• Onix

    Följas åt den sista månaden?

    Hej! Är det någon som har BF om en månad ungefär som vill följas åt den sista tiden? :) Har BF 17/9 och hoppas den lille inte vill stanna längre än så!

  • Svar på tråden Följas åt den sista månaden?
  • Eda83

    jag lyckades känna kanterna på livmodertappen igår kväll, men känns som jag skulle vara öppen 1,5 cm.
    trycker på ganska mycket nertill med och har väldigt ont bak i ryggen..
    hade även lite blödningar igårkväll. men inget mera sen

  • Aamanddal

    Tror ni den så kallade "färdknäppen" kan starta en förlossning? Min bm sa till mig att jag skulle testa de xD och hon sa att det är inte sperman som alla skriver som gör det, utan detr att snoppen retar tappen som då kan göra att det öppnar sig och sätter fart.

  • Onix

    Vad kul att det är några som vill följas åt! :) Jag är bosatt i Umeå. För mig är det 31 dagar kvar idag, känns nära men ändå så långt bort! Börjar få ont i ryggen men jag har inte känt av en enda sammandragning under hela graviditeten, när jag lägger mig ner kan jag trycka på magen och känna att den blir lite hård så jag antar att det är en sammandragning :p känns som om jag kommer gå över två veckor!

  • nattilda

    hej! har bf 19/9 så 33 dagar kvar. känns som väldigt långa dagar, bebis kan gärna få komma idag! just nu är det bara pest att va gravid ... om jag får gnälla lite :P ont i ryggen, massa förvärkar, mensvärk, foglossning :/

  • Eda83

    ringde faktiskt förlossningen igår natt och de ville att jag skulle åka in så vi kunde kolla hur mogen jag var.
    men då vi hade 2 sovande barn hemma och klockan var över 1 på natten och ingen som kunde komma och passa barnen så avvaktade vi.
    blödde inget mer heller sen och inget idag.
    har värk mer eller mindre bak i ryggen som går ner över rumpan och ont över blygdbenet.
    även om jag är nyfiken på om man är öppen eller hur mycket så avvaktar jag nog tills man får jätte ont.
    jag tror nog inte jag kommer gå alla veckor.

  • oplanerad

    Tjoho! Vad roligt att följa alla tecken, små som stora! Jag har bf 9 september och har tidigare haft mycket sammandragningar, men sedan två veckor tillbaka har jag inte känt något...

    Tredje barnet här och flesta förlossningen räknas inte tidsmässigt så dottern var stressad i vecka 38+ och behövde snittad ut urakut efter en igångsättning som gick fel. Andra förlossningen gick jättebra på 40+0 så gissar att denna också kommer däromkring, men gärna tidigare!

    Någon mer som har mycket sammandragningar tidigare men som nu upplever att det blivit kavlugnt?

  • Krusmatta

    Jag hoppar också in här! Har BF 21 september men hoppas på lite tidigare då sambon ska påbörja en utbildning genom jobbet på annan ort den 22 september. Vore ju trist om han inte hinner vara med på förlossningen...


    Väntar förresten andra barnet.

  • BjörkW

    Känns som min mage är överbelastad! Inte att den är stor men en unge som sparkar och rör sig så man känner sig mördbultad och sen sammandragningar (förvärkar för de gör ont i rygg, mage och jumskar?) som gör mig anfådd! 32 dagar kvar! Ååh varför kan inte bara vattnet gå så vi får detta överstökat? :P

  • Krusmatta
    Aamanddal skrev 2014-08-17 17:49:59 följande:

    Tror ni den så kallade "färdknäppen" kan starta en förlossning? Min bm sa till mig att jag skulle testa de xD och hon sa att det är inte sperman som alla skriver som gör det, utan detr att snoppen retar tappen som då kan göra att det öppnar sig och sätter fart.


    Sex och annan njutning överlag kan absolut hjälpa till på traven. Det är hormonet oxytocin som styr värkarbetet och det är samma hormon som utsöndras vid till exempel sex och massage. Samma hormon är även kopplat till amning så det är därför man kan få kraftiga eftervärkar när man ammar.

    Sperma innehåller en liten mängd prostaglandin som påverkar livmodertappen, men däremot skulle man nog behöva hålla igång dygnet runt för att det ska bli såna mängder att tappen öppnar sig tack vare det. Men det är ju en trevlig sysselsättning medan man väntar på förlossningsstart. ;)

Svar på tråden Följas åt den sista månaden?