Inlägg från: kärolajnan |Visa alla inlägg
  • kärolajnan

    Kö från höst 2014

    Kul med en levande tråd om adoption. Har följt och varit aktiv i flera trådar kring IVF där det är en himla aktivitet men här verkar det lugnare. Kanske för att allt tar sån tid?
    Jag är i en likanande sits som ni, har precis ställt oss i kön för AC. I veckan fick vi bekräftelsebrevet på posten.
    Kolla gärna in min blogg där jag skriver lite om tankar och känslor.

    Kram till er!


  • kärolajnan
    Libra1 skrev 2015-03-23 12:31:54 följande:

    Adoption är en lång resa som skrämmer mig lite för tillfället. Mycket papper hit och dit och kontakt med socialen. Hur ska man orka det när man känner sig på botten? Men så känner nog alla försöker jag tänka.

    Adoption leder oftast till ett barn. Så på något sätt känns det ändå enklare än IVF där man inte vet. Skönt att ha en annan utväg. Hur känner ni? Kör ni IVF parallellt? Jag tror inte jag orkar det. Min kurator nämnde att man bör vara klar med IVF när man går vidare med adoption. Men många gör inte så. Visserligen har hon jobbat som utredare tidigare. :P


    Vi kör IVF parallellt med adoptionsprocessen men det blir ju inte för en lång tid. Vi har bara vårt sista IVF-försök kvar och tyvärr finns det inte mycket som tyder på att det ska lyckas då inget av äggen blivit befruktat tidigare. Vårt sista försök kommer att ske vecka 21 och vecka 15 börjar föräldrautbildningen.

    Hade vi haft högre förhoppningar om att lyckas bli biologiska föräldrar hade vi nig avvaktat med adoption men med tanke vårt dåliga utgångsläge och tiden det tar för adoption var det lika bäst att köra på!
  • kärolajnan
    Anna79_sthlm skrev 2015-04-17 18:27:42 följande:

    @kärolajnan

    Hur var infoträffen?


    Ursäkta för sent svar. Det har verkligen hänt mycket sedan sist. Tar den korta varianten: har varit på infomöte och genomgått föräldrautbildningen. Har fått tid för att börja utbildningen veckan efter midsommar. Genomförde det sista ivf-försöket då vi för första gången får tillbaka ett befruktat ägg och det stannar kvar och jag blir gravid. Gjorde grav.test i onsdags, blev överlycklig men idag visar testet negativt. Har troligtvis fått missfall. Det har verkligen svängt upp och ner rätt ordentligt som du förstår.

    Läs gärna min blogg om föräldrautbildningen...

    Infomötet var bra. Vi var där i ca 2 timmar och träffade en jättetrevlig kvinna. Det var mest ett lärakännasamtal och hon gick igenom en del om utredningen.

    Hur har det gått för er?
Svar på tråden Kö från höst 2014