Inlägg från: Anonym (***) |Visa alla inlägg
  • Anonym (***)

    Är du nöjd med valresultatet?

    Rikard skrev 2014-05-26 10:11:37 följande:
    Att Sverigedemokraterna får strax under tio procent visar inte alls "hur svenskarna egentligen tänker". Det visar hur strax under tio procent av svenskarna tänker.

    En ofantligt mycket större andel svenskar har röstat på partier som klart tagit avstånd från Sverigedemokraterna ideologi.
    Nej, det visar hur 10% av de 50% som röstade tänker.
  • Anonym (***)

    Sitter och tittar på TV nu, Sören Holmberg har en genomgång angående statistik om valet.

    MP, FI har flest högutbildade, SD har flest lågutbildade. Så där ser man ju en bra anledning till att vi måste ha en bra skola.

  • Anonym (***)
    FDFMGA skrev 2014-05-26 18:00:28 följande:
    Jag tro att valdeltagandet steg med sådär sex procentenheter sedan förra valet.

    Ja, motsättningarna i samhället skärps. Och man kan se stora skillnader i preferenser mellan stad och land, mellan högutbildade och lågutbildade, mellan yngre och äldre och mellan män och kvinnor.

    Folkhemmet är långt borta i tiden. Slaktat av nyliberaler och det kommer aldrig tillbaka.

    Frågan är vad som kommer i stället.
    Jag tror landsbygden kan komma att blomstra Glad Funderar själv på att köpa hus på landet, skaffa får och satsa på offerkoftor, verkar finnas stor efterfrågan.
  • Anonym (***)
    Anonym (Emma-Lisa) skrev 2014-05-26 18:02:46 följande:
    Hur mycket kan de röster som är kvar påverka de preliminära siffrorna?
    Väldigt lite.
  • Anonym (***)
    FDFMGA skrev 2014-05-26 18:42:09 följande:
    Funkar säkert bra i teorin, i delar av Skaraborg eller delar av Norrlands inland kan du få dig en gård för en spottstyver.

    Men du måste kalla offerkoftorna för något annat än offerkoftor, typ nationella brynjor i traditionell svensk ull med anor från vikingatiden och till fromma för svenska patrioter i samklang med forntid, nutid och framtid.

    Ingen vill kännas vid en offerkofta.
    Gotlandskoftor, eller Gutekoftor, kanske. Funderar på att lansera dom på Almedalsveckan på Gotland. Gotländska får, naturligtvis, vill ju värna det svenska Flört
  • Anonym (***)
    Anonym (SD) skrev 2014-05-26 19:50:36 följande:
    Mkt nöjd :) och nej, jag är inte rasist.
    Och det känner du dig tvingad att tillägga? Finns det så många rasister i SD, att ni måste peka ut vem som är det och som inte är det?
  • Anonym (***)
    Jan Banan01 skrev 2014-05-26 20:39:11 följande:
    Med tanke på hur det är i Sverige idag är det inte svårt alls!!!
    Håller med. Eftersom svenska skolan är så undermålig, så lär sig inte eleverna varken historia eller källkritik. Då ökar ju rösterna på SD.
  • Anonym (***)
    Anonym (sorg) skrev 2014-05-26 22:23:13 följande:
    Ändå sägs det att sd har mörkat att de ska jobba med franskarna att han redan skickat sin dotter att göra upp planer med Åkesson. Han tycker även de är en frisk fläkt och var glad och gratulerade dem. Vilket han själv sagt.
    Hoppas folk vet vad de har röstat på..känns lite som grisen i säcken.
    http://www.etc.se/val-2014/le-pen-valkomnar-sd-i-sin-allians-av-hogerextrema

    De samarbetar redan med Nationella Fronten.
  • Anonym (***)
    KiaL skrev 2014-05-26 23:48:39 följande:
    Nu är det ju inte bestämt att det ska bli så. Och de har inte heller sagt rakt ut att det vill samarbeta med dem. Mer att de kan tänka sig att eventuellt göra det men de får diskutera och se hur grupperna blir.

    De har också sagt att de hellre samarbetar med Dansk folkeparti då de står varandra nära och har samarbetat förut.
    Dessutom var det inte själva Front National som uttalade detta korkade påstående utan grundaren Jean- Marie. Det var hans åsikt. 
    Fast SD är ju redan sammankopplade med Front National, Ekeroth är ju kassör i EAP, den grupp som FN ingår i, och även SDU är medlemmar där.

    Dessutom har ju Danskt folkeparti sagt att de inte vill samarbeta med SD.
  • Anonym (***)
    Minniemousemommy skrev 2014-05-27 21:12:57 följande:
    Det går att få tillbaka allt bara man försöker. Jag försöker få tillbaka Sverige.
    Bygg en tidsmaskin.
  • Anonym (***)
    TrendyFarsa skrev 2014-05-28 16:05:46 följande:
    Absolut, jag är oerhört glad över att den politiska utvecklingen går i denna riktning och att det är Marine Le Pen som kommer leda den är utomordentligt.

    Du tycker att det känns tvärtom, ok. Men det är detta som kallas för demokrati, att folket själva får välja det som dom gillar. Solig
    Ja, vill man öka utanförskapet och sätta grupper mot varandra, så är det ju absolut rätt väg att gå. Tycker man inte att alla är lika mycket värda så är det också rätt väg att gå. Är man rädd för utveckling och inte känner att man har en självklar plats i samhället, så är det ju förståeligt att rädslan tar överhand, och då tror man också att det är rätt väg att gå.

    Men vi som ställer oss bakom allas rätt i samhället, att de rika ska hjälpa de fattiga, solidaritet och mångfald, ja vi tycker ju detta är fel väg att gå. Europa har redan en gång gått den smala och inskränkta vägen, och vi vet alla vad det ledde till.
Svar på tråden Är du nöjd med valresultatet?