• Anonym (Tess)

    Makens och min egna semestervecka är hotad!

    Jag och min man har varit tillsammans i nio år, gifta i sju år.

    Min man har en son på elva år som bor hos oss varannan vecka, vartannat lov, samt fyra veckor under sommaren.

    Min man och jag är lediga fem veckor var under sommaren (alltid samma veckor), så en sommarvecka har vi alltid haft tillsammans själva, utan barnet. Den veckan har vi alltid passat på att åka utomlands bara vi två, för att riktigt få koppla av och ro om varann som familj, maken och jag. Detta har aldrig varit något problem.

    För elva månader sedan så fick vi en gemensam dotter.
    För mig är det självklart att vi fortsätter precis som vi alltid har gjort under alla år, dvs att vi har makens son fyra av fem semesterveckor och under den femte veckan (då vi inte har hans son) så åker vi utomlands. Självklart för mig är även att vår gemensamma dotter följer med på denna resa.
    Detta håller dock inte svärmor med om. Hon tar pojkens "parti" (även om han själv inte någon gång uttryckt något i frågan), och menar på att vi lämnar honom utanför om vi åker utomlands utan honom.
    Jag anser att svärmor har fel.

    1. Vi har ALLTID åkt utomlands utan makens son - det har ALDRIG varit några problem!

    2. Veckan vi åker utomlands på, är en vecka då barnet antingen är med sin mamma (som även hon har fyra veckors sommarsemester tillsammans med sin son, varav minst en vecka av dessa fyra, spenderas utomlands), eller med sin mormor och morfar, eller farmor och farfar (pojken brukar spendera ungefär en vecka var hos m&m och f&f under sommarloven, för att slippa fritids under sommarloven).

    3. Vi har som sagt alltid åkt på en utlandssemester jag och sambon - som en familj, - som den familj som vi är och alltid har varit varannan vecka, under alla dessa nio år. Nu har jag och sambon fått tillökning i vår familj och givetvis så får vårt gemensamma barn bli en del av vår årliga familjesemester! Vart annars ska vi lämna vårt barn under denna vecka - och varför?!

    Jag tycker att detta är helt absurt! Jag blir väldigt arg, ledsen, besviken - ja, det är många otrevliga känslor gentemot svärmor just nu kan jag säga.

    Jag ville bara skriva av mig lite och kanske få lite stöttande ord från andra som är eller som har varit i en liknande sits?

  • Svar på tråden Makens och min egna semestervecka är hotad!
  • Anonym (Tess)
    Anonym (Meja) skrev 2014-07-02 09:08:59 följande:

    Bara det att du skriver att sonen (på 11år) antagligen hellre stannar hemma än semestrar med er säger ju en hel del om er föräldrar.

    Så har det varit i 9 år?

    Varför kommer du tvinga med din dotter på dessa vuxensemestrar som hon kommer hata?

    Eller just det. Nu skulle ni ju ändra fokus till barnsemester som passar små barn. Men det passar ju inte en 11-åring. Eller hur? Att anpassa semestern så det passar alla barn finns inte på din världskarta?

    Fy för elaka styvmammor som du!


    En elvaåring och en elvamånaders har mig veterligen inte samma intressen. För övrigt är sonen mer mogen i huvudet, än snittet av elvaåringar. Han kommer garanterat inte att gilla plaskpoolen, att bli dragen i gummibåten, åka på "karusellankan", osv.
  • Anonym (Tess)
    Anonym (Mean) skrev 2014-07-02 09:10:55 följande:

    Och mamman VÄGRAR att ändra just denna vecka med sonen, av principskäl, även om hon kan? Och sonen VÄLJER att vara med m&m eller f&f framför att följa med er utomlands? Han vägrar alltså utlandsresa?


    Hon KAN inte.
  • Anonym (Tess)
    Anonym (Åk!) skrev 2014-07-02 09:14:57 följande:

    Ts! Jag blir lite förvånad av alla mothugg du fått. Ärligt talat ser inte jag problemet med att ni åker utan sonen. Hade han varit på fritids och inte haft mamman/m&m/f&f att vara hos så hade jag tyckt annorlunda. Men han har andra människor som vill vara med honom, hitta på saker med honom. Ni överger inte honom för att ni åker iväg en vecka utan honom.

    Skulle då pojkens mamma ta med er dotter på semester eller? Annars blir det ju inte millimeterättvisa där heller, eller hur?

    Nej du! Åk som ni alltid har gjort fast med er dotter denna gången!

    Vill och kan sonen sedan följa med något annat år så kan han ju kanske få göra det.

    Men i dagsläget säger jag åk, skit i svärmors kommentarer, ni är nöjda, pojken och hans mamma är nöjda mm. Skit i henne, hon har inte med det att göra. Trevlig semester :)


  • Smecker
    Anonym (Tess) skrev 2014-07-02 07:29:08 följande:
    Det är inte hans sak att bestämma - det är hans mammas sak att bestämma. Det är hon som har ett jobb där hon tvingas anpassa semestrar och annat, lite mer än de flesta andra av oss. Hon är garanterad dessa fyra veckor på raken varje år, så hon är ganska rädd om sina veckor.



