• Baktakt

    Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus

    Låter inte som om det kommer att vara en betungande resa direkt

  • Baktakt

    Annecka: Man behöver inte så stort huvud om man väljer väl vad som ska rymmas däri

    Mia: Era lyxlirare! Och lyllos ungar! De lär ju ha en bit till att känna sig ensamma

  • Baktakt

    Kronan har väl fått bra betyg, så den är säkert ett bra val.

    Även jag har börjat boa. Det kom väl när det konstanta illamåendet försvann och jag orkade tänka på annat än mat

    Jag går in i v. 17 idag och man kan inte ta fel på att jag är gravid. Har tyckt mig känna knyttet lite smått sedan länge, men känner mig osäker på om jag verkligen känner rätt. Ju närmare RUL, desto mer oro, antar jag. Livmodern når upp till naveln redan och jag undrar om det inte är stort? Hur ska knyttet få plats därinne ända till oktober?!

  • Baktakt

    Ni har att stå i idag, Mia! Hotellfrukost är inte fy skam!

    Imorse var brödet slut, så mannen gjorde scones. Smör och lemoncurd på, så blir det något av det bästa som finns Vi hade barnvakt över natten också, så jag tror jag sov minst 10h. Underbart! Livet är rätt fint nu!

    Var på Ett köpcentrum nyss och det kryllade av bäbisar. Blev alldeles lycklig och tårögd. Snart får vi vår! Ah, dessa hormoner som får en att gå från oro till lycka på en halv sekund!

  • Baktakt

    De små prövar språket och föräldrakärleken. Att din pojke ser när han gått för långt och ber om ursäkt är bra. Förstår han det inte, så är det ju bra att du pratar med honom som du gjorde

    Min svärmor är av sorten som tycker att man inte ska lasta sina barn med de egna känslorna. Min egen mamma är av sorten som lever ut varenda känsla till max. Visst kan jag tycka att man får anpassa sig lite till sina barn, men jag tror också att barn behöver se och få namn på känslor för att själva förstå vad som händer inom dem och lära sig att hantera små och stora känslostormar. Och jag tror ändå att barn växer av att se att de kan trösta andra. Inte minst oss stora, med ett förlåt, en klapp eller kram. Inte om det blir något en vuxen behöver, eller avkräver, så att barnet åläggs ett vuxenansvar, utan snarare om det händer då och då att de får "trösta tillbaka" lite. Människan är ju i grunden ett flockdjur som vill hålla ihop och vara sams, även om vi tenderar att bli som argast på de vi älskar mest. (För de finns där, vilket ibland innebär "i vägen").

  • Baktakt

    Alla sätt är bra utom de dåliga!

    Är det för att se så han inte ärvt vad du har som det blev en extrakoll? Praktikanter sjuksköterske- och läkarstudenter brukar vara bra. När vi fick E i Lund hade vi 2 barnmorskor sista timmarna, varav ena var nästan klar student. Kan inte klaga på närvaron

  • Baktakt

    Jösses! E har hunnit med 5-6 st. 4 st mellan 1-1,5 och iaf 1-2 mellan 2-2,5 år. Ingen magsjuka denna säsongen, tack och lov.

    Hur tar sonen det?

  • Baktakt

    Vet ni, jag tror jag hörde ett litet hjärta i magen nyss

    Plockade fram min angelsound för en månad sedan, hörde inte ett dyft och satt och bölade av oro, fast jag visste att det var för tidigt.

  • Baktakt

    Jag kollade tillbaka när jag kände första riktiga sparken med E och det var på 17+6. Jag kommer med andra ord att vara på helspänn på fredag om jag inte känt något tills dess Allt jag känt så långt skulle kunna vara något annat, så jag längtar verkligen. Men det blir kanske en knodd som liknar mig och är mer som min lugne man. E liknar honom, men kör alltid på högsta växel som jag

    Idag var vi på Lundakarnevalen.regnet öste ner och E var inte så värst imponerad. Polishästarna var bäst, men karnevalståget tyckte hon var märkligt och lite läskigt. Fulla, ylande, halvnakna studenter uppskattas nog bäst av sig själva och sina vänner.

  • Baktakt

    Min man och jag saxar semestern och har en vecka vars ensamma med E i början, respektive slutet. Då slipper vi lämna henne på en ovan sommarförskola med okänd personal.

    Förra sommaren valde vi också semester efter när det var sommarflrskola, men sen flyttade de vilka veckor det skulle vara pga renovering och vi fick två hemska veckor med gråt, panik och ständiga kiss- och bajsolyckor. En av veckorna fick barnen inte lov att gå ut pga säkerhetsskäl. Andra, större barn i området hade kastat sten på några av de allra minsta. Det kanske inte händer här på nya stället, men vi tycker det räcker med oron som blir efter ett långt uppehåll.

    Först ut ensam är jag. Veckan efter åker vi allihop till Legoland. Sen får vi se vad vi hittar på. Latar oss i trädgården, gör dagsutflykter, åker upp och bor hos svärisarna, bjuder över vänner, eller hälsar själva på. Kanske någon marknad också om ork finns. När jag går tillbaka till jobbet jobbar jag heltid i 4v, sedan 75% i 4v till. Därefter går jag hem 4v innan BF och äter Riesen tills knyttet behagar komma ut Sist gick jag hem 3v innan och det var för länge. Mitt stillasittande kontorsjobb var inte kul för ryggen månaden före och efter det årets sommarsemester. Mådde däremot kalas när vi flyttade och renoverade under semestern, eftersom jag rörde så mycket på kroppen som den tillät, varenda dag under tre veckor. Därför: hem tidigare för att boa den här gången (och hoppas 4 v räcker bättre än 3...)

Svar på tråden Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus