• Icewolf

    Vargjakt- bra eller dåligt?

    Jag tycker verkligen att all denna varghysteri är super överdriven. Speciellt från dem som är emot vargarna. Visst, vissa vargar dödar boskap, men då får man bara se till att skydda dem bättre. Och det är tragiskt att vissa hundar har fått dö p.g.a. vargar. Men jägarna får ta och koppla hunden, speciellt på områden där det finns vargar. Jag vill inte kalla mig själv för en vargkramare, jag tycker bara att all djur har lika rätt att leva. Jag tycker det är sjukt att man ens sitter och funderar på ifall vargen ska utrotas eller ej.


    Och så all denna hysteri om "Tänk ifall vargen attackerar barn och oss?". Alla djur attackerar när de känner sig hotade. Folk blir skadade och dödade av både älgar, björnar, vildsvin o.s.v. Inte funderar man på att utrota dem då? Jag tycker redan att det är sjukt att vi avlivar djur som bara har försvarat sig eller sina ungar. Oftast för att vi människor kommer lite för nära.


     


    Och jag tycker även det är onödigt med vargjakt. Tycker inte vargen påverkar något. Det är vi som skjuter så mycket av vargens byten. Då är det inte så underligt att vargen ger på sig vår boskap.


    Tycker vi borde lägga ner detta snart. Tycker det är sjukt att vi människor leker Gud. Vad får leva och vad för inte leva. *suckar*

  • Icewolf
    Fagerlund skrev 2014-05-15 16:14:23 följande:

    Nu jagas ju dom flesta djur som det annars skulle bli för stora stammar av, till exempel älg och vildsvin. Och man försöker inte utrota stammen, bara begränsa. Samma bör gälla vargen.


    Är du själv vegetarian?


     


     


    Nope, ät köttätare! :)

  • Icewolf
    Fagerlund skrev 2014-05-15 21:55:09 följande:
    Hur går det ihop med "Tycker det är sjukt att vi människor leker Gud. Vad får leva och vad för inte leva." ?

     


    Visste att denna fråga skulle dyka upp förr eller senare. Vi måste ju äta och jag ser inga problem med att döda djur för mat. Så länge djuren är slaktade humant och får ett bra liv innan slakten. Men att man funderar på att utlåna djur för ingen orsak, då tycker jag att gränsen är nådd.

  • Icewolf
    Fagerlund skrev 2014-05-16 06:56:58 följande:
    Du har alltså inget emot en begränsad jakt på humant sätt?

     


    Hmm, det beror nog på. Just med varg, så har vi redan så pass lite av dem, så jag tycker det är dumt att skjuta fler.

  • Icewolf
    Minniemousemommy skrev 2014-05-16 15:49:35 följande:
    Eftersom man inte får skjuta människor för att dom är för många, för farliga eller bara för nöjes skull så ska man inte heller få skjuta djur. Enda anledningen att få döda ett djur över huvud taget ska vara i behov av föda eller i självförsvar. ALDRIG ANNARS. Oavsett djur.

     


    Håller med!


     

  • Icewolf
    Anonym (Vargjägaren) skrev 2014-05-23 17:18:40 följande:
    Vargen är inte anpassad för att leva nära människor och husdjur.

    Därför ska vargen endast finnas i sin naturliga miljö i Sibiren och norra Kanada.

    I Sverige endast i djurparker och liknande.
    I Norge skjuter man betydligt fler vargar än i Sverige.

     


    Det är snarare vi som lever tätt inpå dem. Sverige är även naturlig miljö för vargen, likaså med resten av Sveriges djur.

Svar på tråden Vargjakt- bra eller dåligt?