Inlägg från: Mercurialis |Visa alla inlägg
  • Mercurialis

    Är egentid något du tycker är viktigt som förälder?

    Jag skulle säga att tid för att göra något eget är viktigt, ja. Men denna tid behöver jag inte vara för mig själv. Dessa stunder hittar jag med barnen runt omkring mig. Så har det varit sedan de föddes. De pysslar med sitt och jag pysslar med mitt under delar av dagen.


    Don't walk in front of me, I may not follow. Don't walk behind me, I may not lead. Walk beside me and just be my friend.
  • Mercurialis
    Alexi skrev 2014-07-02 07:50:41 följande:



    För väldigt många, av trådar på familjeliv att döma, så är egentid lika med barnvakt. De lämnar bort små bebisar hela kvällar och även nätter för att ha egentid. Och det tycker jag inte är ok. Jag funderar inte över termer som egentid i betydelsen pappan har barnet, utan jag tänker barnvakt.
    Det finns så många definitioner av vad egentid är. För vissa innebär det tid borta från barnet, som är hos barnvakt eller med den andra föräldern. Det är inte min definition av egentid.

    Egentid för mig är när jag tankar energi genom att göra något för mitt eget höga nöjes skull, t ex läsa, sticka, skriva, fotografera (och allt som följer på det), och det gör jag oftast med mina barn i min närhet. Det kanske andra inte räknar som egentid men för mig är det det.
    Don't walk in front of me, I may not follow. Don't walk behind me, I may not lead. Walk beside me and just be my friend.
Svar på tråden Är egentid något du tycker är viktigt som förälder?