Inlägg från: Emms1984 |Visa alla inlägg
  • Emms1984

    Gravida med tredje barnet BF jan/feb 2015 - se hit!

    Så gullig :)

    Vad jag har hört är det med förtidigt att se könet i vecka tolv. Men är som sagt ingen expert Skrattande

  • Emms1984

    Värmen är en plåga just nu är så seg, trött och mår illa. Hoppas med på lite svalka men inget än istället så är det 30 grader varmt.

    MariaW01: Jag har RUL den 11 augusti och då är jag i 18+2 enligt tidigare ul.

  • Emms1984
    Loncelot skrev 2014-07-28 11:34:46 följande:

    Får gärna bli vinter nu! Jättemysigt!


    Håller faktiskt med dig :)

  • Emms1984

    Ellen Dellen: Så skönt att allt såg bra ut :)

    Tror också att mitt illamående har med värmen att göra precis som min konstanta huvudvärk som inte vill ge med sig ens med alvedon. Lovas regn här med var varannan dag men inget händer. Imorgon ska det regna och åska men ja man vågar inte hoppas på det längre. Ingen vet att jag är gravid än så de förstår inte varför jag blir så seg och mår dåligt av värmen. Min ettåring mår inget vidare i värmen heller.

    Bor i Dalby utanför Lund förresten.

  • Emms1984

    Pingeming: Privat kan du göra UL men hur de ställer sig till att göra det annars vet jag inte men kolla efter som det varit så. Behöver dock inte vara något då jag blödde mycket med min första dotter de 15 första veckorna. Kom nästan var dag. När det gäller järnet så får många rådet att äta mycket jordgubbar utöver att ta tabletter då. Men i hallon är där mer järn så lite apelsinjuice och hallon tipsar jag om :)

    Just nu har det varit värsta oväder här med regn, åska, hagel och en temperatur som sjönk från 28.6 till 16,1 :) Gissa en som är glad och tycker det är skönt. Nu kommer dock solen igen så jag hoppas det inte blir så varmt som innan.

    Ha en fin kväll alla.

  • Emms1984

    Om det stämmer med illamåendet väntar jag nog en flicka nu med :) Fast jag mådde som mest illa med nr 2.

    Är just nu så trött har haft väldigt mycket sammandragningar inatt som gjort ont. Vaknade av dem. Fundera på att åka in om de inte gav med sig, höll i sig i någon timme från och till men sen lugna det ner sig och jag har känt bebis efteråt. Har ni mycket sammandragningar än?

  • Emms1984

    Någon som vet något om äggvita och salt i urinen? Har haft starka sammandragningar i två nätter så att jag vaknat av att det har gjort ont. Var hos bm och lämnade urinprov för att kolla så det inte är en tyst uvi. Där upptäckte hon att jag har både salt och äggvita i urinen. Hon tittade länge på lappen innan hon berättade det men sa inte mer än att jag skickar det på odling så får vi se. Har nog svaret på måndag. Så vad innebär detta? Får jag fler sammandragningar som håller i sig i någon timme som sist ska jag åka in akut. Vet att man kan se salt i urinen om man äter mycket salt mat vilket jag inte gör eller om man inte dricker tillräckligt men jag häller i mig dricka mest vatten.

  • Emms1984

    Carolina01: Jag går in i vecka 18 (17+0) imorgon så hoppas inte det är havandeskapsförgiftning. Angående saltet så för någon vecka sedan vaknade jag av kraftiga smärtor i magen och det gjorde riktigt ont när jag skulle kissa. Kändes som om jag kissade knivar. Hade så ont att jag inte kunde ligga ner och det bästa va att sitta på toa framåt lutad vilket jag gjorde från halv ett till sex innan jag somna av utmattning. Kom bara lite när jag kissade, några droppar. Åkte in till kk akuten på morgonen. Efter nio timmar så sa läkaren att jag hade en kraftig uvi som ev va på väg upp i njuren då jag hade och har än ibland ont i höger njure. Hon trodde även att jag ev hade haft njurstenanfall. Så jag väntar på remiss om att göra ul på njuren. Så kanske är tecken på det då.

  • Emms1984

    Laura79: Nej ingen antibiotika än iaf. Bm skicka iväg det på odling så på måndag får vi förhoppningsvis svar. Har redan haft en uvi denna graviditet och lär säkert få fler då jag får mycket problem med detta under en graviditet. Hade mycket med mina två första barn och även att ena flödet från höger njure blockerades så jag blev igångsatt med den minsta.

    mullemeck: Så tråkigt. Håller tummarna för att nästa undersökning går bra. Stor kram

  • Emms1984

    Mår rätt så dåligt just nu, illamåendet är tillbaka, trött och yr. Vet ju att det kan komma igen men trodde inte det skulle komma tillbaka redan. Gick in i vecka 19 idag (18+0). Känner inte av bebisen så mycket som jag gjorde med de andra två vid denna tid men alla graviditeter är ju olika :) På måndag är det äntligen dags för rul och som vi längtar efter att få se plutten igen eller :) Hur mår ni andra?

