Forum Barnvagnar - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Skillnad sittvagn & sulky?

  Tor 15 maj 2014 11:13 Läst 6625 gånger Totalt 10 svar
  Visar endast inlägg av Stjärnebo - Visa alla inlägg
 • Tor 15 maj 2014 11:13 #1

  Sulkys brukar vara smidiga, lättare att fälla ihop och ta mindre plats.
  Jag är kanske inte riktigt den rätta för att svara på dina frågor till 100% men vi har haft tre olika vagnar.
  Vi har en i samma modell som ni har som "hemmavagn". Den är stor och klumpig men samtidigt stabil och pålitlig. Den står nere i våran port och vi använder den till att gå ut på promenad eller handla mat då den klarar att packas en del om man går till och från affären.

  Nyligen så köpte vi en sulky. En Quinny zapp xtra för ett billigt pris då det var 2013 modell på. Den är ju bra som resevagn då den blir så extremt liten. Vi har den i bakluckan på bilen och använder den om vi går på stan, Ikea och annan shopping. Den är väldigt liten och smidig om man jämför med den stora klumpen vi har. 
  Däremot är ju sulkyn ranglig och plastig. Ingen höjdare på annat underlag än golv och asfalt. Men så är det med nästan alla sylkys eftersom dom måste ha så små hjul. 

  Quinny zapp xtra är bra då den går att ha både mot den som kör och framåt i färdriktningen. Rekommendationerna är att ha barnet mot sig tills de fyllt 1 och ett halvt. Eller tills det själv verkar vilja sitta framåt. 
  98% av alla sulky's går tyvärr bara att ha barnet framåt i. 

 • Tor 15 maj 2014 20:40 #10
  Kejo skrev 2014-05-15 17:13:15 följande:
  Många tack för alla era svar!
  Bra poäng det där med att ha barnet vänt mot sig - ja det vill jag ju såklart, hon är ju så liten ännu. Det är ju stört omöjligt att hitta en vagn som passar för ALLA tillfällen, men det kan kanske vara en poäng att använda den stora stabila vagnen (nu liggvagn) på hemmaplan - där grusvägarna finns.

  @Stjärnebo - tack för tipset. Ser att Quinny zapp xtra är en trehjuling, har det fungerat bra för "dagligt" bruk? Jag förstår ju att det inte är en off road-vagn... Men det är ju toppen om man kan vända den både framåt och bakåt.

  Det känns alltså som att en sulky inte är aktuell just nu - åtminstone inte den "traditionella" sulkyn som många refererar till. Men som veh skriver så finns det hybrider numera - och det är väl det jag är ute efter. Att ha ett enklare men ändå stabilt alternativ till den stora hemma vagnen. Om någon har ett konkret tips på detta så vore det toppen.

  Jag tycker att det har funkat med tre hjul. Går man dock på gräs eller annat mjukt underlagt och man trycker på så kan det kännas som att det blir lite ostabilt. Men då kan man låsa framhjulet och dra den baklänges. 


   


   


  isolande skrev 2014-05-15 20:23:28 följande:
  Bugaboo har en smidig rackare som man kan vända sittdelen på och även har fullt liggläge. Kan det vara Bee den heter? Skulle gärna ha en sån om den inte vore så jävla dyr ;)

  Bugaboo bee finns, jaa, men dyr som du säger ;)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll