Inlägg från: Hoppfull84 |Visa alla inlägg
  • Hoppfull84

    Finns det smärtindring under tidig graviditet?

    känner du någon du ken låna en tens apparat av? eller skicka någon att köpa en tror att clas ohlson/kjell o compani etc kan ha. 

    varma/iskalla omslag kan lindra riktigt bra om man lägger dom rätt.

    kolla om du kan få hembesök av  någon som kan sätta akupunktur kanske?googla

    Jag åt alvedon maxdos varje dag de sista fem månaderna av min förra graviditet pga fruktansvärda foglossningssmärtor. sista månaden fick jag citodon också, men vet inte om man får ta det under tidig grav.

    kan du inte ringa och be att få en telefontid med läkare på MVC/VC och diskutera?

  • Hoppfull84

    jag åt som sagt en himla massa alvedon varje dag i flera månader, plus citodon sista månaden varje dag. förutom i vecka 40 då jag fick sluta help pga abstinens risken som du nämner.

    citodon är ju eg typ detsamma som alvedon plus en släkting till morfin. och som mvc säger så har de ju ordinerat citodon i många många år till gravida utan några samband med missbildningar el liknande.

    du ska ju på något sätt ta dig igenom detta och att bli helt orörlig är ju heller inte ett bra alternativ för då hämmar du ju cirkulationen och riskerar att förvärra ryggskottet ännu mer.samt att det inte är bra för bebisen heller

    Jag hade definitivt tagit citodonet för att försöka döva de värsta smärttopparna, kanske försöka stå ut så länge som möjligt emellan tabletterna men något måste du ju göra!

    sen vore det kanske bra att försöka få tag i en tens maskin så du kna få lite ytterligare lindring.

  • Hoppfull84
    PaLo skrev 2014-08-07 14:55:03 följande:

    Har försökt läsa på så mycket jag kan. Jag har ju som sagt läst farmakologi så vet ju lite var jag ska leta efter fakta. Valde att leta i den JÄTTESTORA läkemedelsboken.se som ges ut av läkemedelsverket och i den står det faktiskt att alla opioider går att äta under hela graviditeten utan risk för missbildningar. Och Kodein som ju är den smärtlindrande substansen i Citodon utöver Paracetamol räknas som en svag opioid. Så jag har fattat beslutet att lita på min gynekolog och tar nu två Citodon om dagen, en på morgonen och en mitt på dagen. Övrig tid får jag nöja mig med Alvedon.


    Jag känner mig dock mycket besviken på läkaren som skrev ut det till mig då han faktiskt försökte skuldbelägga mig. "Jag skriver ut dem till dig på egen risk". Vilken läkare säger så till en jätteorolig nygravid kvinna? Han hade mage att säga att jag måste skynda mig att gifta mig också nu när jag är gravid. Och det kändes inte som ett oskyldigt skämt..


    verkar ju vara helt knäpp i huvudet den där läkaren, helt ärligt skulle jag nog skicka ett mail till ansvarig för vårdcentralen/avdelningen du besökte och påpeka att det var ett konstigt bemötande. annars lär dom sig ju aldrig.


Svar på tråden Finns det smärtindring under tidig graviditet?