• Lavish

    Hur var det för er? rädd..

    Sprack en del men ingen sfinkter. Det gjorde faktiskt alldeles obegripligt ont just när huvudet kom ut, men det var ändå en bagatell på det stora hela i förlossningen, det handlar ju bara om några minuter. 

    Ja det var inget vidare ett tag efter måste jag säga. Tog nästan en månad innan jag vågade ta någon rejäl promenad, första gångerna jag gick ut drygt en vecka efteråt kändes det verkligen som att hela underlivet skulle ramla ut genom musen... 

    Vi provade ha sex efter drygt två månader men då var det helt otänkbart, gjorde vansinnigt ont direkt. Tror vi hade samlag några gånger efter ca 6 mån, då gjorde det fortfarande ont men var ändå uthärdligt en liten stund. Från ca 9 månader och framåt började det kännas normalt. Men i efterhand tror jag nog att dom där sista månaderna kan ha haft med torrhet från amningen att göra (slutade amma vid 9 månader). Just då kunde jag inte tro att det var därför eftersom jag fortfarande blev lika våt på utsidan, men jag tror det var torrare därinne på nått sätt för det verkar som lite mycket av ett sammanträffande att det började kännas okej precis kring tiden jag slutade amma. Men åtminstone de första halvåret var det förlossningsskadorna som kändes.

    Nu har jag inga bestående men av förlossningen (snart 3 år efter), sex funkar som vanligt, såvitt minnet stämmer känns det som vanligt och jag har fått lättare att komma efter förlossningen. Inga andra problem i de regionerna. 

Svar på tråden Hur var det för er? rädd..