• Iam

    HJÄLP! Första födelsedagen sen separationen!

    Anonym (xoxo) skrev 2014-07-25 15:56:34 följande:

    Jag tycker att det känns märkligt öht att benämna en ny pojkvän styvpappa efter bara fem månader, men det kanske är jag som är konservativ?

    Om pappan inte har nåt problem med din nya så skulle iaf jag bjudit honom för dotterns skull, kalas är ju jättehärligt och kul om även pappa är med. Samtidigt tror jag inte att hon skulle reflektera över att han inte var där, så problemet finns ju bara för er vuxna.

    Om pappan mest troligt inte kommer skaffa sig vänner eller kunna hålla bra kalas för tjejen framöver så torde ju näst bästa alternativet för henne vara att både mor och far ska kunna vara med.

    Om din nya kille redan efter 5 månader tycker att det är problematiskt tycker jag du ska fundera på vilka krav han kan tänkas ha framöver och hur det drabbar tjejen. Kanske lika bra att stämma i bäcken och förklara för honom att vid högtider får man liksom bita ihop, och det kan han börja öva på redan nu.


    På dotterns kalas kan jag väl hålla med om att ts pojkvän kanske kan ha överseende med att papoan är där, om han beter sig respektfullt. Men nej, han ska väl inte alls behöva fira högtider med sin flickväns ex?!

    Dotterns pappa ingår i dotterns familj, men i te i ts familj. I ts familj ingår pojkvännen och det är dom två tillsammans som avgör hur dom vill göra.

    TS

    Jag tycker att du ska prata med ditt ex. Förklara för honom att han inte bara kan förutsätta att du löser allt och han får hänga med på en räkmacka. Säg att han är välkommen denna gången men att din pojkvän kommer vara där. Be honom oxå att fixa något, ex tårta, så han faktiskt bidrar och inser att han inte bara kan smita undan. Sen om du inte litar på honom kan du ju fixa en extra tårta i smyg som du bara plockar fram om det behövs. Men viktigast är väl att du förtydligar att han så klart är er dotters familj, men inte din och inte heller kan utgå från det.
  • Iam
    Anonym (xoxo) skrev 2014-07-25 18:15:53 följande:

    Jodå, det kommer han behöva göra om de inte tänker fira varannan lucia, varannan skolavslutning osv. Och med tanke på att han redan är styvfar efter 5 månader, och redan missnöjd med upplägget så blir det väl så.


    Då är jag med hur du menar. Jag tänkte jul, påsk, midsommar och sådana tillfällen. Att fira lucia på dagis eller gå på en skolavslutning får han nog allt acceptera, men jag personligen ser inte det på samma sätt som att dela på ett släktkalas. Det senare känns liksom mer intimt och familj/släktorienterat. Det är ju på hemmaplan.
Svar på tråden HJÄLP! Första födelsedagen sen separationen!