• Libra1

    Ni som gjort flera ivf försök. Hur har ni lyckats sköta jobbet?

    Hej!
    Vad tråkigt om det skulle bli ett missfall efter ett efterlängtat plus. :(

    Vi är inne på vårt 5:e försök också just nu. Ska på äggplock imorgon. Tänker mer och mer på det här med jobbet. Att jag inte orkar mer. Så nu har jag bestämt mig för att bara tänka på mig själv. Har sjukskrivit mig själv denna gången i 7 dagar runt ÄP. Sen kommer jag att gå till vårdcentralen och försöka få hjälp. Jag kan inte hantera stress eller motgångar alls just nu. Så det är väl dumt att utsätta sig för det.

    Har du berättat för någon på ditt jobb vad ni går igenom? Jag jobbar som personlig assistent och har inte berättat för brukaren eller mina kollegor. Men däremot vet högsta chefen om det samt vår kontaktperson på kontoret. Hon är väldigt förstående och försöker hjälpa till så bra hon kan.

    Hur har det gått?

    En stor kram till dig!


  • Libra1

    Äggplock gick bra och det blir återföring imorgon. Är väldigt nervös. :)

    Tror jag går till Vårdcentralen på tisdag och hör om det finns möjlighet för sjukskrivning. Ska även fråga IVF-läkaren imorgon vad hon anser om stress, om jag kommer ihåg det. Det ska ju inte vara bra alls. Funderar annars på om man kan få någon typ av medicinskt utlåtande där det står att man absolut inte får stressa. Samt i mitt fall, bli tvingad att jobba extra. Vi har få vikarier och jag åker ofta in fast jag inte vill. Det stressar enormt. Det hjälper inte ens att jag säger att jag inte mår bra eller orkar just nu. :-/

    Hoppas först och främst på att bli sjukskriven till testdag. Sen får vi se. Jag känner att jag inte kan göra mitt jobb bra just nu. Det känns väldigt viktigt då jag jobbar med en människa som inte kan ta hand om sig själv, det helt ensam. Får se vad de säger. Känns nervöst. Det är så jobbigt att gå och be om hjälp när man är på botten. Ska till min kurator på onsdag i alla fall. Hoppas hon kan hjälpa mig lite med depression och rädslor.

    Under mitt MA förra året så var jag hemma länge. Ville först vänta ut det men det drog ut på tiden. Så jag var nog sjukskriven i 3 veckor totalt om jag inte minns fel.

    Hoppas du också kan få hjälp!!! Härligt med en resa. :)


  • Libra1

    Jag ringde Vårdcentralen idag men kom inte fram. Helt galet! Försökte i en timme men gav nu upp. :-/ Jag fick ta ut en semesterdag idag. Får sån ångest bara jag tänker på att gå dit. Inte för att jag hatar jobbet i sig utan att det känns stressigt när man inte är på topp. :(

    Imorgon ska jag träffa min kurator. Vet inte om hon kan hjälpa mig..?


  • Libra1

    Kan det vara så att era chefer går igenom samma sak som oss men inte lyckas? Bara en tanke som slog mig. :O

    Galet att man ska behöva få dåligt samvete för att man är borta och mår dåligt. Så ska det inte vara. Jag är nära att säga upp mig för att jag mår dåligt och inte får någon förståelse. Känner mig så dum när jag ringer och sjukar mig. Men ska försöka stå på mig nu. Stress under ruvardagarna kan inte vara bra. Inte psykisk i alla fall. Ruvardag 3 idag.


  • Libra1

    Oj då är det ännu mer konstigt ju. Skumt! Förstår att du inte vill vara kvar.

    Jag kollade också lite jobb precis men kom på att det är dumt att byta just nu. Får försöka bita ihop.

    Jag trodde inte heller att kuratorn skulle hjälpa mig. Men nu vet jag att det fungerar. Det gör inte det för alla tyvärr, som för min man. Men jag ger det ett nytt försök.

  • Libra1

    Tänk att båda era chefer har gjort IVF. Hur visste jag det? Något jag kände på mig. Kanske de inte kan hantera situationen eller något. Konstigt! Det borde vara tvärtom. Har de själva berättat eller har ni hört av andra? Min kontaktperson på kontoret som jag berättat för har sagt att hon känner folk som gjort IVF och har därför stor förståelse. Om det är hon själv egentligen vet jag inte dock.

