• Försäkringskassan

    Hur räkna ur SGI, sjukersättning, hur göra?

    Hej!

    Har man en personlig handläggare är det alltid den man ska vända sig till i första hand med sina frågor.
    Här kan vi bara svara på generella frågor och inte enskilda ärenden.

    Om du ansöker om sjukersättning ska du komma in med ett läkarutlåtande och en ansökningsblankett. Man kan vara fortsatt sjukskriven under utredningstiden för sjukersättning.

    När det gäller SGI tittar vi på vilken aktuell inkomst man skulle ha haft om man inte varit sjuk. Får man en löneförhöjning ska man anmäla detta till oss när man har ett pågående ärende.

    Hälsningar
    Lotta, handläggare

  • Försäkringskassan

    Hej!

    Man kan vara sjukskriven under tiden man väntar på att ett beslut om sjukersättning ska bli färdigt. Får man en löneförhöjning under ett pågående ärende meddelar man detta till Försäkringskassan, som då kan fastställa en ny SGI (sjukpenninggrundande inkomst).

    Det är aktuell inkomst man lämnar uppgift om, och har man en fast månadslön tar  man denna x 12 för att få fram en beräknad årsinkomst ett år framåt. Har man återkommande tillägg som till exempel ob-tillägg eller andra tillägg så får man lämna uppgift om det, så får den handläggare som fastsäller din SGI ta ställning till om det kan ingå.

    I detta forum kan vi endast svara generellt och inte i enskilda ärenden som tidigare handläggare svarat, du är välkommen att kontakta oss på 0771-524 524 om du har mer frågor eller vill att vi förmedlar en kontakt till din handläggare som då kan ringa upp dig.

    Hälsningar
    Gabriella, handläggare

  • Försäkringskassan

    Hej!

    I detta forum kan vi bara svara på generella frågor om sjukförsäkringen. Som tidigare handläggare svarat får man lämna uppgifter om sin inkomst, sedan får den handläggare som fastställer SGI:n ta ställning till om det kan ingå.
    Har du fler frågor om vad som gäller för just dig är du välkommen att ringa till oss på kundcenter, på tel 0771-524 524 vi har öppet mån-fre 08-21 lör 08-15 sön 15-21. Om du önskar kan vi förmedla en kontakt vidare till din handläggare som sedan ringer upp dig.

    Hälsningar
    Jonna, handläggare

Svar på tråden Hur räkna ur SGI, sjukersättning, hur göra?