Inlägg från: Anonym (Förvirrad mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förvirrad mamma)

    HJÄLP! Första födelsedagen sen separationen!

    Jag har en dotter som snart fyller två år. Hennes pappa och jag separerade i oktober förra året. Nu har jag en ny jättefin pojkvän sedan fem månader, han är jättefin med dottern och hon är helt förtjust i honom. Pappan har henne varannan helg och känner sig lite låst pga av det. Han är en väldigt bekväm människa och har aldrig varit särskilt engagerad, väljer alltid sprit och vänner framför henne. Han har blivit lite bättre sen jag träffade min nuvarande och säger att ha känner sig lite hotad i papparollen. Vi försöker absolut inte få barnet att se min nya som pappa, hon kallar honom vid nämna och pappa för pappa.

    Jag hade tänkt att vi skulle ha varsitt kalas för dottern och har planerat utifrån det. Nu kommer hennes pappa dock och säger att han tagit för givet att vi ska vara hemma hos mina föräldrar på deras gård..? Och alltså att han ska fira med oss.
    Jag känner att det är olustigt att han ska fira med oss då det är min familj och styvpappan ska var med, och det är han som ingår i den familjen nu (alltså min släkt med syster och mamma och pappa osv). Plus att det då blir väldigt bekvämt för mitt ex att bara glida med när jag fixar hela kalaset. Hans föräldrar skulle aldrig ha bjudit med mig, de pratar inte ens med mig.
    Samtidigt känns det elakt att utesluta honom från kalaset då hans familj och släkt inte bor här och han har dottern så sällan så det är som ingen av hans vänner som känner henne. Och tanken på honom och dottern ensamma med en tårta för mig att gråta. Men jag vet också att han inte alls tänkt på eller försökt fixa något kalas just för att han tagit för givet att han skulle fira med mig och min familj.
    Men det känns så jobbigt att hindra honom från att fira henne för då vet jag att han inte kommer fira henne alls. Min nuvarande tycker såklart situationen är jobbig och tycker inte det är mitt ansvar att se efter pappan längre då vi inte längre är ett par.
    Så jag undrar hur alla andra gör med sina separationer? Firar ni allihop, närmsta släkten, bioföräldern och styvföräldern?

    Någon som har någon klokhet i det här och kan hjälpa mig styra upp? Är oerhört tacksam för svar!

Svar på tråden HJÄLP! Första födelsedagen sen separationen!