    Det gick verkligen inte att komma fram idag. Så jag gör ett nytt försök imorgon. Jag testade nu också men det var 10 stycken i kö före mig. Men jag lär inte få någon vanlig tid förrän om 2 veckor eller något. Då känns det lite sent. Så det gäller att försöka vara först imorgon igen och få en akuttid. :-/


  • Libra1

    Blomflugan: Vad tråkigt. Du får sjukskriva dig själv i 7 dagar. Ett tips om du inte orkar. Skönt att du har en förstående chef.

    Min mans chef har också gjort IVF. Galet!

  • Libra1

    Idag fick jag en akuttid på vårdcentralen. Tror det var knas på deras växel igår. Så kl 13 blir det kuratorn och sen 15:45 läkare. Hoppas jag får bra hjälp av båda. :)

    Jag tycker det är så jobbigt att gå och prata med någon om hur man mår. I alla fall läkare. Jag hatar att gråta offentligt inför någon jag inte känner. Det är nog det som känns jobbigt. Men det är ju egentligen det bästa. För då ser de att det är på riktigt och inte påhittat.


  • Libra1
    babylove78 skrev 2014-04-28 09:32:30 följande:
    Libra1 hur går det för dig? Fick du sjukskrivning? Kram
    Glömde ju skriva. Jo jag är sjukskriven nu i 2 veckor. Känns jättebra. Jag känner mig alldeles för förvirrad för att klara av mitt jobb just nu. Ibland önskar jag att jag hade ett monotont jobb där man inte behövde tänka alls. Att man kunde gå dit och göra det man ska och sen gå hem igen.

    Ruvardag 9 idag och blanka test. Idag kan dessutom mensen komma. Usch vad dåligt jag mår. Tur det är sol i alla fall. Ska sätta mig på balkongen och försöka läsa lite. Koppla bort tankarna. :-/
  • Libra1

    Zaky: Men så kan du ju inte ha det. Är du med i något fack som kan hjälpa dig? Finns det någon annan som du kan få hjälp av? Detta låter ju som ren mobbing tycker jag. :(((

  • Libra1

    Ni är väldigt välkomna på träffar som jag och några tjejer har. För tillfället i Malmö och Helsingborg. Skicka PM vid intresse! De enda kraven vi har är att man gör någon typ av behandling, inte har egna barn eller är gravid. :)


  • Libra1

    Hur går det för er?

    Jag har problem med en som jobbar på kontoret. Jag har varit väldigt sjuk i gallsten nu sen i december. Jag har blivit opererad och väntar på en annan operation. Ändå ska det gnällas när jag ringer och sjukskriver mig. Har försökt förklara för denna person hur dåligt jag mår. Men att jag gärna vill jobba när jag mår bra. Men hon förstår inte. Hon bara suckar och försöker ge en dåligt samvete för att man mår dåligt. Säger att vi får väl se om någon kan jobba i mitt ställe. Ska man behöva ta skit bara för att man är sjuk? Jag gråter varje gång jag pratat med denna person för hon är fullkomligt dum i huvudet.

    Ursäkta! Mådde så dåligt över att ha pratat med henne och var tvungen att skriva till några som förstår. Vad kan man göra?

  • Libra1

    Tack! Jag kontaktade en annan person som är vår kontaktperson. Hon bad så mycket om ursäkt på företagets vägnar. Hon vet om allt som vi gått och går igenom. Så känns bra att få lite förståelse. Upprepas det kommer jag nog att kontakta chefen. Även om jag inte har någon kontakt med honom. Det kan ju vara bra för honom att veta.

  • Libra1

    Här väntas det fortfarande på operation och sen ny IVF. Känner mig lite nere för vår kontaktperson på jobb ska sluta. Hon vet om hela vår resa. Orkar man berätta för en ny? Eller ska man bara låta det vara? Får se! Förhoppningsvis så lyckas vi nu nästa gång. :)

    Hur går det för dig Zaky?

  • Libra1
    babylove78 skrev 2014-08-31 18:37:42 följande:

    Tack snobben<3 fått plus och är i vecka 5 ( 4+3) Men såg precis lite blödning i trosan. Usch orkar inte igen! Så ledsen


    Grattis!!! Hoppas det inte är någon fara. Håller tummarna.
    Kram
  • Libra1

    Jag blödde jättemycket vid min förra graviditet. Kom till vecka 10. Så det behöver ju inte vara kört. Många får en genombrottsblödning.

Svar på tråden Ni som gjort flera ivf försök. Hur har ni lyckats sköta jobbet?