• Thyla

    Vi finns, vi som ångrar barn

    Thanks TS- det var mycket nyttigt att höra. Jag har inga barn men jag har påtryckningar från väninna som precis fått barn och tycker jag också borde skaffa barn så fort jag har en kille igen. Påtryckningar från svägerska som tycker det vore roligt om min brorson får någon att leka med, och blickar från mamma för hon vill gärna ha fler barnbarn. Eller barnbarn från mig- räckte tydligen inte att min bror har ett. Även indirekta påtryckningar eftersom det tydligen innebär att man kommer mer in i tjejgruppen om man faktiskt har barn.

    Jag ser också så mycket fasad över hur lyckliga alla är över barnen- men det pratas inte så mycket om det svåra, det tunga och det negativa- inte tillräckligt iallafall- vilket är synd för det är också mycket viktiga saker att prata om.

    En av mina största rädslor är att bli ensamstående mamma eller mamma till ett oönskat barn. Så det var väldigt bra att höra de mindre bra sakerna kring: vad det faktist innebär- för jag vill heller inte känna det att jag skulle offra mig. Vilket jag tror det lätt kan bli när saker inte blir som man tänkt sig-

Svar på tråden Vi finns, vi som ångrar barn