Inlägg från: Gladskit |Visa alla inlägg
  • Gladskit

    Är egentid något du tycker är viktigt som förälder?

    Jag svarade ja, både hemma och utanför hemmet.
    Jag har ett stort behov av att kunna gå undan, det var inget jag hade räknat med för jag tycker inte att jag har känt så innan. Men när jag fick barn blev allt så "låst" och det var väl då jag insåg att det var så. Och jag var inte beredd på att ha någon så beroende av mig.

    Men det är inte något som är ett problem för oss, vi har hittat sätt som gör att vi alla i familjen mår bra. Vi spenderar VÄLDIGT mycket tid tillsammans. Det kanske blir så när man är två vuxna och bara ett barn? Jag menar på helgerna tex, då kan vi leka med LEGO tre timmar allihop sen fixar jag lunch. Och efter det ska jag baka, då hänger han med mig medan pappan åker och handlar lite. Sen kommer pappan hem och ska meka lite bil en timme, då hänger sonen med honom och jag kan sitta i soffhörnet med en bok. Så vi har ett bra flyt liksom och vi gör inte bara sånt som han vill eller som han har bestämt men vi är ändå tillsammans.

    Sen är jag sån som person att jag behöver pauserna i vardagen. Jag vill kunna träna så det gör jag på morgonen eller på lunchen främst, för att det passar mig bäst och för att det tar minst tid från familjen. Då är jag liksom "klar" när jag kommer hem. Medan min man är sån att han gärna drar iväg med kompisarna ett par helger per år. Det behovet har inte jag. Så där synkar vi bra!

Svar på tråden Är egentid något du tycker är viktigt som förälder?