kul. Jag känner mig iofs lite knäpp nu som bokat Legoland och är rädd att det blir lite mycket för kroppen. Man går och står mycket och det lär bli en del bärande på dottern. Men men. Man får dricka mycket, fika ofta och turas om att hänga med i karusellerna, så ska det nog gå bra.

    Igår tänkte jag röja i trädgården. Vi har ett halvdött buskage i tomtgränsen mot kommunens mark. Förutom att allt det döda är fult är det snårigt, taggigt och hänger in så att vi tappar sisådär 25 kvadrat. Allt utom Ica maxi var stängt i trakten, men de hade både grensax och räfsa, så jag fick i alla fall köpt hem grejorna. Sen blev det ingen tid att göra det, för vädret var ju inte riktigt passande, men idag har jag kommit en god bit på vägen i röjandet. Dessutom har vi rensat ut förrådet (så nu är carporten full med skit istället ).

    Svärmor ringde och undrade hur länge de fick ha E idag och det var välkommet, även om jag saknar vår snufs. De dagar då man både har tid, ork och lust att hugga i med dylika projekt är för få för att inte ta vara på.

  • Baktakt

    Idag har jag surfat och anmält mig för diverse babyboxar. Nu får vi se hur många telefonförsäljare och hur mycket spam jag drabbas av, bara för att jag vill ha några gratistidningar och blöjor

    Sen har man ju gratispåsarna på sjukhuset också, och de är väl de som är bäst egentligen, men jag kan inte hia mig.

  • Baktakt

    Kronan har en box för medlemmar och Apoteksgruppen har en som man beställer via nätet och sen hämtar i butik. Allt för föräldrar har ett erbjudande på sin hemsida.

    Visst var de på sjukhuset bra, men oj som vi fyllde papperskorgarna med reklam innan vi åkte hem sist Födde också i Lund och planen är att göra det igen.

    Flitig vet jag inte om jag ska kalla mig, men har man tagit fan i båten får man ro honom i land. Sen så ligger du en bit före och har andra krämpor än jag än så länge, så vi ska kanske vara försiktiga med jämförelserna Min man gjorde dessutom lika mycket som jag i förrådet, men han sköter gräsmatta mm och jag har tagit på mig att fixa den där jätterabatten i slänten. Han tycker jag är galen, men jag mår bra när jag går där och grejar. Gick ut med magont idag, men det släppte när jag rörde på mig. Det släppte inte av en timme på soffan, så jag tänkte att det var värt ett försök. Nu är buskarna grovtuktade, så nu kvarstår "bara" att forsla bort klippet och slita upp halvmeterhögt (o)gräs på 40m2. Min pappa kommer med släp imorgon och har lovat fylla det med klippet och skiten i carporten. Grannungarna på 5 och 3 gillar att hjälpa oss i trädgården. Jag behöver kanske inte göra så mycket själv nu med lite tur, mao

  • Baktakt

    Anecka: jag jobbar som du, förutom att jag har åtta veckor kvar efter semestern *buhu*

    Vill ni veta vad som fanns i Kronans och Apoteksgruppens babyboxar?

  • Baktakt

    Baby to be / Apoteksgruppen

    Mössa strl 38/40 från Åhléns

    Föräldrar & barn baby

    Handbok för gravida

    ELW ansiktskräm (för mamman tror jag)

    Windows pysventil

    Mam napp

    Multi-mam kompresser - lindrande för ömma bröstvårtor

    Multi-mam baby dent - lindrande vid tandsprickning

  • Baktakt

    Kronan apotek

    Mam amningsinlägg - ett par

    Mam nappflaska, 130 ml

    Mam napp (ligger i flaskan)*

    Multi-mam kompresser - lindrande för ömma bröstvårtor*

    Purelan 100 - engångsförpackning bröstvårtskräm

    La Roche-Posay - soothing repairing cream (rumpa/bröstvårtor oklart)

    Multi-mam baby dent - lindrande vid tandsprickning*

    Sebamed protective diaper cream

    Weleda nappy change cream

    Kronans våtservetter - astma- och allergi- samt svanenmärkta, parfymfria

    Oliva body lotion - engångsförpackning

    Badleksak

    Necessär i plast

Svar på tråden Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus