• Anonym (Tess)

    Makens och min egna semestervecka är hotad!

    Jag och min man har varit tillsammans i nio år, gifta i sju år.

    Min man har en son på elva år som bor hos oss varannan vecka, vartannat lov, samt fyra veckor under sommaren.

    Min man och jag är lediga fem veckor var under sommaren (alltid samma veckor), så en sommarvecka har vi alltid haft tillsammans själva, utan barnet. Den veckan har vi alltid passat på att åka utomlands bara vi två, för att riktigt få koppla av och ro om varann som familj, maken och jag. Detta har aldrig varit något problem.

    För elva månader sedan så fick vi en gemensam dotter.
    För mig är det självklart att vi fortsätter precis som vi alltid har gjort under alla år, dvs att vi har makens son fyra av fem semesterveckor och under den femte veckan (då vi inte har hans son) så åker vi utomlands. Självklart för mig är även att vår gemensamma dotter följer med på denna resa.
    Detta håller dock inte svärmor med om. Hon tar pojkens "parti" (även om han själv inte någon gång uttryckt något i frågan), och menar på att vi lämnar honom utanför om vi åker utomlands utan honom.
    Jag anser att svärmor har fel.

    1. Vi har ALLTID åkt utomlands utan makens son - det har ALDRIG varit några problem!

    2. Veckan vi åker utomlands på, är en vecka då barnet antingen är med sin mamma (som även hon har fyra veckors sommarsemester tillsammans med sin son, varav minst en vecka av dessa fyra, spenderas utomlands), eller med sin mormor och morfar, eller farmor och farfar (pojken brukar spendera ungefär en vecka var hos m&m och f&f under sommarloven, för att slippa fritids under sommarloven).

    3. Vi har som sagt alltid åkt på en utlandssemester jag och sambon - som en familj, - som den familj som vi är och alltid har varit varannan vecka, under alla dessa nio år. Nu har jag och sambon fått tillökning i vår familj och givetvis så får vårt gemensamma barn bli en del av vår årliga familjesemester! Vart annars ska vi lämna vårt barn under denna vecka - och varför?!

    Jag tycker att detta är helt absurt! Jag blir väldigt arg, ledsen, besviken - ja, det är många otrevliga känslor gentemot svärmor just nu kan jag säga.

    Jag ville bara skriva av mig lite och kanske få lite stöttande ord från andra som är eller som har varit i en liknande sits?

  • Svar på tråden Makens och min egna semestervecka är hotad!
  • Linnez
    SecretMe skrev 2014-07-02 10:49:31 följande:

    Nu är jag nytillkommen här och orkar inte plöja alla kommentarer men jag undrar, vet någon vad pojken själv vill?


    TS tar föregivet att han inte vill
  • Bunny on speed
    Alexi skrev 2014-07-02 08:59:59 följande:
    Den här tråden är verkligen Familjeliv i ett nötakal, en ts som fullständigt slår bakut när hon inte får de svar hon vill ha, blir arg och börjar tala nedsättande om de som svarar...



    Det är verkligen fl i ett nötskal. Allt är styvmors fel. Hon tvingar den stackars viljelösa mannen och manipulerar sin svärmor med gråt.
    Bunnies, it must be bunnies!
  • Anonym (gtre)
    Anonym (moralpanik) skrev 2014-07-02 10:48:36 följande:


    Samma vecka som de haft de senaste 9 åren. Biomamman kan ju inte ändra har TS skrivit så då måste det ju bli att de stannar hemma.
    Men ts har inte svarat på om de frågat mamman om hon kan tänka sig att pojken följer med nått år vad jag har sett. 
  • aldrigmer
    Mandy01 skrev 2014-07-02 10:10:02 följande:
    Ännu en jävla förälder som inte anser bonusbarn som en del i familjen. Man blir riktigt, riktigt förbannad på sådant här.
    Det var väl inte riktigt vad hon sa....men jag kan tycka att det hon sa var en aning klantigt. Att framhålla deras lilla "kärnfamilj" då sonen inte är hos dem är osmart. Och lite osmakligt.
  • Anonym (moralpanik)
    SecretMe skrev 2014-07-02 10:49:31 följande:

    Nu är jag nytillkommen här och orkar inte plöja alla kommentarer men jag undrar, vet någon vad pojken själv vill?


    Hade jag varit biomamma så hade jag blivit skogstokig om någon frågat pojken innan de kollat av med mig. De har tydligen kollat med biomamman och fått svaret att hon inte kan.
  • aldrigmer
    Linnez skrev 2014-07-02 10:49:56 följande:
    De har inte frågar grabben.
    Och TS har skrivit i ett inlägg att när deras dotter blir större 2-3år så kommer de anpassa semesterveckan utomlands efter henne så den blir barnvänlig. Men då är grabben 13-14 år så han ska inte få följa med då heller för han kommer tydligen inte tycka att det är kul å åka på sol å badsemester med pappa å lillasyster
    Nu hårddrar du det hon skrev.
  • M Y L F

    Att åka utan barn är en sak, men det blir lite mer komplicerat när det kommer fler barn in.

    Att åka när ert barn är spädbarn är väl inga problem, men när hon blir äldre? Ska sonen aldrig få följa med, men hans dotter ska få det?

  • Anonym (Stackarn)

    Menar du att ni gifte er utan att mannens son fick vara med?

  • Hockeyfrissa
    Anonym (Stackarn) skrev 2014-07-02 11:02:04 följande:
    Menar du att ni gifte er utan att mannens son fick vara med?
    Du kommer inte få svar. Ts kallade oss som inte höll med och kände för att stötta utanförskap för apor som tänker med röven och drog från tråden.
  • M Y L F

    Jag måste bara få fråga en sak. Lägger ni extra pengar till mamman varje år, då hon tar med sonen utomlands och ni inte gör det? 

Svar på tråden Makens och min egna semestervecka är hotad!