• Stårschan

    Måste VAB anmälas till arbetsgivaren?

    Kontrollerna sker väl snarare åt andra hållet - om någon vill ha ut pengar från FK för VAB, så kollar man med förskolan så att barnet verkligen har varit hemma. Som jag ser det kan du väl bara ha barnet hemma och jobba hemifrån när barnet sover - vilket de ju ofta gör när de är hängiga och måste vara hemma.

  • Stårschan

    Jag läste frågan för snabbt och håller givetvis med ovanstående. Självklart ska man inte ansöka om pengar från FK om man inte förlorar inkomst. Det tog jag ju bara för givet!

  • Stårschan
    Anonym (undran) skrev 2014-05-07 15:30:18 följande:
    Tack för alla svar! Då vet jag vad som gäller.
    Jag tänkte att jag ju får extra pengar med VAB. Arbetsgivaren förlorar inte på det eftersom de ändå ger mig per projekt, men med VAB också om barnet är sjukt blir det ju några kronor extra. Projektet måste jag ju få klart i tid ändå, och måste därför jobba dubbelt så effektivt eller på kvällen någon annan gång.
    Nu vet jag alltså att FK kollar med arbetet och att det inte är ok att göra som jag tänkte. Bra svar i tråden!

    Så det du får göra är alltså att inte ansöka om något från FK.
  • Stårschan

    Nej, förmodligen inte. Om du har oturen att hamna i situationen att ditt barn blir så allvarligt sjukt att du inte kan sköta ditt jobb hamnar du ju i ett annat läge än om det gäller de sedvanliga strödagarna med förkylning och feber någon gång i månaden.

Svar på tråden Måste VAB anmälas till arbetsgivaren?