Inlägg från: liol1973 |Visa alla inlägg
  • liol1973

    Är mitt barn allergisk mot något jag äter?

    Det kan givetvis vara en reaktion på något du äter också, det är omöjligt att veta om man inte provar. Du kan alltid prova att utesluta dem vanligaste allergenerna i 1-2 månad och se om det blir någon skillnad.

    Dem vanligaste bland ammande barn är vad jag vet mjölkprotein och ägg. Vid Mjölkprotein allergi ska man även undvika soja och baljväxter då de proteinerna
    är väldigt likt mjölkproteinet.

  • liol1973

    Det behöver dem inte ha. Det finns en mängd olika symptom på mjölkprotein allergi och ofta visar det sig lite annorlunda för olika barn.

    Vi uppfattade aldrig att dottern hade ont i magen, hade vi gjort det hade vi så klart misstänkt allergi mkt tidigare än vi gjorde... :/

  • liol1973

    Inget blod, men hon stod still i vikt första månaden innan hon började sega sig upp. Det var ett heltids jobb att gå henne att följa "sin kurva". När man rapade henne kom hälften av maten upp igen. Åt väldigt små "portioner" och åt ofta. Vaknade och gallskrek efter mat på en gång. Torreksem, slemmig grön avföring som kom och gick. Tömde aldrig en flaska. Vid 10 månader blev symptomen värre och då tog vi bort mjölken, 1 månad senare tömde hon flaskor och åt med en aptit hon aldrig haft innan...

    Om du inte redan kör mjölkfritt skulle jag definitivt prova det och se om det bli ngn skillnad, då det är den vanligaste allergin hos ammande barn. Ta även bort all soja och baljväxter i början då mjölkproteinallergiker ofta reagerar på dem också.

    Det finns tyvärr inget tillförlitligt prov på mjölkproteinallergi, utan det kan bara diagnostiseras med uteslutning och provokation. Du kan därför med fördel börja med det innan du träffar läkaren så att du kan ge en initial rapport redan när ni träffas första ggn.

  • liol1973

    Det kan gå så snabbt men det behöver inte vara det.

    Det tar två veckor på mjölkfritt innan din kropp och mjölk är helt fri från mjölkprotein, och sedan två veckor till innan barnets kropp är fri. Trots att den "konstanta" mängden mjölkprotein kan sjunka rätt snabbt på mjölkfritt kan det släppas ut extra protein i mjölken, från det som redan finns i din kropp, lite då och då under dem här två veckorna. Det är därför vanligt att barnet som blivit bättre helt plötsligt får symptom igen trots att man vet att man inte missat med mjölken.

    Helt stabilt kan man alltså inte räkna med att det blir innan både din och barnets kropp är helt rena från mjölkprotein. Hoppas att det snabbt blir bättre för er nu! :)

Svar på tråden Är mitt barn allergisk mot något jag äter?