• Zaky

    Ni som gjort flera ivf försök. Hur har ni lyckats sköta jobbet?

    Jag har blivit sjukskriven 2 gånger...pga IVF.
    Min chef hatar i princip mig för detta. För allt blir så himla jobbigt för henne :) detta är ett återkommande diskussions ämne hos henne, och när jag senast fick missfall blev hon sur för att jag inte kunde komma in och jobba morgonen efter! Sen att man hade ont och blödde som en stucken gris var ju inte så farligt :)
    Det sjuka är dock att JAG får dåligt samvete för att jag får missfall/är sjukskriven. Hur f*****d up e inte det?
    Jag har blivit sjukskriven på heltid under vår procedur då jag varje gång har blivit dålig av sprutorna.

  • Zaky

    Min chef HAR gjort det. OCH lyckats. Det e ju det som är så sjukt!
    Hon om någon borde förstå! Men det gör hon inte! Förmodligen har det väl gått lätt som en plätt för henne.............
    Jag söker nytt jobb för fullt. Får jag det får vi vänta med ivf ett tag pga provanställning. Men det jag vet är att jag ORKAR inte vara kvar med den skatan!

  • Zaky

    Har funderat på det där med kurator också. Men är lite tveksam...känns inte som att det kan hjälpa:-/ men man vet aldrig...

  • Zaky

    Håller verkligen tummarna Libra!

    Jag var på rmc idag. Fick reda på att allt från mitt missfall hade kommit ut. Skönt så man slapp nått mer...

    Och dom vill att vi ska börja redan i övermorgon på en ny omgång! Galet. Så here we go again! Blir förmodligen två vid insättningen denna gången :)

    Min chef blev SKITSUR. Sa i princip att om jag inte skärper mig, stänger av alla hormoner etc under arbetstid så kan jag ta mitt pick och pack och dra! Hon har redan försökt få mig att sluta hela förra veckan. Hon är inte klok.
    Jag gör fortfarande ett bra jobb, men man kan inte alltid vara 100 procentig på arbetet. Men hon fattar inte det. Det är liksom inte en vitamintablett man tar. Suck. Är så kluven! Har ångest för att åka till jobbet. Ren magont ärligt talat. Jag gillade mitt jobb innan, nu är det bara skit att åka dit. :-/ vill helst bara säga upp mig! Men det går ju inte nu....

  • Zaky

    Jag är med i ett fack! Pratade med dom nu på morgonen. Har dom på min sida...men som killen sa så ändrar inte det på hennes attityd och inställning. Dom är villiga att skicka en ombudsman som jag tackade ja till.
    Pratar väldigt mycket med min mamma som alltid har varit kroniskt sjuk. Hon fick utstå mycket mobbing på sitt arbete, så hon har rätt mycket erfarenhet. För du har rätt Libra, detta är ren mobbing. Man är liksom ingen robot! Man är en MÄNNISKA! Och jag blir både arg på henne och på mig själv. Blir arg på henne för att hon är en omänsklig kärring, och arg på mig själv för att jag ens tillåter att bli manipulerad och mobbad! Jag kan bättre än så här!

    Och det där med liten arbetsplats. Känner igen det, babylove. Tyvärr kan jag inte undvika min chef ALLS. Enbart på dom dagar hon är ledig.

    Förlåt om jag frågar detta men bor ni nära Lund/Landskrona/Helsingborg? Jag känner att det hade varit så skönt att träffa tjejer som är i samma situation....kanske för framfusigt och ni behöver absolut inte svara om ni inte vill :)

  • Zaky

    Nu är min chef anmäld för kränkning och diskriminering, riskerar skadestånd!

    Vi är igång med sprutorna oxå!:)

    Hur går det färdig babylove?

  • Zaky

    Jag jobbar som aldrig förr,min chef gör allt för att skjuta upp mötet vilket hon lyckas med. Men hon är MYCKET trevlig! Så på något sätt känns det lite lättare att jobba. Imorgon ska jag till rmc, ultraljud väntar för att se om ÄP blir på måndag. Skönt med en paus??

  • Zaky

    Jag hade nog struntat i att berätta det...önskar att jag hade hållt truten från början :P

    Jo hon blev anmäld och vi hade ett möte! Sen har jag inte träffat henne pga semestrar etc :)

    Är iaf gravid fortfarande! Går in i vecka 15 imorgon, och vi var på ultraljud i måndags och fick se det lilla livet hihi. Vilket känns så jävla skönt eftersom att jag snart slipper mitt arbete...tråkigt att man ska behöva känna så inför något man tyckte så mycket om från början!

    Hoppas på att det blir en bättre höst för dig nu, håller verkligen alla tummar och tår för dig! <3

  • Zaky

    Min väninna är i vecka 16 och blödde som riklig mens dom första 9 veckorna. Det behöver absolut inte betyda att det är kört babylove!!

    Frågar igen, har du testat progesterall? Kram

  • Zaky

    Har oxå fått missfall och så, och testade sedan progesterall.

    Har kollat upp det mkt och fick den här responsen via email:

    "För att minimera risken för tidigt missfall ska man ta progesteron till och med vecka 12.

    Använd 60-100mg per dag uppdelat på morgon och kväll kontinuerligt till och med vecka 12. Därefter kan du trappa ned med 10mg per vecka tills du slutar helt. Gör inga uppehåll tills dess.

    Tidigt missfall kan även bero på genetiska fel och det kan inte progesteron förhindra på något sätt men en annan vanlig orsak är just att gulkroppen inte kan bilda tillräckligt med progesteron för att livmoderns slemhinna ska stanna kvar och då är det en lätt sak att förhindra det med just progesteronkräm eller vaginalt progesteron som tex Crinone. (Crinone är receptbelagd)"

    En sak som jag även blev tipsad om med återkommande missfall var att kolla upp om jag led av bakteriell vaginos. Finns test att köpa på Apoteket!

    Progesterall köper du via femalebalanceshop.se :)

    För mig funkade det iaf eftersom jag fortfarande är gravid :) men sen kan det ju vara en tillfällighet vad vet jag! Men värt att testa kanske?

    Kram <3

  • Zaky

    Ta dom! Definitivt! Det hade jag gjort <3 sen hade jag lagt en beställning på progesterall idag och sen börjat med det när sju dagar har gått <3 skadar inte!

Svar på tråden Ni som gjort flera ivf försök. Hur har ni lyckats sköta jobbet?