• Baktakt

    1/9500, så betydligt bättre än med E. Jag frågade efter de individuella siffrorna, men barnmorskan sa att det var fullständigt irrelevant och bara slutsumman som var av betydelse.

  • Baktakt

    Mia: ingen aning. Överlag var barnmorskan bara intresserad av att få det överstökat. De är vad jag förstår fem personer på MAS i Malmö som gör KUB, RUL och TUL på löpande band - 14 vars per dag - så hon var benhård med att inte lämna ut något mer än slutsiffran, ta betalt för bilderna och hämta in nästa kvinna.

    Åldern är ju baserad på statistik och det är väl egentligen lika relevant som att påstå att alla kvinnor har 38 i skor. Det stämmer i snitt, men det finns en risk att det är rätt få som uppskattar en promenad.

  • Baktakt

    Hihi! Kan tänka mig att set är nästintill omöjligt att låta bli att kolla Då gissar jag att namn blir (lite) enklare.

    Idag ska jag på glukos #1. Tänkte att jag skulle sova länge, så att jag inte hinner tänka på mat innan, men vaknade kl 5 av en skrikig pippi utanför fönstret. Stängde, satte i öronproppar och har sedan dess legat klarvaken. Vill inte väcka min man i onödan heller, så här ligger jag och försöker vara tyst...Gah!

  • Baktakt

    Vet inte om jag håller med om tjejkläder till 100% Mia. Gladare färger, men ofta sämre kvalitet och inte lika lekvänliga kläder. Tjejkläderna har volanger och rosetter som mest är i vägen och ljusa färger som inte tål fläckar. Där pojkkläderna har ilskna rovdjur som motiv har tjejerna söta djurungar. Från dag 1 ska tjejer vara söta och pojkar tuffa.

    Och jag förstår inte varför tjejer ska ha snortajta kläder, muskorta shorts när killarnas går ner över knäna och markera brösten de inte kommer att ha på minst 10 år. Det gör mig förbaskad!

    Förstår inte syftet med det. Det är kanske bara är en droppe i havet, men bidrar ju dels till föreställningen att det motsatta könet är annorlunda och obegripligt och är en onödig sexualisering. Vår tjej har baggyjeans och t-shirt, utan bjäfs, lekbart och färgglatt. Kläder för barn, helt enkelt. Jag vill ju att hon ska ha roligt under sin barndom, inte fundera på om hon är (tillräckligt) söt för att duga. Den tiden kommer fort nog ändå, allt eftersom att hon blir mer medveten om omvärldens förväntningar.

    Men som en kompis sa: folk är så förbannat "medvetna" och vill plocka bort allt könsstereotypt för sina döttrar, istället för att omfamna det och lyfta fram det positiva med det. Om de sedan får en son ser de inte alls det negativa kring pojknormen, just för att det manliga är norm.

    Vi får m.a.o. se hur pass bra jag är på genustänk ifall vi får en pojke.

  • Baktakt

    Jag neutraliserar inte heller. I E:s garderob får alla färger vara med, men inte alla sorters plagg. Jag väljer bort extremerna. Och ja, skjortor och slipsar är ju inte något som förefaller skönt på något vis. Det lär inte finnas mycket av den sorten i ett pojkrum hos oss.

    Könlöshet är inte intressant, men det ska inte heller vara begränsande att vara född som det ena, eller andra. Killar kan ståkissa, tjejer kan föda barn. Det är väl mest det som skiljer könen åt egentligen?

    E är 102 lång och väger 16 kg! Hon måste ju vara enorm i jämförelse med din tös.

  • Baktakt

    Grattis till ett fint RUL Mia! Och att ha överlevt Ullared!

    Jag är jättenyfiken på vaggan. Har du en bild att dela med dig av? Jag har nämligen funderat på en såndär mini-spjälis som finns med medar. Eller så får det bli ett baby nest. Har n

  • Baktakt

    Gah! Slant! Skulle ju fråga om någon av er sytt ett och har koll på bra mönster, svårighetsgrad osv.

  • Baktakt

    Vi köpte också en begagnad vagn som gick sönder i leden till fotstödet på sittdelen när E var 2,5. Gick till en affär i Malmö som sa att vi måste byta hela sittdelen till en kostnad om 2800:- . Gick in i en annan affär i Lund för en månad sedan och fick då veta att vi kan byta ut leden till fotstödet för 250:-. Plötsligt frigjordes 2550:- att göra roligare saker för

    Blir lite avundsjuk på er som ligger en hel månad före. Jag försökte hitta hjärtslag för ett par veckor sedan med min angelsound, men hittade så klart inget. Minns inte när man kunde höra med E.

    Nästa BM-besök är det iaf dags att lyssna dags och min BM är väl duktigare än jag på att hitta, men det är ju inte förrän i juli det är dags. Mitt RUL borde bli i månadsskiftet maj/juni men det är ju en halv evighet till. Som sagt: avis! (Och jag antar att jag kommer att vara det när jag vaggar fram med tung mage långt efter att ni fått era efterlängtade småttingar).

Svar på tråden Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus