Inlägg från: mammalovis |Visa alla inlägg
  • mammalovis

    Hur funkar det med syskon som delar rum?

    Det låter som att ni inte skulle kunna ha tv och soffor i sovrummet då?

    Då är väl ett alternativ att skaffa loftsäng till den stora tjejen och ställa spjälsängen under, alternativt ha spjälsängen i vardagsrummet om bebisen inte är så ljudkänslig.

    Nu har vi bonusdottern bara varannan helg, men i början när jag och sambon träffades fick hon sova i soffan i vardagsrummet. Sedan inredde vi mellanrummet till barnrum för bonusdottern och min dotter som bor här på heltid, då bebisen behövde få plats i vårt sovrum.

    Barnen har fått lära sig ha småsaker vid köksbordet såsom pärlor, pussel mm. Däremot har de Barbiesaker i sängen, så dit når ju lillasyster nu, så det är ett dilemma att hålla undan dem. De äldre barnen är 9,5 och 3,5 år och har känt varandra i drygt 2 år. Då bonusdottern bor hos mamma på annan ort så har hon kompisarna där. 1-åringens saker finns främst i vardagsrummet och lite i köket där vi vuxna är. I huvudsak fungerar det bra.

  • mammalovis

    Ett konstigt förslag kanske, men om inte matbord ryms i köket, så kanske spjälsängen gör det ... Om ett år får ni väl försöka hitta något större eller att yngsta sover i våningssäng underst eller med madrass på golvet ...

  • mammalovis

    Vi är 5 personer i en 3:a varannan helg och 2-4 veckor på sommaren, men lider mest brist på förvaringsutrymme för kläder, leksaker mm.

Svar på tråden Hur funkar det med syskon som delar rum?