    Vad hindrar att du frågar honom? Vill du inte veta vad han tycker, tänker, vill och känner om det?
    Är du bara pantad eller är du dum i huvudet på riktigt?
  • Anonym (Mean)
    Anonym (Tess) skrev 2014-07-02 09:16:47 följande:
    Hon KAN inte.
    Så hon KAN inte låta grabben vara en extravecka med er även om hon har semester? Varför inte?
  • Anonym (Mean)
    Anonym (Tess) skrev 2014-07-02 09:15:53 följande:
    En elvaåring och en elvamånaders har mig veterligen inte samma intressen. För övrigt är sonen mer mogen i huvudet, än snittet av elvaåringar. Han kommer garanterat inte att gilla plaskpoolen, att bli dragen i gummibåten, åka på "karusellankan", osv.
    Nu förstår jag verkligen ingenting.... Ni ska på vuxensemester! Du skrev att den kanske kommer att anpassas i framtiden, när dottern blir större. Plötsligt ska det vara småbarnssemester??
  • Anonym (moralpanik)

    Hur kan man tolka att pojken är undansatt av TS. Han åker på  veckas utlandsresa med sin Biomamma under någon av de 4 veckor han är med sin Biomamma. Detta kan inträffa under samma vecka som Ts skall åka utomlands. Han har en vecka med sina farföräldrar och en vecka med sina morföräldrar och 4 veckor med sin Biopappa och TS, men de kan inte nyttja sin andelslägenhet under de 4 veckorna.

    Biomamman kanske inte vill/kan byta vecka och ändå så anser ni att TS skall stanna hemma? Så fortsättningsvis skall inte TS dotter kunna åka någonstans om inte pojken kan åka med? På vilket sätt blir detta rättvist? Ts blir tvungen att sälja sin andelslägenhet för att det skall bli rättvist?

    Vilken jävla moralpanik.

  • Anonym (Mean)
    aldrigmer skrev 2014-07-02 09:15:25 följande:
    Men varför i alla sina dar dras allting till sin ytterlighet? Det är TS första år som småbarnsmamma. Hon har en lååång rad av förändringar framför sig.....Solig
    Det är Ts 9:e (minst) år som styvmamma..... Hon har valt att inte förändra något när grabben var liten. Det säger en del.
  • Petra 334

    Ingen frågar vad de hittar på med pojken de 4 semesterveckor pojken faktiskt är hos de. Med barn vv har man 2 olika liv så enkelt är det. Att hitta på något för sig själva den enda vecka som de inte semestrar med sonen är väl helt normalt.

  • Anonym (Rosa)
    Anonym skrev 2014-07-02 09:00:53 följande:

    Låter som min dotters pappa och hans fru. I åtta år har de åkt utomlands minst en gång varje år och aldrig tagit med dottern.

    Jag har inte sagt något för att inte bråka men det retar mig att de resonerar som du, eftersom jag alltid åker utomlands med dottern så får hon ju ändå resa. Det är bara det att jag betalar dyra pengar för det och det är otroligt snålt att tänka på det sättet.

    Nu har de fått en gemensam dotter och det görs redan skillnad på barnen. Därför kommer jag inte mer acceptera resor där bara det ena barnet får följa med. Barnfria resor är ok men man väljer inte bort ett av barnet när det barnet inte fått följa med en enda gång på åtta år.

    Om man nu tycker att man kan lämpa över resandet på den andre föräldern kan man iaf se till att betala hälften.

    Så sluta vara så jävla snål och orättvist. Jag fattar inte hur män som min dotters pappa och din man kan stå ut med kvinnor som tänker som ni, hade min sambo varit så hade han åkt ut direkt.

    Försök att tänka utanför ditt eget ego och fundera på vad du hade tyckt om ni skiljer er, är det ok att han träffar en kvinna som inte behandlar ert barn ok och som anser att det är din uppgift att se till att ditt barn får resa, inte din mans?


    Tror du på riktigt att det hjälper att du inte accepterar att de tar med sin gemensamma, men inte er dotter på sina utlandsresor?

    Allt är inte svart eller vitt. I ditt fall kanske det är jättetaskigt - vet inte hur situationen ser ut där - men i TS fall är det självklart att de inte ska ha dåligt samvete för att sonen inte åker med.

    Det är svårt med styfamiljer, och som någon skrev, ibland är det gemensamma barnen som känner sig orättvist behandlade pga att syskonet med en gemensam förälder får dubbla roligheter i form av utlandsresor, tivolibesök etc. Det går inge att få det rättvist. Livet är inte rättvist helt enkelt.

    I ditt fall så kan väl lösningen vara att pappan betalar halva barnets resa när hon reser med dig. Hon är ju bådas dotter så det är fullt rimligt. Det bästa vore förstås om hon ibland åkte med dig och ibland med sin pappas familj och att ni båda föräldrar stod för kostnaden av hennes resa. Tyvärr är inte alla lösningsorienterade och man gör som man vill dessvärre - det går ut över barnen.
Svar på tråden Makens och min egna semestervecka är hotad!