Inlägg från: Majsan70 |Visa alla inlägg
  • Majsan70

    Är egentid något du tycker är viktigt som förälder?

    Alexi skrev 2014-07-02 15:33:35 följande:

    Ja i min värld (och om du läser flera inlägg ovan av andra så ser du att de delar samma uppfattning), så är det extremt konstigt att lämna en liten sexmånaders till barnvakt så länge. Det finns liksom ingen anledning. Det var flera andra par på festen med sexmånadersbebisar och de hade med sig dessa men hade barnvakt till sina äldre barn. Tror det här paret kände lite att det var kontigt att de hade barnvakt till sitt enda barn faktiskt.


    När min son var 4 veckor lämnade vi honom till min mamma i en helg. Jag ser inte det som något konstigt alls utan som vård av vårt förhållande. Mina två andra barn var av annan art och dem kunde vi inte lämna på samma vis. 

    Jag hade gärna gått på fest utan min bebis oavsett hur många andra bebisar det var där. 
  • Majsan70
    Alexi skrev 2014-07-02 17:13:05 följande:

    Majsan70: lämnade ni en fyraveckors en helg!!?? Oj, ibland blir jag väldigt förbluffad och ledsen över hur människor sätter sig själva framför sina små barn.


    Du behöver inte bli ledsen. Han hade det bra med sin mormor som var anknytningsperson nummer tre direkt från födseln. 
    Han har lyckats bra i livet och är en trygg och fin person i dag.

    Han är även lyckligt lottad som haft flera nära människor i sitt liv. Ingen tyckte det var nåt konstigt att vi lämnade honom. Det är bara övermammorna på den här typen av forum som tycker så. 

    Barn nummer två och tre hade inte samma anknytning till mormor och därmed kunde vi inte lämna så tidigt. Barn nummer tre var över 1,5 år innan vi ens lämnade henne en timma till nån annan. 
  • Majsan70
    Penida skrev 2014-07-02 18:58:02 följande:
    Hur menar du då? Vid tre veckor kan man omöjligt avgöra om barnet har en trygg anknytning till någon (inte ens föräldrarna) eftersom anknytningsprocessen knappt börjat då.
    Om din teori stämmer då skulle det ju inte spela nån roll vem som tog hand om barnet eller hur!?

    Mormor fanns där redan från start precis som jag o pappa, därmed lika trygg som med oss. 
  • Majsan70
    Penida skrev 2014-07-02 21:46:18 följande:
    Att ett nästan nyfött barn trivs med mamma och pappa och mormor är något helt annat än att säga att barnet har en anknytning till dem som är trygg. Det där med anknytning är ganska komplext och inte samma sak som att en nyfödd inte protesterar i någons famn.
    Det är inte min teori, googla anknytningsteori så ser du nog att mer krävs.
    Jag är glad för din skull att du kan hänga upp dig på ord.
Svar på tråden Är egentid något du tycker är viktigt som förälder?