Inlägg från: LindaMattias |Visa alla inlägg
  • LindaMattias

    Peppning och tips, tack!!

    Grattis till tvillinggraviditeten. Du har en underbar tid framför dig! Våra tvillingar är nu 3,5 år, och jag tycker att det har gått jättebra. Ett tips är att vara mycket noga med rutiner. Att du bestämmer när de ska äta och sova. Vi gjorde alltid så att de åt samtidigt och sov samtidigt. Då kan man få tid över till annat. Att vila eller att umgås med storasyskonet. Jag dubbelammade mina - praktiskt och billigt :). På nätterna enkelammade jag, och kunde därmed ligga och sova medan de åt. Rekommenderas varmt, för då var jag ju pigg och utvilad dagen därpå :) Min man behövde inte ta något på nätterna med denna lösning.

    Jag var noga med att inte begränsas av det faktum att de var två. Visst - det blir lite mer att tänka på när man ska ta med två små. När man skulle ned på stan och fika så var jag ju tvungen att enkelamma, och då var jag ju tvungen att börja amma den ena ca 20 minuter innan den andra skulle bli hungrig, men med planering funkade allt hur bra som helst.

    Det är tråkigt med människor i omgivningen som ska vara negativa och påpeka vilket jobb det kommer att bli. Det är en otrolig glädje, och det blir inte jobbigare än man gör det. Såklart är barn olika, och det kan ju hända att man får barn som t ex får kolik. En av våra hade det, så vi turades om att bära honom på kvällarna under koliktiden.

    Du ska se att det kommer att gå bra för er. Fortsätt att glädjas åt graviditeten och de kommande barnen. Lycka till!

Svar på tråden Peppning och tips, tack!!