Inlägg från: Hunters Gaze |Visa alla inlägg
  • Hunters Gaze

    Vargjakt- bra eller dåligt?

    Detta är en enormt infekterad fråga.

    Det är väldigt många som ropar sig hesa med åsikter, trots att dom inte har en aning om hur vargen påverkar viltstammen, tamdjurshållning och på sikt även hur människor och tamdjur, hundar osv kan röra sig i naturen.

    MIN åsikt är att vargen inte ska få sprida sig i den takt som den gör, det rapporteras dagligen om rivna får och nötkreatur, om hur hundar attackeras, inte bara drivande jakthundar, utan även hundar som uppehåller sig hemma på gårdar osv.

    Jag anser att det är en tidsfråga tills någon människa, troligtvis något ensamt barn, blir utsatt för en vargattack.

    Tyvärr kommer det behövas en sådan incident innan politiker och beslutsfattare inser att det har gått för långt med rovdjursstammen.

    Vargen påverkar jakten så långt att älgjakt ställs in i områden där det tidigare har varit gott om älg.

    Jägare med drivande hund kan inte längre släppa sina hundar i skogen och eftersöksjägare på ex. trafikskadat vilt inte längre kan göra sitt jobb pga risken att deras hundar blir attackerade.

    Boskapsägare tvingas installera "vargsäkra" staket runt sina beteshagar och ängar till enorma belopp, visst detta sanktioneras från staten, men vad kostar det skattebetalarna ?. Sen är underhållet på staketet ett digert arbete som kostar mycket pengar.

    Enligt min åsikt fyller vargen ingen funktion i den svenska naturen, som art är den inte utrotningshotad och kräver ingen särskild hänsyn i den bemärkelsen.

    Jag röstar för en kraftfull decimering av stammen i Sverige.

Svar på tråden Vargjakt- bra eller dåligt?