• Jw83

    Varför tillåter föräldrar att deras barn vistas i en miljö där de utsätts för mobbning?

    katastrofplantagen skrev 2014-10-19 15:33:51 följande:

    Vill inleda med att säga att jag förstår att ingen förälder vill att ens barn blir mobbade.

    Ingen förälder ger säkerligen upp striden mot mobbning när detta händer ens barn.

    Få föräldrar har möjlighet att följa med till den miljö det inträffar varje dag.

    Det är mer jag förstår i ämnet, men minst lika mycket jag inte kan begripa.

    När ens barn utsätts för mobbning i exempelvis skolan, och detta inte upphör, varför ser inte föräldern/föräldrarna till att skapa det liv som ekonomiskt tillåter föräldern att vara med i skolan och förhindra att ens barn utsätts? Eller redan på förskolan.

    Om mina barn drabbades så skulle jag hålla dem hemma från förskola alt vara med i skolan. Jag skulle ordna billigare boende, och alla andra förutsättningar för att jag eller den andra föräldern kunde skydda våra barn ifrån mobbning.

    Jag vet att visionen är att reda ut och lösa problem, gärna flytta på den mobbade och inte mobbaren vilket är fel, men när det inte går. Mobbning förstör människor för hela livet och alla föräldrar borde göra allt i deras makt även rent praktiskt för att hjälpa barnet.


    Ännu en gång förundras jag över vilket umgänge många verkar ha. Jag känner ingen förälder som inte gjort allt för att hjälpa sina barn! Om mobbingen inte slutar efter upprepade möte osv så ha föräldrarna bytt skola för sina barn. Alternativt så har föräldrarna gått vidare juridiskt.

    Har du verkligen vänner som låter sina barn gå kvar och bli mobbade dag ut och dag in i flera år?!

    Vad är det för folk du känner?

    Att ha med sig mamma i skolan i flera år hjälper inte. Barnet lär sig aldrig den sociala kompetensen som barnet behöver då. Inte nog med att barnet blir stigmatiserat pga sin förälder, barnet kommer aldrig få ta egna konflikter eller ens ha normal relationer i skolan.

    Att ha en förälder som inte arbetar, lurar soc och lever fattigt är inte heller bra för ett barn. Barn till föräldrar som inte arbetar fastnar mycket lättare själv i arbetslöshet. Fattigdom är dessutom en av de värsta riskfaktorerna i ett barns uppväxt, det påverkar barnet otroligt mycket på alla plan.
Svar på tråden Varför tillåter föräldrar att deras barn vistas i en miljö där de utsätts för mobbning?