  • Emms1984

    Va på rul igår och vi väntar en frisk liten busig pojke :) Ska bli roligt med en pojke i familjen med men givetvis hade en flicka till varit lika välkommen :) Bf blev flyttat två dagar från den 10/1 till den 12/1.

    Hade en operation med magen (tarmarna) inbokat den 27 augusti men pga av att jag redan nu har fått mycket sammandragningar och sådana som gör ont så att jag till och med vaknar av dem på natten så blir den inte av då risken finns att det hela startar tidigare, helt för tidigt enligt läkare på specialistmödravården. Skulle dock kontakta kirurgen idag och de höll med att någon operation ska jag inte gå igenom utan nu blir det vila så mycket jag kan så att bebisen inte kommer tidigare. Något tecken på uvi har jag inte enligt odling. Någon annan som har mycket sammandragningar redan och som gör ont?

  • Emms1984
    darkisen skrev 2014-08-12 07:30:39 följande:

    Åh jag har kub om två timmar och jag är såå nervös. Trodde detta skulle bli lättare för varje barn men det blir bara värre och värre tror jag


    Lycka till!
  • Emms1984

    Hej och välkomna alla nya och såklart grattis till era graviditeter :)

    Darkisen: Tack :) Ja det stämmer utmärkt har två flickor sedan innan på 7 och 1 år så ska bli skoj med en pojke. Javisst hade man blivit lika glad om det varit en flicka, trodde det var en flicka faktiskt men så fel jag hade ;) Vill du kolla kön på rul? Haha ja jag förstår inte hur de kan se allt med ul men vi fick faktiskt en bild på att det är en pojke där hon visade och då va det tydligt men annars hade jag inte lyckats se det ;)

    mullemeck: Ohh nej vad jobbigt. Har tänkt på dig. Väntan måste vara jobbig och sen när läkaren ringer och säger så blir det bara värre.

    Angående Kub så måste jag med ligga på gränsen då eftersom man blir erbjuden det när man är 30 i Lunds kommun som mullemeck skrev och jag blir 30 i oktober.

  • Emms1984

    Nr 1 kom v 38+0 med akut snitt då vi hade ett planerat snitt pga säte men hon ville ut tidigare och jag vaknade av att vattnet gick den 1 januari.

    Nr 2 kom på  BF men fy vilken tuff förlossning. Fick problem med njuren så de valde att sätta igång mig. Först tog de vattnet men det satte inte igång några värkar (hade inga värkar med första heller trots att det tog många timmar innan det blev snitt) så jag fick värkstimulerande dropp som gjorde att var 30 sekund hade jag värkar i 14 timmar. Dem kunde inte förklara varför jag fick de så tätt. Sedan var det krystvärkar i 2 timmar som slutade med att Nathalie fastnade så rätt var det var, var rummet fyllt med ca 10 personer allt från förlossningspersonal till barnläkare med respirator. När de väl lyckades dra ut henne trots att bm bara hade lite tag om huvudet (de ca 2 cm som kom ut när jag krysta) var hon väldigt blå och livlös. Som tur var så slutade allt bra men om jag ska vara ärlig så efter den förlossningen har jag en enorm rädsla inför denna och får panik och ångest bara av att tänka på det. Att det var personalbrist så min man fick springa runt och larma då vi bara hade en bm hos oss som inte våga släppa det lilla grepp han hade gjorde det inte bättre.

    Michella 341: Hade det rätt tidigt med minns dock inte veckan men det har blivit mer nu.

  • Emms1984

    Har inte berättat för alla om graviditeten än men ansökte om att gå med i gruppen nu så jag hoppas att jag hittade rätt. Var 12 medlemmar.

  • Emms1984

    I lördags var första gången man både såg och kunde känna utan på magen när lillebror rörde sig :) Där var en väldigt glad pappa och storasyster som kände och låg och tittade, vår minsta är ju bara 1 så hon förstår inte att där bor en bebis i mammas mage :) Imorgon går vi in i vecka 21 (20+0). Tycker tiden går rätt fort nu men kanske för att det snart är dags för mig att börja termin 4 på socionomprogrammet och förra veckan började barnen skola och dagis. Dock hittade förkylning med feber till oss nu igår. Hur mår nu andra nu?

  • Emms1984

    Mullemeck: Fy vilket bemötande. Önskar er all lycka till i framtiden. Skönt att ni har en kurator som hjälper er igenom detta. Massvis med kramar.

  • Emms1984

    Har inte mycket att skriva heller. Går in i vecka 22 idag och det är full fart i magen. En otroligt skön känsla. Har dock haft lite ont nere i magen både igår och idag men framförallt igår. Hoppas det ger med sig nu. Magen växer mycket med men folk har inte ännu vågat fråga om vi väntar en till ;) Har lite mycket nu när termin 4 startade igår. Nu är det dags att få ihop allt pusslande med lämning och hämtningar, arbete och skola. Inte lätt alltid.

  • Emms1984

    Edvina: Känner igen mig lite där ja. Tycker jag gjorde inte mycket annat än att äta igår :D Däremot är jag så fruktansvärt törstig hela tiden.

Svar på tråden Gravida med tredje barnet BF jan/feb 2015 - se hit!