Inlägg från: Penida |Visa alla inlägg
  • Penida

    Är egentid något du tycker är viktigt som förälder?

    Agdaa skrev 2014-07-25 11:14:08 följande:
    Så skulle jag aldrig kunna göra. När mitt barns far fanns så var vi alltid på resor, bio mm tillsammans med barnet såklart. De växer upp snabbt o man kan gå tillbaka till bara-2-grejer igen. Men alla är olika.
    Ja, vi är verkligen olikaGlad Jag tänker väl som Modesty, hur utesluter det ena det andra? Våra barn har träffat sina morföräldrar flera gånger i veckan sedan det att de var nyfödda, idag är de 5 och 7 år och vi ser ingen anledning att vara med varje gång de umgås med varandra. Är barnvaken välkänd för barnen och barnet har kommit en bit på väg i anknytningsprocessen till föräldrarna ser jag noll problem med att umgås med sin partner ensam utanför huset ibland.
    Avskyr CIO-metoder
  • Penida
    MxMeNow skrev 2014-07-25 11:41:02 följande:

    Personligen förstår jag inte varför man får barn om man har ett så pass stort behov av egentid utanför hemmet att man lämnar bort dem några gånger i månaden. Eller varför vissa väljer att resa bort utan sina barn. Jag blev förälder för att jag ville umgås med mina barn, resa med dem och åka på utflykter med dem. Så för mig är det en gåta varför man väljer bort barnen.


    Väljer bort? Ni får det att låta så dramatiskt men visst, vi väljer bort barnen ibland eller de kanske väljer bort oss, jag vet inte. Ingen av oss har ett behov av den andre 24/7. Ibland väljer barnen att leka med en kompis istället för att baka med mig.
    Idag t.ex var vi hos mina föräldrar tillsammans och sonen frågade sin morfar när de fick sova över nästa gång, morfar svarade på tisdag och barnen blev väldigt glada åt detta. Just nu känner jag för att sitta i timmar på en uteservering tillsammans med min sambo när de är där och har roligt men vi får se. Andra hade kanske valt att ställa in övernattningen som både barnen och morföräldrarna ser fram emot eller övernattat tillsammans med barnen. Vi är inte dom.

    Avskyr CIO-metoder
  • Penida
    MxMeNow skrev 2014-07-25 16:02:00 följande:
    Ni behöver inte "vara dom". Du frågade och jag svarade. Mina barn sover regelbundet hos sina morföräldrar, men en i taget. Då får dom egentid och vi prioriterar att de får vara själva med morföräldrarna framför att vi är själva.
    Visst, jag frågade. Ibland finner jag det intressant om någon utvecklar sitt svar vidareGlad
    Okej, här tar mormor och mormor en och en också ibland men ofta båda. Det är sällan för att vi frågar om det (inget fel om så vore dock, de kan säga nej) utan för att de gör upp planer tillsammans med barnen och vi säger "javisst, kul" eller nåt sånt när vi får höra. Inte speciellt dramatiskt även om vi väljer bort båda barnen och inte bara ett det dygnet. Fint att ni trivs med ert upplägg!
    Avskyr CIO-metoder
  • Penida
    Agdaa skrev 2014-07-25 17:35:34 följande:
    .. å jag tror som du. Att det måste vara fel på förhållandet som man måste fortsätta att "dejta" den man lever med o har barn med. Klarar man inte av vardagen med sin partner så är det fel partner. Sorry alla som gör så men ni har bara inte hittat rätt partner än :o
    Fixar man inte vardagslivet som par gör nog en kväll på tu man hand varken till eller från.
    Hur hade du tänkt om du faktiskt hade andra människor i ditt barns liv som erbjöd sig att sitta barnvakt och ditt barn var med på noterna? Hade du sagt nej av princip eller låtit gå?
    Avskyr CIO-metoder
  • Penida
    Agdaa skrev 2014-07-25 19:31:11 följande:
    Har provat men han vill inte. Han vill ha sin mamma :)
    Jag förstår det men om, hade du då stått fast vid din princip eller gäller det bara andra?
    Avskyr CIO-metoder
  • Penida
    Agdaa skrev 2014-07-25 19:45:48 följande:
    Nej, jag spenderar helst min lediga tid med min son.

    Jag jobbar mycket o barnen växer så snabbt så d gäller att passa på :)

    Sen kommer en tid då han inte vill umgås med sin mamma längre.

    Jag vet för jag har en vuxen dotter så jag har gjort d förr :)

    Å detta är min sladdis o den sista oxå så jag vill verkligen ta vara på tiden
    Då är du i alla fall inte motsägelsefull även om så verkade i början. Själv har jag inget vuxet barn eller en sladdis men jag vet vad jag vill för mina barn, i mitt föräldraskap. För mig själv. Oss. Resten av familjen. Min "tro" är att mina barn inte skadas av att vara med andra trygga personer, att de inte skadas av att bygga vidare på den relation de har till annan familj och även om det gör varken till eller från för vårt förhållande är det trevligt att vara på tu man hand utanför det egna hemmet ibland, det räcker för oss.
    Avskyr CIO-metoder
  • Penida
    Natulcien skrev 2014-07-25 20:11:08 följande:
    Varför ledsen gubbe, föresten? Skulle det vara fel att dela sovrum med sitt barn, menar du? Du ser det väl inte som en uppoffring att umgås med dina barn, eller hur var det?
    Avskyr CIO-metoder
  • Penida
    Agdaa skrev 2014-07-25 20:58:58 följande:
    Vad var så upprörande med vad jag skrev? Vi tycker olika, det är allt.
    Avskyr CIO-metoder
  • Penida
    MxMeNow skrev 2014-07-25 23:42:16 följande:
    Fast det är "samma sak". Om jag vill ut och äta på restaurang, varför ska barnen inte följa med? Mina barn skiner upp när de får gå på restaurang, gå på bio, fika på café osv. Jag älskar att se dem förväntansfulla och skulle därför ha svårt att tex äta ute utan dom.
    Det gör våra också. De skiner också upp när de ska övernatta hos sin älskade mormor och morfar och göra massa kul tillsammans med dem, ibland tar de också med barnen på restaurangGlad
    Du sa tidigare att dina barn sover över hos sina morföräldrar en och en, när så sker gör resten av familjen inget trevligt då utanför hemmet med tanke på det barn som missar det?


    Avskyr CIO-metoder
  • Penida
    MxMeNow skrev 2014-07-26 19:55:21 följande:
    Nej, vi myser hemma eller åker till lekparken, tar en fika eller gör något annat "vanligt".
    Okej, det är bra att ni gör det ni tror på. Själv ser jag inte alls hur ett barn som har det bra och roligt någon annanstans blir lyckligare av att övrig familj om det så bara är mamma och pappa gör det de alltid gör och inget annat när barnet övernattar. Det är väl inget straff att sova hos andra nära vuxna, många barn tycker nog att det i sig är mer skoj en ett restaurangbesök. Det gör mina i alla fall.
    Handlar det om antal barn eller hade du som enbarnsförälder inte lämnat hemmet tillsammans med din man om barnet sov borta?

    Avskyr CIO-metoder
Svar på tråden Är egentid något du tycker är viktigt som förälder?